EUROLYGA 2023

Pasiruošimas kariuomenei: krepšininkams – karinės aprangos

Sporto aprangų įmonė „Tūta“ sukūrė naują krepšinio aprangų vyrams ir moterims kolekciją, sąlyginiu pavadinimu „NATO“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 8:09 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 6:48 PM

„2015-2016 metų „Tūta“ krepšinio sezono kolekcijoje neatsitiktinai atsirado maskuojamosios (kamufliažinės) aprangos elementų. Tačiau visiško autentiškumo nesiekėme – mums svarbu pabrėžti nūdienos realijas, tačiau aprangomis norime kurti giedrią, žaismingą, o ne grėsmingą atmosferą. Kad ir kaip krepšinio aikštelė primintų kovos lauką, vis dėlto tai – tik žaidimas“, – sakė bendrovės „Tūta“ direktorius Valentinas Navikauskas.

Anot įmonės vadovo, kamufliažinė apranga yra tam tikrų įvykių tiek pasaulyje, tiek ir sporte, pasekmė.

„Mados pasaulyje, neaplenkiant ir sporto sferos, drabužių tendencijos dažnai išreiškia laikmečio situaciją: atspindi ekonomikos pakilimus ir krizes, neramumus, konfliktus ar karus.

Kuomet 2012 metų kovo 21 dieną Toronto „Raptors“ vyrų krepšinio komanda pirmą kartą apsivilko maskuojamojo dizaino aprangą Kanados karinių pajėgų nakties renginio proga, daug kam tai pasirodė tik kaip „kieta“ apranga, tačiau niekas jos tiesiogiai nesusiejo su tikruoju karu. Tai buvo tik „Raptors“ klubo savininkų ilgalaikis įsipareigojimas remti Kanados karines pajėgas, ką parodė ir tas faktas, jog klubo savininkas net buvo nuvykęs aplankyti Kanados karių į Afganistaną.

Nors tai buvo pats įžūliausias 2011-2012 metų sezono NBA aprangų dizainas, kuris suteikė aprangoms išskirtinumo, bet žiūrint į to laikmečio situaciją, tai buvo tik sporto aprangų dizaino naujovė ir nieko daugiau.

Tačiau, kai praėjusių metų pavasarį Kijevo „Budivelnik“ vyrų krepšinio komandai pagal specialų užsakymą sukūrėme individualaus dizaino maskuojančias aprangas ir apšilimo kostiumus, supratome, jog tai ne pasimaivymas prieš žiūrovus ar per karinį paradą, o atsakas į tai, kas vyksta Ukrainoje. Tai lyg ženklas, kad vieni kovoja ir guldo galvas kovos lauke, o kiti, reikalui esant, pasiryžę ginti šalį ne tik krepšinio aikštelėje, – apie pastaruoju metu sporte vyraujančias mados tendencijas pasakoja „Tūta“ direktorius Valentinas Navikauskas. – Juolab, kad „Budivelnik“ klubas, lyg nujausdamas artėjančią krizę, dar 2013 metais atsisakė žaisti Rusijos Vieningoje lygoje (VTB), todėl ši maskuojanti apranga – tai tarsi susidariusios situacijos tarp šių šalių patvirtinimas“.

Panaudodama patirtį kuriant maskuojančias aprangas „Budivelnik“ klubui, „Tūta“ nusprendė 2015-2016 metų krepšinio sezono kolekcijoje pateikti panašaus stiliaus modelius, tačiau daug „taikesnius“.

Tai kamufliažiniais elementais papuoštos įvairiaspalvės krepšinio aprangos, sukurtos ir vyrams, ir moterims. Skirtingai, nei kitos sporto kompanijos, „Tūta“ savo aprangose panaudojo 3D dizaino elementų efektus, o pastelines spalvas kaitaliojo su ryškiaspalvių detalių akcentais.

Aprangų gamybai panaudotos naujausios skaitmeninės technologijos bei „Wick-on“ medžiagos, suteikiančios sportininkui sausumo pojūtį ir maksimalų patogumą žaidžiant.

Be maskuojančių elementų, „Tūta“ vyriškoje krepšinio aprangų kolekcijoje atsirado dar vienas pastaruoju metu į madą besiskverbiantis elementas – trumpos rankovės vietoj berankovių krepšinio marškinėlių. Lietuvoje – tai visiška naujovė, nes iki šiol niekas tokiomis aprangomis nėra žaidęs.

„Nežinome, ar juos pamėgs profesionalai, nes dažniausiai jie renkasi įprastus berankovius marškinėlius ir marškinėlius apšilimui, kurie yra su rankovėmis. Tačiau neabejojame, kad mėgėjams ši naujovė tikrai patiks – tokie marškinėliai yra tarsi „du viename“ – skirti ir žaidimui, ir apšilimui“, – aiškino V. Navikauskas. „Beje, visos šios naujovės pažymėtos „Approved by Sabonis“ prekės ženklu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.