EUROLYGA 2023

Rusai apsijuokė: po rungtynių Lužnikuose įkalinti sirgaliai keikėsi, o vicepremjeras atsiprašinėjo

Rusijos futbolo aistruoliai šeštadienį atnaujintame Lužnikų stadione Maskvoje pamatė Lionelį Messi ir kitas Argentinos žvaigždes, tačiau po rungtynių prakeikė jų organizatorius, o galbūt ir save, kad susigundė ateiti.

 Po Rusijos ir Argentinos rungtynių kilo skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Po Rusijos ir Argentinos rungtynių kilo skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Po Rusijos ir Argentinos rungtynių kilo skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Po Rusijos ir Argentinos rungtynių kilo skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Po Rusijos ir Argentinos rungtynių kilo skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Po Rusijos ir Argentinos rungtynių kilo skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 12, 2017, 3:58 PM

Paaiškėjo, kad pasibaigus kai kurie žiūrovai iš stadiono teritorijos išėjo tik praėjus dviem valandoms nuo teisėjo paskutinio švilpuko, o paskui po keletą kilometrų pėsčiomis kulniavo iki metro, nes į artimiausias stotis jų neįleido policija arba jos buvo perpildytos.

Toks gėdingas mačo organizavimas sukėlė rimtų abejonių ir pašaipų, kaip rusai rengiasi tvarkytis per 2018 metų pasaulio čempionatą.

Net arogantiškasis buvęs Rusijos sporto ministras, o dabar vicepremjeras Vitalijus Mutko turėjo pripažinti fiasko ir viešai atsiprašyti dėl blogo darbo.

Lužnikų stadione mačą su Argentina stebėjo net 78 tūkst. žiūrovų – tai Rusijos rinktinės lankomumo rekordas namų rungtynėse. Tačiau rezultatas nenudžiugino – pastaruoju metu silpnai atrodantys rusai pralaimėjo 0:1.

„Kiaulystė rusiškai tęsiasi. Viršutinių tribūnų, kuriose daugybė vaikų ir moterų, neišleidžia jau daugiau nei pusvalandį! Mes taip darysime ir per pasaulio čempionatą? Gėdų gėda! Tai ne saugumo priemonės, o tyčiojimasis iš sirgalių! Žiaurus šaltis! Vaikai verkia! Mamos ir tėčiai šildo juos savo rūbais! Niekur pasaulyje tokių dalykų nėra! Tegyvuoja mačo organizatoriai, repeticija pavyko! Viskas žmonėms!“ - taip emocingai įvykius vertino žinomas sporto komentatorius Dmitrijus Gubernijevas.

Kol sklaidėsi minios šalia stadiono, apie 40 minučių nebuvo leidžiama išeiti žmonėms iš viršutinių eilių.

Nors buvo skelbiama, kad nuo stadiono žmones į kitas metro stotis pavežės nemokami autobusai, sirgaliai turėjo eiti pėsčiomis.

Policija sudarė koridorius, iš kurių pasitraukti buvo neįmanoma, o nekantriausiems iškart užlauždavo rankas.

Tarp žiūrovų buvo ir olimpinis dailiojo čiuožimo čempionas Maksimas Trankovas, kuris liko pakraupęs dėl netvarkos.

„Pamačiau gyvus Messi, Aguero, Dybalą, Di Marią, Mascherano ir kitus pusdievius, o dar ir įvartį į artimuosius vartus, o kartų ir dar Čerčesovo rinktinės fiasko. O po pasijaučiau kaliniu... Per gyvą koridorių iš arklių ir uniformuotų žmonių mes buvome lėtai vedami išėjimo link. Lyjant lietui, esant 5 laipsnių temperatūrai lapkritį. Vaikai, moterys, pagyvenę žmonės. Taip su dainomis mes lygiai per pusantros valandos atslinkome iki Lužnikų metro stoties. Ačiū už tokį futbolą. Viskas sirgaliams. Tai buvo pažeminimas ir gėda, ypač mums, rusams prie užsienio sirgalius. Toks futbolas mums nereikalingas“, – populiaria ironiška fraze savo įspūdžius užbaigė garsus sportininkas.

„Mes būtinai išnagrinėsime žmonių pranešimus socialiniuose tinkluose. Tai rimtas klausimas, atsiprašome dėl nepatogumų, kurie po mačo. Tai faktiškai naujas stadionas, nauja darbuotojų komanda“, – sakė V.Mutko.

Lužnikų stadione vyks septyni pasaulio čempionato mačai, įskaitant atidarymo rungtynes ir finalą.

Kai kurių šaltinių teigimu, beveik valandą sirgaliai buvo užlaikyti todėl, kad rungtynes stadione stebėjo premjeras Dmitrijus Medvedevas. Žiūrovai nebuvo išleidžiami todėl, kad nemaišytų svarbiam valdininkui be kliūčių išvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.