EUROLYGA 2023

V. Klyčko vos išvengė provokacijos – kelionės į Grozną

Keturių pasaulio profesionalaus bokso čempionų diržų savininkas ukrainietis Volodymyras Klyčko šiaip ne taip išvengė kovos ne itin draugiškame Grozno mieste. Trūko vos keliasdešimt minučių, kad būtų paskelbta, kad numatoma dvikova tarp ukrainiečio V.Klyčko ir brito Tysono Fury vyks Čečenijoje, kurios prezidentas Ramzanas Kadyrovas yra vienas iš didžiausių Ukrainos kritikų ir aršiausių Rytų Ukrainos separatistų padėjėjų.

V.Klyčko nenorėtų kautis Grozne.<br>APF nuotr.
V.Klyčko nenorėtų kautis Grozne.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:31 PM

Kaip pranešė ESPN žurnalistas Danas Rafaelis, paskutinę sekundę yra nutarta, kad V.Klyčko ir T.Fury akistata įvyks spalio 24-ąją Vokietijos Diuseldorfo mieste.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausioslrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.  

Sutartis dėl miesto buvo suderėta likus minutei iki to momento, kai WBA (Pasaulinė boksininkų asociacija) būstinėje turėjo prasidėti taip vadinamas aukcionas. Per jį turėjo būti pateikti finansiniai pasiūlymai WBA dėl dvikovos vietos ir datos, mat patys boksininkai ir jų administracija niekaip negalėjo suderėti šių dalykų.

Pagal aukciono taisykles, daugiausiai pinigų pasiūliusi pusė gauna teises diktuoti sąlygas.

Teigiama, kad šiame aukcione panoro dalyvauti Rusijos bokso vadybininkas Vladimiras Chriunovas, kurio pasiūlymas buvo itin vertas dėmesio – už kovą jis buvo sutikęs mokėti 18,24 mln. JAV dolerių. Apie tai jis pranešė Instagram. Sporto vadybininkas, kurio kompanija įregistruota Panamoje, tikino, kad jau turėjo ir kovai numatytą sostinę – Grozną.

Rusas kalbėjo, kad apie Diuseldorfą buvo pranešta praėjus 24 minutėms po to, kai prasidėjo aukcionas, todėl jis būtinai paduos skundą ir sieks atsikovoti galimybę rengti bokso mačą tarp Ukrainos ir Didžiosios Britanijos atstovo.

„Nieko asmeniško, Klyčko. Mes dar pasimatysime“, – parašė V.Chriunovas.

Britas T.Fury mačą su keturis kartus pasaulio čempionu norėjo rengti Maskvoje ir, anot sportininko, jį užbaigti geru pašėliojimu Raudoje aikštėje.

26-erių britas T.Fury profesionaliame bokse yra kovojęs 24 kartus ir visas jas laimėjo (18 nokautais). Tuo tarpu 39-erių V.Klyčko laimėjo 64 mačus (53 nokautai) ir patyrė tik tris pralaimėjimus. Ukrainietis turi 4 pasaulio sunkaus svorio kategorijos diržus pagal WBA, WBO, IBO ir IBF versijas. T.Fury kovojo spalį galės pretenduoti tik į WBA organizacijos diržą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.