EUROLYGA 2023

Cinizmo viršūnė – Rusija pakvietė Ukrainos sportininkus į jos sukurptas „Draugystės“ žaidynes

Atrodo, kad Rusija arba specialiai provokuoja Ukrainą bei kitas valstybes, arba visiškai nesupranta, ką daro. Naujai Rusijos sugalvotų žaidynių rengėjai išsiuntė Ukrainos sporto federacijoms kvietimus pasirodyti taip vadinamosiose „Draugystės“ žaidynėse Jekaterinburge šį rugsėjį. Apie sprendimus kviesti į kurpiamas žaidynes kitų valstybių sportininkus Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas pranešė praėjusių metų liepą, o dabar Ukrainą bandantys okupuoti rusų užpuolikai su jiems būdingu cinizmu šią idėją atgaivino.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Šokėja „Žalgirio“ arenoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Šokėja „Žalgirio“ arenoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rusijos sportininkai palaiko šalies okupacinį karą su Ukraina.
 Rusijos sportininkai palaiko šalies okupacinį karą su Ukraina.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 1:08 PM

Apie rusų siuntinėjamus kvietimus Ukrainos federacijoms televizijai „5 Kanal“ papasakojo šalies laikinasis jaunimo ir sporto ministras Matvejus Bednas. Kaip tikino ministras, Ukrainos sportininkai, žinoma, nedalyvaus pseudovaržybose, kurias rusai ketina paversti politiniu šou.

Rusijos sportininkams ir rinktinėms yra beveik uždarytos durys į Paryžiaus olimpines žaidynes, tad karą Ukrainoje sukėlusios agresorės sporto valdžia sugalvojo alternatyvą olimpiadai ir rengs „Draugystės“ žaidynes.

Jose daugiausiai dalyvaus rusų atletai, o valstybės biurokratai patikino, kad premijos už vietas šiose žaidynėse atitiks olimpiadų premijoms.

„Kreipėmės ir į Ukrainos olimpinį komitetą, kuris yra ministerijos partneris ir į kitas šalis, kurios yra mūsų draugai.

Sužinojome, kad iš tų valstybių niekas nedeleguos savo sportininkų į varžybas Rusijoje. Nė vienas aukšto lygio sportininkas nevažiuos ten.

Nes dalyvavimas tose „Draugystės“ žaidynėse padės tašką jų karjeroje ir uždarys duris į tarptautinį sportą“, – sakė M.Bednas.

Kiek anksčiau Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) griežtai kritikavo Rusijos valdžią dėl „Draugystės“ žaidynių organizavimo.

„Tai ciniškas Rusijos bandymas politizuoti sportą“, – tuomet sakė organizacija.

Pasaulio antidopingo agentūra taip pat paragino boikotuoti dirbtinai sugalvotas varžybas.

Rusai savo „Draugystės“ sueigą rengs rugsėjo 15–29 dienomis. Jie bando vilioti sportininkus iš kitų šalių tikindami, kad apmokės visas galimas atvykimo, gyvenimo išlaidas bei skirs premijas už startus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.