EUROLYGA 2023

Prie lietuvio iškelta separatistų vėliava įžiebė ginčą

Ar Lietuvos kovotojai užtraukė gėdą šaliai? Tokį klausimą internete kelia ir diskutuoja internautai. Skandalą sukėlė Šiaulių kovų sporto klubas „Baltasis tigras“. Klubo nariai gegužės pabaigoje Turkijoje dalyvavo IJKA karatė čempionate, per kurį buvo pažeminta Ukraina.

Ši fotografija su lietuviu Lietuvoje įžiebė ginčus.<br>Facebook.com nuotr.
Ši fotografija su lietuviu Lietuvoje įžiebė ginčus.<br>Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 12:51 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:57 AM

Kai vienas iš lietuvių užėmė trečiąją vietą, jam teko stoti ant nugalėtojų pakylos. Ant jos pasirodė ir du rusai. Vienas jų išskleidė Rusijos vėliavą, o kitas – apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos vėliava.

„Sveikinu Radviliškio sporto klubą „Rytų kovotojas“. Demonstruodami ryžtą, valią, aukštą moralę ir dvasios tvirtybę jie užėmė garbingą trečią vietą karate čempionate ir mūsų Trispalvė plazdėjo šalia kaip iš nuotraukos atrodo antrą vietą užėmusios Donecko liaudies respublikos kolegų.

Sporto klubas „Rytų Kovotojas“ - bravo!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ nepatikrinęs informacijos rašė žurnalistas Andrius Tapinas, „Baltojo tigro“ kovotoją palaikęs „Rytų kovotojo“ klubo sportininku. Kaip teigė šio Radviliškio klubo atstovai, tokia klaida buvo ne tik nemaloni, bet ir užgauli. Mat jų atstovas, taip pat turėjęs pasirodyti apdovanojimo metu su separatistų vėliavą laikančiu sportininku, fotografuotis atsisakė. 

Internautai smerkia tokią nuotrauką. Daugelis mano, kad Lietuvos sportininkas turėjo kaip mat pasitraukti nuo pakylos.

„Buvo doneckiečiai. Iš Donecko atvykę sportininkai. Mes aišku į tą vėliavą pažiūrėjome pašaipiai. Nusijuokėme ir tiek. Iš kitų nebuvo jokių reakcijų“, – sakė Lietuvos karatė sąjungos prezidentas Vidmantas Butnorius.

Paklaustas, ar lietuviai nemėgino protestuoti jis sakė: „Ne mes organizatoriai. Turkai organizavo, o jiems nebuvo svarbu. Mes tik nusijuokėme, nes matome, kad net nepripažinta ta respublika.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę