EUROLYGA 2023

NBA čempionų keistas poelgis – iš rusų prisipirko stiklinių laikiklių

NBA čempionai „Golden State Warriors“ kreipėsi į Rusiją, kad viena iš gamyklų pagamintų suvenyrų, kuriuos klubas galėtų padalinti svarbiems  žmonėms. Ir Oklando ekipai Kolčugino miesto gamykla „Elektrokabel“ pagamino 200 stiklinių laikiklių. Tokie laikikliai dar populiarūs Rusijoje ir buvo itin mylimi sovietų laikais traukiniuose, į kuriuos buvo dedamos stiklinės su karšta arbata.  Ir dabar rusų kaimuose arbata dar geriama naudojantis tokiais metaliniais laikikliais, tačiau net patys rusai tokį daiktą vadina atgyvena.

 Stiklinės laikiklis
 Stiklinės laikiklis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 5:37 PM, atnaujinta Jul 11, 2017, 5:41 PM

Kam Oklando klubui reikia tokių keistų suvenyrų – nežinia. Komanda nežada atvykti pažaisti į Rusiją, o kitose valstybėse toks laikiklis mažai kur naudojamas, nes nėra jiems gaminamų stiklinių.

Apie tai, kad „Golden State Warriors“ komandai buvo pagaminta 130 varinių ir 70 nikeliuotų laikiklių pranešė pati gamykla. Ji teigė, kad už padarytą užsakymą gavo 400 tūkst. rublių (6 670 eurų).

Ant kiekvieno laikiklio yra klubo ženklas, Vakarų konferencijos logotipas, užrašas „Oakland“ bei NBA emblema.

„Elektrokabel“ gamyklos cecho viršininkas Viktoras Goriačiovas, kuriame ir buvo gaminamas NBA čempionų užsakymas, tikino, kad jo nenustebino prašymas, nes suvenyrai gaminti ir kitoms kompanijoms.

„Gaminame ir jubiliejams ir susirinkimams. Užsakymų buvome gavę iš „Gazprom“, „Rusijos geležinkelių“, Balakovo atominės elektrinės,  „Jandeks““, – kalbėjo vyras.

Kaip rašoma apie Kolčugino gamyklą, ji dirba nuo 1896 metų. Ji bendradarbiauja su Anglija, Baltijos šalimis, Kazachstanu. Neseniai buvo išsiųsta stiklinių laikiklių partija į Suomiją. Gamyklos internetiniame puslapyje džiaugtasi, kad bendradarbiauta ir su Vietnamu, į kur buvo vežama produkcija – nikeliuoti arbatinukai, padėklai ir smėlio laikrodžiai. Tiesa, gauta pinigų suma už šiuos užsakymus nėra įspūdinga. Rašoma, kad gauta apie 2 tūkst. JAV dolerių.    

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.