EUROLYGA 2023

NFL žaidėjai rungtynių metu prašė policininkų jų nesušaudyti

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 11:15 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:31 AM

„Rankos iškeltos, nešaukite!“ – išbėgdami į aikštę demonstravo amerikietiškojo futbolo (NFL) komandos „St. Louis Rams“ žaidėjai. Jie solidarizavosi su protestuojančiais prieš policininkų veiksmus, kai Sent Luiso priemiestyje Fergusone Misūrio valstijoje pareigūnai rugpjūtį nušovė paauglį afroamerikietį Michaelą Browną.

Incidentas visose JAV sukėlė didžiulį rasizmo skandalą, miestelyje vyko masiniai protestai, vėliau virtę ir riaušėmis.

Pykčio bangą sukėlė teismo sprendimas neskirti kaltinimų šūvius paleidusiam baltaodžiui pareigūnui Darrenui Wilsonui.

„Rams“ futbolininkų rankos į viršų kilo ir po pelnytų taškų, po kurių Sent Luiso komanda susikrovė triuškinančią persvarą 45:0.

Stadiono prieigose aidėjo protestuotojų šūkiai „Rankos į viršų, nešaukite!“, „Nėra teisybės, nebus ir futbolo!“ ir kiti. Rungtynių metu buvo sustiprinta stadiono apsauga.

Panašu, kad „Rams“ futbolininkai užsitraukė vietos policijos rūstybę. Oficialiame Sent Luiso policijos pareiškime žaidėjų gestas buvo pavadintas „beskoniu, įžeidžiančiu ir kurstantis nesantaiką“.

„Sent Luiso policijos pareigūnų asociacija labai nusivylė „Rams“ futbolininkais, kurie ignoravo kalnus pateiktų įrodymų“, – D.Wilsoną gynė vietos policija.

Policija tikėjosi, kad NFL nubaus „Rams“ komandą, tačiau lyga išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad gerbia Sent Luiso klubo žaidėjų nuomonės dėl šios tragiškos situacijos pateikimą.

Žibalo į ugnį Sent Luise įpylė dar vienas incidentas, kuriame baltaodis policininkas nušovė dvylikametį, kuris praeiviams agresyviai mojavo žaisliniu ginklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.