EUROLYGA 2023

Dviratininkai skelbia karą įžūliems asmenukių gerbėjams

Dėl sirgalių keliamų grėsmių ne kartą „Giro d'Italia“ lenktynėse vyko masinės dviratininkų griūtys.<br>APF nuotr.
Dėl sirgalių keliamų grėsmių ne kartą „Giro d'Italia“ lenktynėse vyko masinės dviratininkų griūtys.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-27 17:36, atnaujinta 2017-11-26 06:48

Prestižinių „Giro d'Italia“ lenktynių dalyviai nieko neori girdėti apie dviračių sporto gerbėjus, norinčius lenktynių metu pasidaryti asmeniukę su jais. O ypač – kai šie turi tam reikalui pritaikytą fotografavimo lazdą. Dviratininkai po 6-ojo lenktynių Italijoje etapo neoficialiai nutarė nesitaikstyti su fotografų-mėgėjų išsišokimais ir jau ėmėsi priemonių: 15-ajame etape pamokė vieną asmeniukių gerbėją.

„Tinkoff-Saxo“ komandos kapitonas ir „Giro d'Italia“ lyderis Alberto Contadoras penkioliktame etape be gailesčio numušė fotoaparatą su lazda, kai jo savininkas panoro nusifotografuoti pravažiuojant šiai ekipai pro sirgalių minią.

Tokį ispano poelgį lėmė jau patirtos nesėkmės šiose lenktynėse, kurių kaltininkais tapo fotografuotis mėgstantys dviračių sporto aistruoliai.

Be kitų kur kas mažesnių incidentų, 6-ajame „Giro d'Italia“ lenktynių etape vienas iš sirgalių bandė fotografuoti finiše kovojančius dviratininkus ir į trasą iškišo kamerą. Dėl šios priežasties vienas iš sportininkų užsikabino už jos, krito ir įvyko masinė dviratininkų griūtis.

„Nioop-Vini Fantini“ komandos dviratininkas Daniele Colli susilaužė raktikaulį, o A.Contadoras stipriai susižalojo petį.

Buvo spėliojama, ar lyderis – rožinių marškinėlių savininkas A.Contadoras sugebės sugrįžti į trasą ir kovos toliau. Galiausiai, medikai padarė viską, kad garsus Ispanijos dviračių sporto meistras, praeityje diskvalifikuotas už dopingo vartojimą, galėtų tęsti varžybas.

Nors po šio incidento lenktynėse kovojusios komandos pareikalavo skirti didesnį dėmesį saugumui, varžybų rengėjai atsisakė sirgalius kišti „už grotų“, kuris skirtų dviratininkus ir aistruolius.

„Dėl vieno ar dviejų kvailai besielgiančių žmonių negalima tūkstančius palikti be malonumo iš arti stebėti lenktynes“ – buvo rašoma organizatorių rašte komandoms.

Antrame „Giro d'Italija“ etape įvyko dar įžūlesnis incidentas – vienas dviratininkas mėgėjas panoro pavažiuoti kartu su dviratininkais peletone, sukėlė masinę griūtį, tačiau sugebėjo išnešti sveiką kailį iš trasos bei pasislėpė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.