EUROLYGA 2023

„Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ ir stebina, ir padeda įveikti baimę

Televizijos eteryje neseniai atgimusių sportinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ žiūrovus kiekvieną šeštadienį stebina azartiškos dalyvių kovos. Vyresni žiūrovai puikiai prisimena, kokios užduotys būdavo šiose varžybose prieš 30 metų.

Rungtis „Aukščiau žemės“ buvo nelengvas išbandymas laidos dalyviams.
Rungtis „Aukščiau žemės“ buvo nelengvas išbandymas laidos dalyviams.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 7:56 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 1:28 PM

Dabar jie stebisi, kiek daug naujovių dalyviams siūlo atgimęs projektas. Net patys jaunieji sportininkai nustemba, kai tenka apsivilkti sumo imtynininko kostiumą, ar prieš save pamato indėną, siūlantį pūsti strėlytę į taikinį.

Projekto rėmėjų dėka vaikai turi galimybę išbandyti specialiai šiai laidai sukurtas dar niekur nematytas užduotis bei pasinaudoti naujausiu sporto inventoriumi.

„Nuolat sekame tarptautines pramogų tendencijas ir užsienio rinkas, todėl galime teigti, kad lietuviai tikrai yra drąsūs, stiprūs ir vikrūs, – komentavo vienos projektą remiančių įmonių „UNO Parks“ projektų vadovas Edmundas Pučkorius. – Džiaugiamės galėdami prisidėti ugdant jaunąją kartą.“

Bendrovės specialistai projektui „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ parengė rungtį „Aukščiau žemės“, kuri yra atliekama ant ore kabančių laipiojimo platformų.

Laipiojimas, pasak E. Pučkoriaus, ugdo skirtingas fizines ir protines savybes. „Vaikai lavina raumenis, koordinaciją, balanso pojūtį, psichologiškai išmoksta įveikti baimę ir siekti tikslų. Ne kiekviena pramoga gali suderinti visus šiuos aspektus“, – sakė E.Pučkorius.

Svarbiausia – saugumas

„Aukščiau žemės“– viena mėgstamiausių vaikų rungčių, tačiau kartais ji kelia susirūpinimą varžybas stebintiems tėveliams. Užduotyje naudojamos platformos nėra stabilios, todėl rungtis gali pasirodyti šiek tiek pavojinga, tačiau nėra jokios priežasties nerimauti.

„Atsižvelgus į „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ dalyvių amžių ir užduoties atlikimo aukštį, lengva suprasti, kad vaikai yra apsaugoti nuo įvairių traumų bei sužeidimų, – tėvelius ramino E.Pučkorius. – Mūsų parkuose šios proporcijos daug didesnės, todėl naudojame saugos lynų ir saugos apraišų sistemas.“

Ir „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ laidoje, ir „UNO Parks“ nuotykių parkuose visos užduočių trasos yra saugios ir nuolat prižiūrimos. Šeimos su mažamečiais vaikais čia yra pagrindiniai lankytojai.

„Esame dalyvavę dešimtyje įvairiausių parodų ir konferencijų užsienyje, todėl savo parkuose stengiamės pritaikyti šių dienų naujoves. Laikomės aukščiausių saugumo standartų, nes mums tai svarbiausia, – teigė E. Pučkorius, – kiekvienas mūsų nuotykių parkas prieš darbą apžiūrimas taip kruopščiai ir atsakingai, tarsi lėktuvas prieš skrydį.“

Su aukščiu susidraugaujama

Pramogų organizatoriai pastebi, kad lankytojai dažnai į parką ateina ne tik papramogauti, bet ir įveikti aukščio baimės. Instruktoriai ne tik prižiūri ir pamoko, kaip saugiai įveikti trasas, bet ir tampa savotiškais psichologais – įkalbina žmogų pažvelgti baimei į akis.

„Patys žmonės nesupranta, kada įvyksta lūžis. Paskui aukštis tampa draugu“, – pasakojo didžiausio nuotykių parkų tinklo Baltijos šalyse atstovas E.Pučkorius. Ji tikina, kad parke praleisto laiko palydovas – malonus nuovargis.

„Parko trasose vienodai nuvargsta ir fiziškai stiprūs, ir mažiau pajėgūs lankytojai.  “UNO Parks“ užduotys priverčia padirbėti raumenis, apie kuriuos jau esame seniai primiršę“, – teigia E.Pučkorius. Anot jo, maloniausia akimirka aplanko įveikus paskutinę kliūtį – tada kiekvienas pasijunta nugalėtoju.

Azartišką laidą „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ rodo „Lietuvos ryto" televizija kiekvieną šeštadienį 11 valandą.

***

Visus mylinčius kalnus, ieškančius kitokios laisvalaikio praleidimo formos, mėgstančius aktyvų gyvenimo būdą, alpinistus, jų šeimos narius ir draugus kviečiame į kalnų kelionių technikos ir alpinizmo varžybas – „Montis magia Taurė 2015“, kurios įvyks 2015 metų kovo 21 – 22 dienomis Menų fabrike „Loftas“ ir sporto centre „Index Hall“.

Varžybų metu galėsite ne tik stebėti sportininkų startus, bet ir patys išbandyti specialiai jums paruoštą trasą naujokams. Renginio pradžia 9 val, žiūrovų trasa atsidaro 12 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.