EUROLYGA 2023

Ukrainietis tikina – R. Berankis į gėjų sąrašą nepatenka

Skandalingais interviu garsėjantis geriausias Ukrainos tenisininkas 29-metis Serhijus Stachovskis šią savaitę rėžė iš peties – prakalbo apie seksualines mažumas didžiajame tenise. 49-oji planetos raketė, pralaimėjusi savo kovas Vimbldone, prašneko apie gėjus ir lesbietes – ukrainiečio įsitikinimu, tarp šimto pasaulio geriausių tenisininkių yra net pusė lesbiečių, o vyrų šimtuke gėjų nėra. Tad skandalingasis ukrainietis šnekėjo ir apie Lietuvos tenisininką 25-erių Ričardą Berankį, kuris pasaulio klasifikacijoje jau senokai yra tarp šimto geriausių, o po praėjusios savaitės mačų užima 90-ąją vietą.

Už šį interviu S.Stachovskis turės atsakyti Tarptautinei teniso sąjungai.<br>APF nuotr.
Už šį interviu S.Stachovskis turės atsakyti Tarptautinei teniso sąjungai.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-11 11:02, atnaujinta 2017-10-26 21:12

Už šį interviu S.Stachovskis turės atsakyti Tarptautinei teniso sąjungai. Mat sportininkas ne tik patikino, kad didžioji dalis moterų tenisininkių yra seksualinių mažumų atstovės, bet ir konstatavo, kad dukteriai, jei ji nutartų treniruotis, tenisą uždraustų.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Tikrai neatiduosiu dukros į tenisą. Ten juk pusė liebiečių“, – kalbėjo S.Stachovskis.

Profesionalaus teniso asociacijos vadovas britas Chrisas Kermode'as jau viešai pranešė, kad po šio interviu vyks vidaus patikrinimas ir už žodžius ukrainiečiui teks atsakyti.

„Tai nepriimtina ir įžeidžia“, – teigė Ch.Kermode'as.

Skandalingojo interviu dalis, kurioje kalbama apie seksualines mažumas, – S.Stachovskis savo nuomonę dėsto žurnalistui Igoriui Gračiovui.

– Garsėjate atvirumu ir visų temų aptarimu – net ir ne itin malonių. Pakalbėkime apie tai, ką stengiamasi apeiti, šnekant apie tenisą. Ar geriausių tenisininkų šimtuke yra gėjų?

– Manau, kad ne.

– Vis dėlto aš būčiau linkęs suabejoti...

– Pasakysi pavardę?

– Esmė ne pavardė. Mes kalbame apie visumą, apie vienų ar kitų žmonių dominavimą sporto šakoje.

– Supranti, pas mus, tarp geriausių pasaulio tenisininkų, – normali situacija. Absoliučiai. Jei kas būtų,  visi mūsiškiai tai žinotų – juk esame uždara kompanija ir bendraujame labiau tarpusavyje. Žinoma, buvo šiokių tokių kalbų apie prancūzą Rihard'ą Gasquet, ispaną Rafaelį Nadalį. Net ir apie Roger Federerį lyg ir kalbėjo. Neduosiu nupjauti rankos už visą šimtuką, o ypač už ten staiga pasirodančius naujokus, bet pas mus gėjų nėra. Šimtuko branduolyje gėjų nėra.

– Bet tenisininkė Martina Navratilova mano kitaip.

– Tegul ji moterų persirengimo kambaryje taip mano. Ji apskritai neturi jokio supratimo apie vyrų tenisą. O aš  turiu. Moterų šimtuke kas antra tenisininkė – lesbietė. Gali įsivaizduoti, kas antra... Tad tikrai neatiduosiu savo dukros į tenisą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.