EUROLYGA 2023

Šiauliuose įvyko paskutinės kvalifikacinės breiko varžybos prieš Lietuvos čempionatą

Gegužės mėnesį Vilniuje vyks šių metų Lietuvos breiko ir hiphopo čempionatas, o tuo tarpu balandį Lietuvos breiko šokėjai užbaigė kvalifikacinės serijos varžybomis Šiauliuose „Sun City Battles 2024“.

Šiauliuose įvyko paskutinės kvalifikacinės breiko varžybos prieš Lietuvos čempionatą.<br>Organizatorių nuotr.
Šiauliuose įvyko paskutinės kvalifikacinės breiko varžybos prieš Lietuvos čempionatą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 11:42 AM

Turnyras Šiauliuose buvo paskutinės kvalifikacinės varžybos prieš šalies pirmenybes. Kaip ir prieš tai vykusių varžybų Kaune ir Klaipėdoje nugalėtojai, taip ir varžybų Šiauliuose laimėtojai užsitikrino teisę startuoti Lietuvos čempionate be atrankos turų. Tiesa, ne visi šia teise pasinaudos, nes nemažai auksinių apdovanojimų iš Šiaulių keliaus į kitas šalis – Latviją ir Ukrainą.

Nugalėtojai – iš Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos

Suaugusių vaikinų grupėje nugalėjo Audrius Gimžauskas – Bboy Audrius iš Kirilo Pšonko kovinio sporto ir gatvės šokių mokyklos Klaipėdoje, suaugusių merginų grupėje nugalėjo Latvijos sportininkė Eliza Jasinska – Bgirl Izanami iš „Akinoha crew“. Jaunių ir vaikų grupėse (iki 16 m. amžiaus ir iki 12 m. amžiaus) nugalėtojais tapo taip pat šokėjai iš Latvijos Edgars Suritis – Bboy Edgars ir Leonardo Tkačenko – Bboy Leopardo: abu iš „Factory kingz“ komandos. Beje, jaunių grupės finale susikovė du broliai, tačiau Alekss Suritis – Bboy Slon turėjo pripažinti savo brolio Edgars pranašumą.

Šiaulių turnyro organizatoriai surengė ir dar dviejų grupių varžybas. Nors tokių kategorijų nebus Lietuvos čempionate, tačiau jos sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo. Tai profesionalų ir veteranų (virš 35 m. amžiaus) kategorijos. Profesionalų grupėje nugalėtoju buvo pripažintas Nazar Fiialkovych – Bboy Playrock iš Ukrainos, o veteranų grupėje – Mindaugas Bružas – Bboy M iš Vilniaus studijos „ANT“.

Šokėjus, kurių varžybose startavo net 193, vertino teisėjai iš Jungtinės Karalystės, Lenkijos ir Latvijos.

Išskirtiniai „Sun City Battles 2024“ momentai

Gausiai Šiaulių klube „Havana“ susirinkę žiūrovai gyrė breiko kovas, breikerių pasirengimą, renginio atmosferą, kurioje kiekvienas galėjo pasijusti savu.

Savo pasirodymu čia visus žavėjo paskutines šimtą dienų iki olimpinių žaidynių Paryžiuje skaičiuojanti Dominika Banevič – Bgirl Nicka, kuri džiugino gerbėjus puikia forma, išskirtiniu originalumu, dideliu judesių arsenalu, pasitikėjimu ir visišku atsidavimu šokiui aikštelėje.

Šiauliuose taip pat pirmą kartą buvo fiksuojami išskirtiniai breiko pasiekimai: sukantis ant galvos (Headspin), sukantis ant nugaros (Backspin) ir atiekant „Vėjo malūną“ (Windmill). Abiejų sukinių kategorijų rekordus užfiksavo Egidijus Gutauskas – Bboy Aegis iš Vilniaus studijos „Ratuto“. Jis atliko 23 sukinius ant galvos ir 15 – ant nugaros. O daugiausiai „Vėjo malūnų“ išsuko Simas Kaušylas – Bboy Drama iš Vilniaus studijos „ANT“ – 51.

Renginyje netrūko ir kitų svarbių breikui momentų. Šiaulių breiko komanda „RTM – Real Time Modify“ šventė savo 25-erių metų gimtadienį.

Šokių mokyklos „Extreme LT“, kuri organizavo renginį, vadovas ir treneris Darius Marcinkus sakė, kad smagu, jog, kaip ir prieš daugelį metų, Šiauliai vėl tapo Lietuvos breiko sostine. „Mes visi čia susirinkę tikime, kad breikas Šiauliuose gyvuos – ir gal šiandien neturime dešimties komandų, kaip anksčiau, tačiau jaučiame, kad breikas atgimsta!“ – kalbėjo D. Marcinkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.