EUROLYGA 2023

Kelyje juodą valtį pametę šiauliečiai sulaukė stebuklo

Žmonės nuolat ką nors pameta ir prašo padėti tai surasti. Palyginti neseniai jie ėmė ieškoti daiktų su virtualių draugų pagalba. Tačiau tokio skelbimo, koks pasirodė šią savaitę, net socialiniai tinklai sulaukia nedažnai.

Irkluotojai E.Serasiūnaitei įvykis kainavo daug nervų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Irkluotojai E.Serasiūnaitei įvykis kainavo daug nervų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2015-07-08 20:37, atnaujinta 2017-10-27 06:52

„Pamesta juoda sportinė valtis. Gal kas radote?“, – pamatę tokią žinutę kai kurie pamanė, kad tai – trolių žaidimai. Tačiau irklavimo treneriui Artūrui Navickui juokauti visai nesinorėjo. Jo komanda iš tiesų pakeliui pametė brangią valtį ir tikėjosi ją atgauti.

Pagalbos šauksmas neliko neišgirstas. Geras žmogus iš Vilniaus surado pražuvėlę ir parvežė ją į sostinę. Dabar šiauliečiams belieka ją susigrąžinti į namus.

Prieš savaitgalį Lietuvos irkluotojai susiruošė į Baltijos šalių čempionatą Vokietijoje, bet keliaudami iš Šiaulių kažkaip sugebėjo pamesti vieną valtį. „Mistika. Manome, kad gal atsirišo virvė“, – svarstė A.Navickas. Dabar jis – laimingas, nes valtis atsirado, tačiau neslėpė, kad buvo ne juokais išsigandęs.

Ir išsigando, ir supyko

Kai delegacija apsižiūrėjo, kad trūksta valties, grįžti buvo per vėlu. „Manęs ten nebuvo, bet jie sustojo Augustave (Lenkijoje) ir pamatė, kad jos nebėra. Inventorių vežė federacijos paskirti žmonės“, – sakė A.Navickas.

Kai jį pasiekė žinia, kad pamesta valtis, kanojininkus treniruojantis specialistas ne tik išsigando, bet ir supyko.

„1500 eurų nuostolis. Galima tik įsivaizduoti, kokia buvo reakcija. Tas inventorius – pasaulinio lygio. Mergaitė nebūtų turėjusi kuo treniruotis namuose. Tokie dalykai išgyvenami labai skaudžiai“, – sakė A.Navickas.

Tačiau vyras nenuleido rankų – kreipėsi į įvairias Lietuvos radijo stotis, kelių direkciją. O tada parašė žinutę į „Facebook“ ir paragino dalintis pranešimu. 

„Naudotis socialiniu tinklu paskatino mamos. Sako, kad kartais šuniukus atranda ir atiduoda, tai kodėl negali valties? Bet nežinau, kaip apie tai tas žmogus sužinojo. Gal per radiją? O gal per „Facebook“? – sakė A.Navickas.

Šiaulietis pranešime nurodė, kad valtis su irklais galėjo būti pamesta kelyje Kaunas-Lazdijai, tačiau ją vilnietis surado gerokai toliau nei sostinė.

„Gulėjo pakelyje Lenkijoje, – dabar jau su palengvėjimu juokėsi A.Navickas. – Dar nežinau, kas toks rado, bet valtis jau Vilniuje. Turiu telefono numerį, tad susitarsime.“

Iškovojo tris medalius

Evelinai Serasiūnaitei toks likimo pokštas kainavo daug nervų. Sportininkė privalėjo skolintis ir valtį. Irklus jai davė latviai, o valtimi dalinosi su kitais lietuviais.

„Buvo problemų su startu. Juk Evelinai reikėjo startuoti ne su savo irklais, ne su savo valtimi. Valtimi ji turėjo keistis su kitais, tad teko labai skubėti. Gerai, kad pavyko tai padaryti“, – kalbėjo A.Navickas.

Jis džiaugėsi, kad E.Serasiūnaitė Baltijos šalių čempionate sugebėjo įrodyti, jog kliūtys jai – nė motais. Sportininkė iškovojo tris sidabro medalius.

„Sportininkui startuoti ne su savo valtimi – labai sunku. Juolab, kad ši – pagaminta specialiai jai. Čia kaip prieš ralio startą vairuotoją pasodintum prie kitokio automobilio vairo. Atsiranda didelis diskomfortas“, – pasakojo A.Navickas.

Jis tikisi, kad valtis jau greitai pasieks Šiaulius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.