EUROLYGA 2023

Žuvusios „Lokomotiv“ ekipos artimieji gavo išmaldą

2011 metais lėktuvo katastrofoje žuvusios rusų Jaroslavio „Lokomotiv“ ledo ritulio komandos tragedija sukrėtė pasaulį – buvo kalbama apie saugumo stoką Rusijos aviacijoje, lėktuvų nusidėvėjimą ir žmogiškąjį faktorių. Ir per laidotuves guodžiami tėvai, žmonos ar vaikai, mirus talentingiems rusų sportininkams – valdininkai žadėjo nepalikti gedinčių žmonių nelaimėje. Tačiau žuvusiųjų artimieji pirmadienį sulaukė ir keistos „dovanos“ iš valdžios – Maskvos Basmannoje teismas nutarė, kad visiems žuvusių ledo ritulininkų giminėms bus išmokėta kompensacija: po 26 tūkst. rublių už mirusį lėktuvo katastrofoje.

Lėktuvo katastrofoje Jaroslavyje žuvo 44 žmonės.<br>APF nuotr.
Lėktuvo katastrofoje Jaroslavyje žuvo 44 žmonės.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-16 10:28, atnaujinta 2017-11-22 05:44

Tai yra juokinga suma – artimieji gaus po 350 eurų už katastrofoje žuvusį ledo ritulininką ar lėktuvo ekipažo narį, apie tai pranešė BBC, remdamasi advokatų kontoros „Trunovas, Aivaras ir partneriai“ duomenimis.

Tikinama, kad ieškinius padavusios 11 šeimų iš draudimo kompanijos reikalavo sumokėti po 10 mln. rublių kompensacijas: 9,8 mln. rublių, kurių negavo artimieji už žuvusiuosius ir apie 200 tūkst. rublių už bagažo praradimą.

Teismas tik dalinai patenkino ieškovų reikalavimą, iš draudimo bendrovės „Leksgarant“ kiekvienam iš nukentėjusiųjų priteisęs po 25 tūkst. rublių draudimo kompensacijos ir 1000 rublių teismo išlaidų.

Lėktuvo katastrofa prie Jaroslavlio esančiame Tunošnos oro uoste įvyko rugsėjo 7-ąją: JAK 42 orlaivis nukrito vos tik pakilęs. Žuvo 44 juo skridę „Lokonotiv“ ledo ritulio ekipos žaidėjai ir įgulos nariai.

Ekipa skrido žaisti eilinių KHL sezono rungtynių į Minską su vietos „Dinamo“ klubu.

43 žmonės mirė iškart – Rusijos ledo ritulio rinktinės narys Aleksejus Galimovas sunkios būklės buvo nuskraidintas į Maskvą, tačiau neišgyveno – mirė po poros dienų.

Gyvam po katastrofos pasisekė likti lėktuvo inžinieriui Aleksejui Sizovui. Praėjusiais metais tyrimų komisija patvirtino, kad lėktuvo katastrofa įvyko dėl ekipažo klaidų padarytų kylant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.