EUROLYGA 2023

Dėl „antiislamiškos“ šukuosenos vartininką apkirpo aikštėje

Keisti Saudo Arabijos futbolo lygos vadovybės nutarimai tapo rimtu įvykiu šalies pirmenybėse. Pirmą kartą šios Artimųjų Rytų valstybės istorijoje buvo viešai apkirptas futbolininkas, kurio šukuosena neva neatitiko islamo reikalavimų ir žemino Saudo Arabiją.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-11 10:09, atnaujinta 2017-05-29 16:56

Per aukščiausios lygos „Al Shabab“ ir „Al Quadisiya“ komandų dvikovą, pastarosios ekipos žaidėjas teisėjui pasiskundė, kad „Al Shaabab“ klubo vartininko 29-erių Waleedo Abdullaho šukuosena neatitinka islamo taisyklių.

Arbitras nutraukė dvikovą ir pareikalavo iš „Al Shabab“ klubo vadovų arba pakeisti vartininką kitu žaidėju, arba „sutvarkyti“ netinkamą šukuoseną.

Pats Jungtinių Arabų Emyratų rinktinės vartininkas pabandė aiškinti, kad jo plaukai trumpai kirpti ir yra „tinkami“ žaidimui, tačiau teisėjas neatlyžo. Buvo net kviečiamas kirpėjas.

Komandos treneriams neliko nieko kito, kaip pasiėmus žirkles „tvarkyti“ futbolininko šukuoseną. Šis reikalavimas išmušė „Al Shabab“ iš vėžių ir penktąją vietą pirmenybėse užimanti ekipa 0:2 nusileido vos dešimtąją poziciją užimančiai varžovei.

Prieš metus Saudo Arabijos futbolo lygoje priimtas nutarimas apie „antiislamiškas“ šukuosenas. Tai buvo padaryta atsižvelgus į ekscentriškas ir keistas futbolininkų šukuosenas, kurios prieštarauja islamui ir šalies nustatytai tvarkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.