EUROLYGA 2023

Nutekintos žinios apie amžiaus bokso kovos honorarus – 100 mln. dolerių T. Fury negaus

Šių metų gegužės 18-ąją Saudo Arabijoje įvyks pirmoji pagal savo reikšmę sunkiasvorių boksininkų kova dėl iškart penkių čempionų diržų ir absoliutaus šios svorio kategorijos čempiono vardo. Keturių organizacijų diržus – WBA, WBO, IBO ir IBF – turintis ukrainietis Oleksandras Usykas (21 pergalė ir 0 pralaimėjimų) kovos su WBC čempionu Tysonu Fury (34–0–1).

Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br>lrytas.lt koliažas
Tysonas Fury ir Oleksandras Usykas<br>lrytas.lt koliažas
Tysonas Fury<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Tysonas Fury<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
O. Usykas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
O. Usykas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 8, 2024, 1:18 PM

T.Fury su ukrainiečiu turėjo grumtis dar vasario 17 dieną, tačiau per treniruotę britas, kuris save vadina romų karaliumi, prasikirto vasario 2 dieną antakį ir mūšis oficialiai buvo atidėtas trims mėnesiams.

Prieš prasidedant megakovai žiniasklaidoje buvo nemažai informacijos apie sportininkų honorarus. Dar praėjusių metų spalį vienas iš dvikovos rengėjų Bobas Arumas viešai mėtėsi skaičiais, kad T.Fury už pasirodymą ringe gaus 100 milijonų JAV dolerių.

Tačiau turint galvoje, kad B.Arumas yra suinteresuotas žmogus ir jo tikslas – sužadinti susidomėjimą kova, šie skaičius kėlė abejonių.

Eksperto Simono Jordano pateikti skaičiai praėjusių metų „talkBOXING“ tinklalaidėje atrodė realesni: buvo šnekama, kad T.Fury honoraras gali siekti 90 mln. JAV dolerių.

Bet nuo to laiko situacija šiek tiek pasikeitė. Boksininkai Anthony Joshua ir Deontay Wilderis, kuriuos organizatoriai Rijade ketino pasikviesti į vieną iš pagrindinių kovų, renginyje nedalyvaus.

Taigi dalis lėšų, kurias buvo planuota šių boksininkų honorarams išleisti, tikrai galėjo atitekti O.Usykui ir T.Fury.

Iš kitos pusės, kovos nukėlimas į gegužę buvo nemaloni staigmena saudams. Jie norėjo, kad bokso mūšis taptų kasmetinio festivalio „Riyadh Season“, kuriam Karalystė skiria šimtus milijonų dolerių, pagrindiniu reginiu.

Dabar tie milijonai jau praplaukė pro šoną ir bulvarinis britų leidinys „The Sun“ skelbia gautą nutekintą informaciją, jog Ukrainos boksininkui už kovą turėtų atitekti 34 milijonų JAV dolerių čekis, o britas gaus 69 milijonus dolerių.

Kaip skelbia BBC, renginio organizatorius ir Saudo Arabijos pramogų institucijos pirmininkas Turk Al ash-Sheikhas pagrasino, jog jei nors vienas kovotojas ir šįkart pasitrauks iš naujos datos kovos, jis praras apie 10 mln. dolerių iš savo uždarbio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.