EUROLYGA 2023

Sportas pagal Rusiją: nepatiko teisėjo darbas? Jam – „batai“

 Aleksandras Malcevas and Darina Valitova šoko pagal aliuziją antrąjį pasaulinį karą<br>APF nuotr.
 Aleksandras Malcevas and Darina Valitova šoko pagal aliuziją antrąjį pasaulinį karą<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2015, 11:13 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 9:50 PM

Kvaila ir nesuprantama – tačiau labai jau rusiška. Taip galima pasakyti apie šiomis dienomis Rusijos regione – Tatarstano sostinėje Kazanėje – vykstančiame pasaulio vandens sporto šakų čempionate kylantį skandalą. Rusijos ministras Vitalijus Mutko pirštu baksnoja į teisėją, kuriam nepatiko rusų sinchroninio plaukimo mišrios poros pasirodymas ir reikalauja nubausti „ne tuos balus“ išstačiusį arbitrą. Juokingiausia, kad Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) atstovai suskubo pradėti tyrimą, kad įtiktų čempionato šeimininkei Rusijai.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Pirmą kartą rengiamų sinchroninių mišrių porų varžybose Kazanėje favoritais buvo laikomi Rusijos sportininkai  Aleksandras Malcevas ir Darina Valitova. Per lemiamą šokį vandenyje, rusai pamalonino savo šalį ir sirgalius – A.Malcevas buvo apsirengęs specialiai pasiūtų SSRS laikų antrojo pasaulinio karo kariškio kostiumu, kuris turėjo priversti didžiuotis stebėtojus rodomu vaizdu. 

Tačiau militaristinė apranga ne visus užbūrė. Vienas iš teisėjų po šokio parodė neįtikėtiną balą – 7,4. Tuomet, kai arbitrai kiti, greičiausiai, nepanorę pyktis su rusais, parašė 8,5-9 balo.

Dėl to Rusijos pora liko tik antra, pirmąją poziciją užleidusi JAV sportininkams. Tai itin užrūstino čempionato šeimininkės Rusijos sporto ministrą Vitalijų Mutko, kuris, švelniai tariant, pradėjo trepsėti kojomis ir daužyti ranka į stalą: „Mane informavo, kaip viskas atsitiko. Svarbiausia, kad tai daugiau niekada nepasikartotų – to negalima leisti. Reikia tyrimo“.

Per spaudą priekaištus bėręs Rusijos sporto ministras FINA organizacijai metė kaltinimus: „Tai subjektyvu. Reikia imtis priemonių, kad nepasikartotų su rusų sportininkais“.

Ir Rusijoje savo varžybas rengianti FINA suskubo ieškoti arbitro, kuris pastatė tą Rusijai neįtikusį balą. Apie tai per valstybinę informacijos agentūrą TASS informavo pats V.Mutko, pridėję, kad jokiais būdais Rusija nespaudžia FINA imtis tyrimo.

Kitą vertus, patys rusai buvo pasipiktinę A.Malcevu, kuris, jų nuomonę, apdergė antrojo pasaulio karo atminimą – pora pasirinko muziką iš garsaus rusų filmo apie šnipą Berlyne  “17 pavasario akimirkų“, bet, daugelio nuomone, tai buvo „ne Štirlico, o gėjaus pasirodymas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.