EUROLYGA 2023

Atsargiai – dviračių treke ratus suka Aliaksandras Lukašenka

Baltarusiai skaičiuoja: kiek dar liko sporto šakų, kurių nebūtų išbandęs šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Lietuviai iškart pastebėtų, kad nematė nepakeičiamojo Baltarusijos vadovo mėtančio kamuolį į krepšį, o baltarusiams jis labiausiai siejasi su ledo rituliu.

A.Lukašenka suka ratus Minsko dviračių treke.<br>president.gov.by nuotr.
A.Lukašenka suka ratus Minsko dviračių treke.<br>president.gov.by nuotr.
A.Lukašenka suka ratus Minsko dviračių treke.<br>president.gov.by nuotr.
A.Lukašenka suka ratus Minsko dviračių treke.<br>president.gov.by nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2015, 6:50 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 7:14 AM

61 metų A.Lukašenka nuolat demonstruoja savo puikią fizinę formą ir ne kartą dalyvavo įvairiose parodomosiose varžybose. Tai daryti jį įpareigoja ir statusas – A.Lukašenka yra Baltarusijos olimpinio komiteto prezidentas, tačiau ištaigingoje jo būstinėje lankosi tai retai, kad kiekvienas jo vizitas prilyginamas valstybinės svarbos įvykiui.

Šiomis dienomis A.Lukašenka atskleidė naują savo sportinę aistrą – dviračius. Ir ne bet kokius, o treko, kurie lekia pašėlusiu greičiu ir neturi įprastų stabdžių.

Eiliniai baltarusiai buvo kiek nustebę, kai einant į Minsko treką treniruotis (čia įrengti ir badmintono ir teniso aikštynai) juos iki apatinių drabužių apieškojo saugumo darbuotojai.

Paaiškėjo, kad tuo pat metu treke lenktyniauja A.Lukašenka, kuris prieš keletą savaičių išbandė ir Ašgabato treką, kai lankėsi Turkmėnistane.

„Kai įėjau į treką, iškart išgirdau mūsų prezidento garsiai sakomus nurodymus, kam ir kur važiuoti. Iš viso treke buvo dešimt žmonių. Buvo ir prezidento sūnus Nikolajus, bet jis nesėdo ant dviračio“, – portalui tut.by pasakojo vienas minskietis.

Kiti sporto arenos lankytojai papasakojo, kad Kolia su instruktoriumi žaidė badmintoną, todėl jiems buvo pasiūlyta praleisti savo treniruotes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.