EUROLYGA 2023

Lietuvos paralimpinio komiteto rėmėjų palaikymas – žmonių su negalia fizinio aktyvumo iniciatyvoms

Žmonių su negalia pritraukimas į sportą, fizinio aktyvumo skatinimas, jaunosios kartos ugdymas. Tai – veiklos kryptys, kurioms finansinį palaikymą gavo beveik dvi dešimtys šalies žmonių su negalia sporto klubų. Finansavimą klubų paramos programai skyrė Lietuvos paralimpinio komiteto rėmėjai „Girteka“.

 Triračių varžybos.<br> D,Gribausko nuotr.
 Triračių varžybos.<br> D,Gribausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-12 09:04, atnaujinta 2024-04-12 09:05

Šių metų vasarį startavusioje Lietuvos paralimpinio komiteto paramos programoje „Žmonių su negalia įtrauktis į sportą“ dalyvauja klubai, kurie yra Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos ir Lietuvos aklųjų sporto federacijos nariai. Klubai galėjo teikti paraiškas projektams, kurie yra susiję su vaikų ir suaugusiųjų pritraukimu į sportą, jų treniruotėmis, įvairios įrangos įsigijimu, švietėjiška veikla, infrastruktūros nuoma.

„Komisija atrinko aštuoniolika projektų, jiems įgyvendinti bus skirta po 1500 eurų. Galiu atskleisti, kad didžiausią balų skaičių surinko trys projektai.

Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas investuos į jaunąją kartą –padvigubins vežimėliais judančių vaikų teniso treniruočių skaičių. Lietuvos triračių asociacija rungties vystymą skatins nuomodama sportininkams stadioną ir samdydami trenerį.

Alytaus klubas „Alytupis“ kelias dešimtis žmonių su negalia supažindins su šaudymu iš lanko, organizuos šios sporto šakos stovyklą.

Tai tik keli pavyzdžiai, labai džiaugiamės visomis mūsų klubų iniciatyvomis ir neabejojame, kad jos suteiks postūmį žmonių su negalia sporto vystymui mūsų šalyje“, – sakė žmonių su negalia sporto klubų paramos programą koordinuojanti Lietuvos paralimpinio komiteto generalinė sekretorė Asta Narmontė.

Klubų finansavimą patvirtino Lietuvos paralimpinio komiteto Vykdomasis komitetas, o paraiškas vertino Vykdomojo komiteto paskirta komisija, kurioje dalyvavo ir „Girtekos“ atstovai.

„Rūpintis bendruomene, kurioje kuriame verslą, yra vienas mūsų prioritetų. Todėl džiaugiamės galėję prisidėti prie Lietuvos Paralimpinio komiteto iniciatyvos, kurios tikslas – skatinti žmonių su negalia aktyvumą. Tikime, kad nuoseklus ir ilgalaikis bendradarbiavimas gali atnešti puikių rezultatų ateityje,“ – sako Vidinės komunikacijos vadovė Viktorija Pirštelė.

Paramą gavo Lietuvos triračių asociacija, Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas, klubai „Alytupis“, „Atrama“, „Draugystė“, „Entuziastas“ „Paradoksas“, „Parolimpietis“, „Perkūnas“, „Atletas“, „Pamarys“, „Sveikata“, „Šaltinis“, „Šešupėlė“, „Šiaulietis“, „Vėjas“, „Visaggalis“ ir Vilkaviškio rajono neįgaliųjų sporto klubas.

„Žmonių su negalia sporto klubai yra labai svarbi paralimpinio sporto grandis, čia prasidėjo ne vieno paraatleto kelias į sportines aukštumas.

Gal ne kiekvienas sportuojantis taps paralimpiečiu, tačiau didesnis fizinis aktyvumas tikrai prisidės prie kiekvieno žmonių su negalia bendruomenės nario geresnės gyvenimo kokybės, geresnės sveikatos, didesnio pasitikėjimo savimi.

Visa tai daro mūsų visuomenę stipresne, o aš labai džiaugiuosi, kad šiame kelyje turime mūsų rėmėjų „Girtekos palaikymą“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Lietuvos paralimpinis komitetas yra savarankiška žmonių su negalia sporto organizacija, kurios misija – siekti įtraukios visuomenės per sportą.

Lietuvos paralimpinis judėjimas vienija 31 žmonių su negalia klubą, kurie veikia visoje šalyje ir kuriuose sportuoja asmenys, turintys judėjimo ir regėjimo negalią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.