EUROLYGA 2023

Londono maratone pagerintas neeilinis moterų maratono pasaulio rekordas

Londono maratone triumfavo ir pasaulio rekordą, kai trasoje bėga tik moterys bėgikės, pagerino Kenijos bėgikė Peres Jepchirchir.

 Peres Jepchirchir<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
 Peres Jepchirchir<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 2:52 PM, atnaujinta Apr 21, 2024, 2:53 PM

Londono maratone triumfavusi Kenijos bėgikė Peres Jepchirchir pagerino ir išskirtinį pasaulio rekordą.

Olimpinė čempionė maratoną įveikė per 2 valandas, 16 minučių ir 16 sekundžių. Greta to P.Jepchirchir pagerino ir pasaulio rekordą, kai trasoje bėga tik moterys bėgikės.

Šis rekordas skiriasi nuo „klasikinio“ pasaulio rekordo, kuris yra užfiksuojamas tada, kai vienoje trasoje bėga ir vyrai, ir moterys. Kadangi daugumoje maratonų vyrai ir moterys bėga bendrai trasoje, tad gerinti pasaulio rekordą, kai bėga tik moterys, būna ženkliai mažiau šansų.

Ankščiau šis pasaulio rekordas priklausė kitai Kenijos bėgikei Mary Jepkosgei Keitany, kuri maratoną nubėgo per 2 valandas, 17 minučių ir vieną sekundę.

Įdomu ir tai, kad ant podiumo Anglijos širdyje žengusios kitos bėgikės taip pat būtų pagerinusios ankstesnį pasaulio rekordą. Antrą vietą Londono maratone užėmusi Etiopijos bėgikė Tigst Assefa distanciją įveikė per 2 valandas, 16 minučių ir 23 sekundes. Šiai bėgikei priklauso ir „klasikinis“ moterų maratono pasaulio rekordas.

Trečioje vietoje finišavo Kenijos bėgikė Joyciline Jepkosgei, distanciją nubėgusi per 2 valandas, 16 minučių ir 24 sekundes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.