EUROLYGA 2023

Marijai Šarapovai – prancūzų antausis dėl dopingo: rusė šįkart nesulaukė malonės

Dėl dopingo 15 mėnesių į užribį nustumta Rusijos tenisininkės Marija Šarapova sugrįžo sulaukdama nemažai malonių, bet „Grand Slam“ serijos turnyro „Roland Garros“ organizatoriai jai nenusilenkė. 30 metų sportininkė tikėjosi į vieną svarbiausių sezono turnyrų patekti gaudama vardinį kvietimą, tačiau prancūzai tarė „ne“.

 M.Šarapova negavo vardinio kvietimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Šarapova negavo vardinio kvietimo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 8:50 AM, atnaujinta May 17, 2017, 6:02 PM

„Galima suteikti vardinį kvietimą, kai sportininkas grįžta po traumos. Kvietimų po nušalinimo dėl dopingo būti negali“, – teigė Prancūzijos teniso federacijos vadovas Bernardas Giudicelli Ferrandini.

„Roland Garros“ turnyras prasidės gegužės 28 dieną, o M.Šarapovos reitingas – per žemas, kad galėtų natūraliai į jį patekti. 

„Man labai gaila dėl Marijos, dėl jos sirgalių. Jie gali būti nusivylę. Ji gali būti nusivylusi, tačiau aš turiu atsakomybes ir misiją. Turiu saugoti aukštus teniso standartus ir žaidimą be jokių abejonių dėl rezultatų“, – kalbėjo B.G.Ferrandini.


M.Šarapovai iki šiol sekėsi. Rusijos sportininkė vis gaudavo vardinius kvietimus, tačiau antradienį tenisininkė buvo priversta pasitraukti iš antrojo „Italian Open“ turnyro rato. M.Šarapova teigė, kad patyrė traumą. Ši žinia atskriejo iškart po to, kai apie sprendimą nesuteikti vardinio kvietimo pranešė „Roland Garros“ organizatoriai. 

M.Šarapova šį sezoną jau gavo vardinius kvietimus į turnyrus Štutgarte, Madride ir Romoje. Dėl to turnyrų organizatoriai sulaukė daugybės kritikos. Kiti tenisininkai nepatenkinti, kad taip nuolaidžiaujama atletei, kuri įkliuvo vartojusi dopingą. M.Šarapova pernai bausmės sulaukė dėl to, kad jos organizme atrasta meldoniumo.

M.Šarapova šiuo metu pasaulio moterų reitinge yra 211–oje vietoje. To turėtų patekti, kad kitą mėnesį ji galėtų žaisti prestižinio Vimbldono turnyro atrankoje.

M.Šarapova galėjo patekti ir į pagrindinį Vimbldono turnyrą, tačiau jai buvo būtina „Italian Open“ turnyre pasiekti pusfinalį. 

„Atsiprašau, kad pasitraukiu, bet patyrė kairės šlaunies traumą. Bus atlikti visi tyrimai, kad išsiaiškintume, kiek tai rimta“, – sakė M.Šarapova.


M.Šarapova dabar lauks birželio 20 dienos ir tikėsis gauti vardinį kvietimą į Vimbldoną.

Rusijos tenisininkė nežaidė nė viename „Grand Slam“ serijos turnyre nuo tada, kai buvo sučiupta vartojus dopingą. Jai iš pradžių buvo skirta dvejų metų bausmė, tačiau galiausiai Sporto arbitražo teismas (CAS) ją sutrumpino iki 15 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.