EUROLYGA 2023

Pažeminęs komandą įvartis – varžovai norėjo sumušti futbolininką

Elgtis kilniai vienam iš Prancūzijos futbolo klubų žaidėjų – Hermanui Kore, atrodo yra per sunkus darbas. Dar 2014 metais skandalą dėl mušamo įvarčio į tuščius vartus nusisukus sukėlęs futbolininkas pasižymėjo ir savaitgalį vykusiame „Coupe de France“ varžybų aštuntame rate. Nors žaidėjo ekipa žengė toliau, apie klubą jau kalbama ne itin gražiomis frazėmis.

Ne itin pagarbiai įmuštas įvartis sukėlė aistrų Prancūzijos taurės turnyre.<br>youtube.com
Ne itin pagarbiai įmuštas įvartis sukėlė aistrų Prancūzijos taurės turnyre.<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-07 16:19, atnaujinta 2017-09-30 19:57

„Šiam žaidėjui reikia duoti aukso medalį už mokėjimą pažeminti varžovą ir deimantą – už sugebėjimą parodyti, kaip negalima elgtis“, – teigiama prancūzų futbolo portaluose, kurie komentuoja šeštadienio „Concarneau“ ir „Chateaubriant Voltigeurs“ komandų dvikovoje.

Pirmoji akistata baigėsi 0:0, o antroje pirmavo „Concarneau“ 1:0. Baigiantis mačui H.Kore sugebėjo gauti ties vidurio aikšte kamuolį, pabėgo nuo jį persekiojusio vartininko ir įmušė įvartį. Tačiau tai jis padarė nesilaikant nerašytų futbolo taisyklių – susistabdė kamuolį ties vartų liniją ir galva įrideno sviedinį į vartus. Tai traktuojama kaip varžovo pažeminimas ir nepagarba.

Dėl šio įvarčio kilo nepasitenkinimas varžovų stovykloje – pradžioje vartininkas, o jau po to ir kiti bei atsarginiai žaidėjai norėjo pasiaiškinti santykius su H.Kore, tačiau jį šiaip ne taip apgynė ekipos draugai. Vis dėlto, dvikova penkioms minutėms buvo nutraukta.

Be to, „nelaimėlių“ ekipos vartininkui buvo skirta raudona kortelė už siekius susidoroti su varžovu. Kitą vertus, “Concarneau“ ekipos vartininkas žiniasklaidai po to prisipažino, kad dvikova baigėsi ne taip, kaip turėtų.

Kalbama, kad Prancūzijos futbolo federacijos Drausmės komisija nagrinės šio įvarčio etikos niuansus, nors prie pačio įvarčio nėra kaip prisikalbinti – jis įmuštas nepažeidžiant taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.