EUROLYGA 2023

„Leipzig“ vartininkas pergalę išplėšė 93-iąją minutę

Buvęs Šveicarijos rinktinės vartininkas F.Coltorti pateko į Vokietijos futbolo istoriją.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Buvęs Šveicarijos rinktinės vartininkas F.Coltorti pateko į Vokietijos futbolo istoriją.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-26 14:16, atnaujinta 2018-01-05 20:51

Vokietijos futbolo antrosios lygos rungtynėse šeštadienį buvo pelnytas istorinis įvartis. Pirmąkart šalies futbolo istorijoje vartininkas pelnė pergalingą įvartį iš žaidimo, o ne po standartinės situacijos.

Istoriją perrašė „Leipzig“ vartininkas 34 metų Fabio Coltorti. Šveicaro įvartis lėmė pergalę namuose 2:1 prieš „Darmstadt“ ekipą ir išsaugojo Leipcipo komandos viltis kovoti dėl patekimo į budeslygą.

Likus 4 turams iki finišo „Leipzig" turi 47 taškus ir užima 5-ąją vietą. Nuo trečiosios vietos, suteikiančios teisę žaisti pereinamąsias rungtynes, ja skiria 5 taškais.

Retai būna, kad vartininkas bėgtų į varžovų baudos aikštelę esant lygiam rezultatui. Tačiau Leipcipo ekipai mačsu „Darmnstadt“ lygiosios prilygo pralaimėjimui, nes varžovai turėjo 6 taškais daugiau ir buvo ketvirti.

Pergalę išplėšę šeimininkai sukūrė tiesiog stebuklą, nes 77-ąją jie praleido įvartį, bet nerukus spėjo išlyginti rezultatą. Esant rezultatui 1:1 baudos aikštelėje atsidūręs vartininkas po kampinio gavo kamuolį ir iš 4 metrų nekliudomas pasiuntė jį į vartus. Varžovų gynėjai tiesiog nepastebėjo, kaip netoli vartininko aikštelės išdygo svečių vartininkas.

Džiaugsmas buvo toks tartum „Leipzig“ būtų tapęs Vokietijos čempionu. Futbolininkai nešiojo vartininką ant rankų.

„Mano darbas yra gaudyti kamuolius, todėl šis įvartis yra tikras desertas“, – sakė šveicaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.