EUROLYGA 2023

R. Meilutytės atokvėpis po Kazanės – tolimojoje Aruboje

Rūta Meilutytė gaudo saulės spindulius tolimojoje Aruboje. Netoli Pietų Amerikos žemyno esančioje Olandijai priklausančioje saloje geriausia Lietuvos plaukikė kartu su treneriu Jonu Ruddu ne tik ilsisi, bet ir dairosi galimybių kitais metais čia surengti treniruočių stovyklą prieš Rio de Žaneiro olimpiadą.

R.Meilutytė gaudo saulės spindulius Aruboje.<br>„Instagram“ nuotr.
R.Meilutytė gaudo saulės spindulius Aruboje.<br>„Instagram“ nuotr.
R.Meilutytė gaudo saulės spindulius Aruboje.<br>„Instagram“ nuotr.
R.Meilutytė gaudo saulės spindulius Aruboje.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-08-16 18:24, atnaujinta 2017-10-20 08:26

18-metė R.Meilutytė prieš savaitę Kazanėje pasibaigusiame pasaulio čempionate pelnė sidabrą 100 m krūtine rungtyje ir buvo ketvirta perpus trumpesniame nuotolyje.

Aruboje R.Meilutytė turi galimybę ne tik mėgautis saulė, bet vilkėti gerokai atviresnį plaukimo kostiumą nei per varžybas baseine, kur tenka įsisprausti į standžiai apglundančius plaukimo kostiumus.

Kartu su R.Meilutyte į Arubą yra išvykęs jos treneris su šeima, Lietuvos plaukikai Geidrius Titenis ir Danas Rapšys bei jų treneris Žilvinas Ovsiukas.

Netoli Venesuelos krantų esančios Arubos plotas yra 193 kv. km. Čia gyvena apie 100 tūkst. žmonių. Saloje naudojama vietinė valiuta Arubos florinas.

1986 m. Aruba įgijo specialų statusą, pagal kurį Olandija kontroliuoja teritorijos gynybos ir užsienio politiką, o visus vidaus klausimus, įskaitant pinigų ir teismų sistemų, valstybės įstaigų darbą, teisingumo vykdymą, pajamų, mokesčių ir muitų politiką vykdo Arubos vyriausybė. Olandijos monarchas skiria Arubos gubernatorių, kuris yra formalus Arubos vadovas. Arubos įstatymus leidžia parlamentas, renkamas ketverių metų kadencijai. Parlamentą sudaro 21 narys. Vykdomąją valdžią vykdo Arubos vyriausybė, atskaitinga parlamentui.

Salą supa koraliniai rifai, o jos paviršius yra iš klinties susidariusios žemos kalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.