EUROLYGA 2023

Liūdnos D. Rediko tėvo Velykos – sūnus per šventes namo negrįžo

Kuršėniškiams Redikams šventės buvo liūdnos – jaunėlis sūnus 22 metų Dovydas nesėdo su namiškiais prie Velykų stalo. Skandalingai išgarsėjęs krepšininkas neatsiliepė į tėvo kvietimą ir gimtuosiuose Kuršėnuose nepasirodė.

Vieną taletingiausių savo kartos krepšininkų D.Rediką labai traukė aukštuomenė: jį buvo galima matyti vakarėliuose nuolat besisukinėjančių A.Valentaitės ir M.Petruškevičiaus draugijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Vieną taletingiausių savo kartos krepšininkų D.Rediką labai traukė aukštuomenė: jį buvo galima matyti vakarėliuose nuolat besisukinėjančių A.Valentaitės ir M.Petruškevičiaus draugijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-04-06 13:24, atnaujinta 2018-01-07 11:23

„Ką padarysi... Dovydas sakė, kad grįš vėliau“, – liūdnu balsu pratarė 55 metų Vidmantas Redikas, kurį praėjusią savaitę išgarsino į viešumą iškilusi sūnaus sukurpta melaginga istorija.

Auksine vadintos krepšininkų kartos atstovas sukėlė tikrą audrą, kai pamelavo „Jekabpils“ klubo vadovams apie neva mirusį tėvą. Graudžia istorija patikėję latviai komandos lyderiui įdėjo užuojautą į klubo interneto svetainę.

Tą pačią dieną į Kuršėnus su gedulo vainiku išskubėjo ir Jekabpilio ekipos atstovas su gedulo vainiku. Visus gedulo namus apvažiavęs pasiuntinys netruko išsiaiškinti, kad krepšininkas graudžią istoriją apie tėvo netektį sukurpė.

Kuršėniškis V.Redikas apie sūnaus melą praėjusį ketvirtadienį sužinojo iš aplinkinių. Vyriškiui apie publikaciją dienraštyje „Lietuvos rytas“ pranešė pažįstami.

Garaže mašiną remontavęs kuršėniškis telefoną buvo palikęs namuose, todėl sugrįžęs rado jį įkaitusį nuo praleistų skambučių ir SMS žinučių.

„Aš irgi buvau studentas, puikiai pamenu laikus, kai per sesiją kai kurie „palaidodavo“ visus senelius ir močiutes. Aišku, nemaloniai nustebau, bet neskubu Dodydo smerkti“, – dienraščio žurnalistui sakė V.Redikas.

Sūnaus melas vertė vyriškį teisintis ir prieš pažįstamus, bet jis to nesureikšmino: „Keletas draugų pajuokavo, kad dabar tikrai labai ilgai gyvensiu“.

V.Redikas bandė susisiekti su jaunėliu sūnumi, bet šis nekėlė ragelio. Tada jis sūnui pasiuntė SMS žinutę, kad laukia prie Velykų stalo.

„Tikiuosi, kad susirinksime visi, – prieš šventinį savaitgalį kalbėjo kuršėniškis. – Vilniuje gyvenantis vyresnysis sūnus Arnas su šeima atvažiuos“.

Vyriškis svarstė, kad sūnų pakeitė sostinėje sutikti draugai: „Manau, jo didžiausia problema yra Vilnius ir šiame mieste supantys žmonės – draugai, moterys. Kas jo laukia sostinėje ir ten traukia, nežinau“.

Kai melaginga istorija iškilo į viešumą, apsimelavęs krepšininkas nėrė į krūmus – į telefono skambučius neatsako.

Su D.Rediku trumpai šnektelti pavyko tik „Lietuvos ryto“ žurnalistui Kęstučiui Rimkui, kuriam krepšininkas guodėsi dėl sveikatos problemų – žvynelinės ir klubo sąnario.

Jis tikino, kad iš Latvijos atvilnijęs skandalas dėl tėvo laidotuvių – tik nesusipratimas. Išgirdęs tą patį klausimą dar kartą, D.Redikas nutraukė pokalbį ir pažadėjo paskambinti, bet pažado neištesėjo.

Šio sezono pradžioje D.Redikas atstovavo Rygos „Barons“, bet prieš Naujuosius metus krepšininkas atsisveikino su šia komanda. Latvijos sostinės ekipos atstovai neslėpė, kad lietuvio požiūris į drausmę ir sportinį režimą buvo netinkami.

D.Rediko apgauti „Jekabpils“ klubo vadovai svarsto, ar nutraukiant sutartį su žaidėju nepareikalauti iš jo piniginės kompensacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.