EUROLYGA 2023

Žvilgsnis į piniginę: kaip milijonus leidžia N. Džokovičius?

„Adidas“ bateliai, stilingi „Uniqlo“ drabužiai, prabangus „Peugeot“ automobilis, visame pasaulyje atpažįstamas „Seiko“ laikrodis ir po sunkių kovų iškelta žinovų vertinamos vyninės „Jacob's Cree“ vyno taurė. Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius gali mėgautis nuostabiu gyvenimu.

N.Džokovičius bučiuoja Vimbldono trofėjų.<br>AP nuotr.
N.Džokovičius bučiuoja Vimbldono trofėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-17 09:08, atnaujinta 2017-10-25 18:20

28 metų serbas sekmadienį laimėjo prestižinį Vimbldono turnyrą ir į savo lentyną įsidėjo devintąjį „Grand Slam“ trofėjų. 2011 metais ATP reitingo viršūnėje atsidūręs serbas žemiau buvo kritęs tik vieną kartą, bet ir tai – iki antrosios vietos.

Teniso karaliumi pavadinama garsenybė yra sudariusi daugybę rėmimo sutarčių su garsiomis kompanijomis. Pernai jis uždirbo 48 milijonus JAV dolerių (43 mln. eurų) ir tapo antruoju pagal uždirbamas pajamas tenisininku. Tarp pasaulio sportininkų jis buvo tryliktas.

Per karjerą vien už žaidimą jis spėjo susižerti 79 mln. JAV dolerių. Per šiuos metus sportininkas jau laimėjo 6,9 milijonus.

Daugiausia serbas uždirba iš reklamos – pernai gavo 31 mln. JAV dolerių.

2013 metais knygą apie gyvenimo būdą išleidęs tenisininkas neseniai dar spėjo išleisti savo sveiko maisto liniją, kurią pavadino „Djokolife“. Prekyba sekasi gerai.

Ir nors milijonų kišenėje – daugybė, jis labai skiriasi nuo kitų milijonierių, kurie mėgsta žarstytis pinigais.

Remdamasis „Business Insider“ informacija lrytas.lt skelbia, kaip N.Džokovičius leidžia savo milijonus.

● N.Džokovičiui priklauso vienoje brangiausių nekilnojamojo turto rinkų esantys dviejų miegamųjų apartamentai Monte Karle.

● 2009 metais jis įsigijo prabangią jachtą, už kurią sumokėjo 2,5 mln. JAV dolerių. Tiesa, vėliau ją pardavė.

● Jam priklauso restoranų „Novak Cafe & Restaurant“ restoranų tinklas. Visi restoranai yra Serbijoje.

● N.Džokovičius turi daug automobilių. Jis vairuoja rėmėjo „Peugeot“ automobilį, bet mėgaujasi ir „Audi“, BMW ir „Mercedes“. 2014 metais jis pareiškė, kad dėl vaiko atsisakys sportinių automobilių.

● N.Džokovičius mėgsta į renginius atvykti skambiai. Į prieš Vimbldono turnyrą vykstantį renginį jis šiemet atvyko sraigtasparniu.

● N.Džokovičiui ir jo šeimai priklauso „Family Sport“ kompanija. Pasak oficialios interneto svetainės, kompanija organizuoja sporto renginius ir siūlo maitinimo paslaugas.

● N.Džokovičius naudojasi 75 tūkst. JAV dolerių kainuojančia barokamera „CVAC Pod“, kuri turėtų sustiprinti ir išryškinti raumenis, sumažinti pieno rūgščių koncentraciją.

● N.Džokovičius su žmona Jelena yra įsteigę „Novako Džokovočiaus fondą“, kurio tikslas – gerinti mažų vaikų išsilavinimo galimybes. Kol kas organizacija tikslui yra skyrusi 3,4 mln. JAV dolerių.

● 2014 metais N.Džokovičius prisidėjo prie pagalbos nuo potvynių nukentėjusiai Serbijai. Jis tam skyrė 750 tūkst. JAV dolerių, kuriuos laimėjo „Italian Open“ turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.