EUROLYGA 2023

Profesionalaus atleto dieta: to iškęsti nenorėtumėte net košmare

Pinigai, šlovė, tūkstančiai plojančių aistruolių, pagarba ir laimingas gyvenimas be rūpesčių – toks daugeliui atrodo profesionalių sportininkų gyvenimas, ypač tų, kurie sudaro milijoninius kontraktus.

T.Brady – jau 38-eri.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
T.Brady – jau 38-eri.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
T.Brady – jau 38-eri.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
T.Brady – jau 38-eri.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
T.Brady – jau 38-eri.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
T.Brady – jau 38-eri.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 6:49 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:48 PM

Tačiau ką reikia iškęsti, jeigu nori išlikti aukštai ilgą laiką, o ne suspindėti keleriems metams? Amerikietiškojo futbolo įžaidėjas, „New England Patriots“ narys Tomas Brady – viena ryškiausių lygos figūrų, nors jam jau 38-eri.

Kokia amerikiečio ilgaamžiškumo paslaptis? Dieta. Sportininkas jau daugelį metų laikosi itin griežtos mitybos, kuria vadovaujasi ir jo šeima – žmona bei vaikai.

Tam jis pasisamdė virtuvės šefą Alleną Campbellą, kuris interviu JAV žiniasklaidai praskleidė šydą, kaip maitinasi T.Brady.

Sportininko racione – daržovės ir mėsa, kartais jis valgo bananus. Tačiau ne visos daržovės ir vaisiai – leidžiami.

Atletas visiškai nevalgo pomidorų, paprikos, grybų, baklažanų. Šiose daržovėse yra solanino, kuris suteikia kartumo. Solaninas laikomas kenksmingu sveikatai, tačiau mokslininkų nuomonės čia labai skiriasi.

T.Brady negeria kavos, nevartoja nieko, kas turi kofeino, nevalgo vaisių (tik kartais bananus), pieno produktų ir neliečia visko, kas turi cukraus.

A.Campbellas cukrų vadina žmonių mirtimi.

„80 procentų, ką jie valgo – daržovės. Perku tik šviežias daržoves – pačias šviežiausias. Jei jos nėra organinės, jų neperku. Taip pat viso grūdo produktai: rudieji ryžiai, pupelės, sojos. Kitus 20 procentų mitybos sudaro liesa mėsa: antiena, vištiena. Iš žuvų – lašiša“, – pasakojo A.Campbellas.

„Jokio cukraus. Jokių miltų. Kepu maistą naudodamas tik kokosų aliejų. Niekada nenaudoju įprastos druskos“, – tęsė jis.

Net kai sportininkas užsimano ko nors skanaus, šefas turi sveikų, skanių receptų – įvairių patiekalų iš žolių su imbieru, citrinžolėmis ir keptais migdolais.

Iš T.Brady valgiaraščio išbraukta viskas, kas turi gliuteno.

Matyt, tai labai prisideda prie atleto sėkmės, o tokia mityba kainuoja daug pinigų – daugelis produktų yra sunkiai gaunami ir mažai kam girdėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.