EUROLYGA 2023

Olimpinės svajonės kaina – dokumentiniame filme: nepaprastos nuo karo bėgančių sportininkų istorijos

Turbūt kiekvieno sportininko svajonė ir siekiamybė – varžytis olimpinėse žaidynėse. Dokumentinis filmas „Drąsa svajoti“ – istorija apie sportininkus, kurie pabėgo nuo karo Irane, Sirijoje, Pietų Sudane ir Kamerūne ir siekia savo olimpinės svajonės. Šį naują Angelinos Jolie prodiusuotą filmą žiūrovai jau gali išvysti „discovery+“ platformoje.

Filmo „Drąsa svajoti“ plakatas.
Filmo „Drąsa svajoti“ plakatas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-23 14:33

Nuo karo bėgantys sportininkai ne tik aktyviai treniruojasi, bet ir kovoja dėl galimybių bei saugumo juos priimančiose šalyse visame pasaulyje. Filme atskleidžiamos sportininkų asmeninės istorijos, jų gyvenimas ir viltys dalyvauti bei varžytis su pasaulio geriausiais vasaros olimpinėse žaidynėse.

Viltis ir svajonė – didžiausia varomoji jėga

Šis dokumentinis filmas, tarp kurio prodiuserių – aktorė Angelina Jolie ir dainininkas Johnas Legendas, susideda iš istorijų žmonių, kurie treniruojasi varžytis pasaulinėje arenoje ir kovoja dėl vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse. Pasakojama apie dramatiškus iššūkius, parodoma jaunų žmonių, priverstų palikti savo šeimas, namus bei tėvynes tam, kad iš naujo susikurtų savo gyvenimą, viltis ir užsidegimas.

Filme pasakojama, kaip pasibaigus varžyboms olimpinėse žaidynėse, sportininkų šeimos namuose ir bendruomenės pabėgėlių stovyklose stebi, kaip ryžtingi jauni sportininkai kovoja už savo vietą pasaulyje.

Tai istorija apie jų svajones, kai kiekviename žingsnyje tenka susidurti su sunkumais, o svarbiausia – apie viltį gyventi geresnį gyvenimą.

Filmo režisierė – „Oskaro“ nominantė Waad al-Kateab, vykdomieji prodiuseriai – Angelina Jolie ir Johnas Legendas, kuris filmui sukūrė specialių garso takelį „Don‘t Need to Sleep“.

Prodiuserės – „Oskaro“ laureatė Joanna Netasegra, „Emmy“ apdovanojimą pelniusi Abigail Anketell-Jones, dukart „Oskarui“ nominuota Bryn Mooser, Kathryn Everett bei Joe Gebbia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.