EUROLYGA 2023

Rusai savo lipdukais okupavo Kopenhagos arenos kėdes

Juokinga, tačiau tiesa: ne visada turnyro šeimininkai ar didžiausios varžybose dalyvaujančios delegacijos gali pasigirti, kad diktuoja visas įmanomas sąlygas kitiems renginio dalyviams. Nors dažniausiai šeimininkai sukuria sau palankias taisykles. Tačiau taip nėra Danijos sostinėje Kopenhagoje vykstančiame Europos plaukimo trumpajame baseine čempionate: net ir didžiausią plaukikų delegaciją varžyboms išstatę šeimininkai priversti taikytis prie Rusijos rinktinės norų, o kitos komandos bando kovoti ne dėl medalių, bet ir … žiūrovų kėdžių.

 Rusai prie kėdžių prilipdė savadarbius lipdukus<br> M.Krukausko nuotr.
 Rusai prie kėdžių prilipdė savadarbius lipdukus<br> M.Krukausko nuotr.
 Rusai prie kėdžių prilipdė savadarbius lipdukus<br> M.Krukausko nuotr.
 Rusai prie kėdžių prilipdė savadarbius lipdukus<br> M.Krukausko nuotr.
 Ševdai nutarė apsisaugoti ir taip pat užsiėmė kelias kėdes.<br> M.Krukausko nuotr.
 Ševdai nutarė apsisaugoti ir taip pat užsiėmė kelias kėdes.<br> M.Krukausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2017, 10:38 AM

Kopenhagos „Royal arena“ vykstančiame Europos plaukimo čempionate, kuriame Lietuvos rinktinė per pirmąją varžybų dieną sugebėjo susižerti jau du apdovanojimus: po trejų metų pertraukos auksą į savo taupyklę vėl įsidėjo Rūta Meilutytė, o tokio rango varžybose pirmąją bronzą iškovojo Danas Rapšys, tylaus nusistebėjimo sulaukė rusų delegacijos „buldozerio“ pozicija.

Per įvairias varžybas tam tikros vietos salėje yra skiriamos tiek rinktinių delegacijų vadovams, tiek patiems sportininkams. Jose gali įsitaisyti ir stebėti arenose vykstančias kovas jau savo pasirodymus baigę ar belaukiantys atletai.

Kopenhagos arenoje taip pat yra išskirtas sektorius plaukikams, kurie nori pasižiūrėti galimų konkurentų plaukimus ar šiaip pasimėgauti sporto reginiu.

Tačiau ties geriausiomis vietomis puikuojasi savadarbiai lipdukai su užrašu „RUS“.

Būtent taip Rusijos delegacija, kurios sudėtyje yra 31 sportininkas, nutarė pažymėti tas vietas, kurios neva priklauso rusams.

Tai buvo padaryta su organizacinio komiteto suderinimu, tačiau kitų šalių delegacijos, pamačiusios, jog Rusijos atstovai užimą geriausias sektoriaus vietas ir klijuojasi savo lipdukus, suskubo bent šiek tiek apsaugoti ir savo atletus.

Mat tiek Danijos, tiek ir Suomijos ar Vengrijos bei Italijos rinktinės yra gausesnės už rusų ir turėtų sportininkų susodinimo pirmenybę per varžybas.

Lyg savotiška priešprieša, gausios Švedijos ir Suomijos delegacijos susirado juostas su savo šalių užrašais ir „okupavo“ dar rusų lipdukais neapdovanotas sektoriaus kėdes.

„Mes juos dopingu baudžiame, jie mus – kėdėmis su lipdukais“, – savo šalies pavadinimu juostą rišantis juokėsi vienas iš Švedijos rinktinės atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.