EUROLYGA 2023

Legendiniam Vimbldono turnyrui – kritika dėl nelygybės

Pirmadienį geriausi pasaulio tenisininkai pradėjo kovas legendiniame Vimbldone. 

 Vimbldono turnyras susilaukė kritikos dėl netolygiai paskirstomų teniso kortų<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Vimbldono turnyras susilaukė kritikos dėl netolygiai paskirstomų teniso kortų<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2017, 7:27 AM

Įprastai prestižiniame „Grand Slam“ serijos turnyre daugiausia dėmesio susilaukia svarstymai, kas taps čempionu, tačiau šį kartą organizatoriams nepavyko išvengti ir karčios kritikos – sulaukta pastabų dėl įžvelgtos nelygybės.

Skelbiama, kad tiek moterų, tiek vyrų turnyrų nugalėtojai visuomet įvertinami vienodai ir šį kartą gaus po lygiai – 2,2 milijono svarų sterlingų. Tačiau pastebėta, kad kur kas daugiau kovų didžiausiuose ir geriausiuose turnyro kortuose skiriama vyrams, o tai veda prie šiokios tokios diskriminacijos.

Kiekvieną Vimbldono turnyrą atidžiai sekantis sirgalius Markas Leylandas paskaičiavo, kad geriausiuose Vimbldono kortuose vyrų mačai vyksta maždaug du kartus dažniau. Anot situaciją išsityrusio asmens, to nėra jokiame kitame „Didžiojo kirčio“ turyre, kadangi jis išsamiai tyrinėjo ne tik Britanijoje, tačiau ir Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Prancūzijoje vykstančius turnyrus.

Anot M.Leylando, 2015 ir 2016 metais vykusiuose turnyruose per pirmąją savaitę beveik visos vyrų teniso žvaigždės, tokios kaip Novakas Djokovičius, Rogeris Federeris, Andy Murray'us, Stanas Wawrinka, Kei Nishikori ar Rafaelis Nadalis žaidė mačus geriausiuose kortuose.

Tuo tarpu moterys tokios galimybės beveik neturėjo. Ji suteikta tik dviems pirmojo dešimtuko žaidėjoms – Serenai Williams ir Petrai Kvitovai.

S.Williams su savo seserimi Venus vieną kartą jau buvo pasipiktinusios Vimbldono organizatorių sprendimais, kai 2011-aisiais seserų dvejetų mačas iš pagrindinio korto buvo perkeltas į antrąjį. Savo nepasitenkinimą jos grindė tuo, kad toks sprendimas niekada nebuvo pritaikytas N.Djokovičiui ar R.Nadaliui, nors jos yra netgi daugiau kartų šiame turnyre tapusios čempionėmis.

V.Williams piktinosi ir praėjusiais metais, kuomet po praūžusios liūties ji iš vieno didžiausių ir geriausių kortų buvo perkelta į visai kitą.

Anot situaciją pastebėjusių asmenų, netolygus teniso kortų paskirstymas atima dalį motyvacijos, o tolygūs piniginiai prizai neprilygsta malonumui, kuomet sportininkas žino, kad žaidžia  pagrindinėje teniso turnyro aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas