EUROLYGA 2023

Sporto pažanga: teniso žaidėjų ilgaamžiškumas greitai taps įprastu reiškiniu?

Kai 37-erių metų tenisininkas Kenas Rosewallas 1972-aisiais kėlė į viršų „Australian open“ turnyro trofėjų, daugelis nė negalėjo pagalvoti, kada rekordas, kai seniausias asmuo laimi „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą bus pagerintas.

 Ekspertai prognozuoja, kad greitu metu aukščiausio lygio teniso turnyruose triumfuos ir prie keturiasdešimtmečio ribos priartėję atletai<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Ekspertai prognozuoja, kad greitu metu aukščiausio lygio teniso turnyruose triumfuos ir prie keturiasdešimtmečio ribos priartėję atletai<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-10 12:45, atnaujinta 2017-07-10 14:46

Nors teniso pasaulis regėjo ne vieną puikų žaidėją šio rekordo niekas nepagerino jau 45-erius metus.

Tačiau anot buvusio teniso profesionalų asociacijos (ATP ) medicininių paslaugų direktoriaus Billo Norriso, kuris net 35-erius metus praleido padėdamas sportininkams atsigauti po sunkių traumų, sporto mokslo pažanga rodo, kad greitu metu 40-mečio triumfas aukščiausio lygio turnyre nebus staigmena.

„Nemanau, kad vyresnio amžiaus atleto pergalė aukšto lygio čempionate ateityje bus staigmena. Su dabartine mokslo pažanga apie atletus žinome kur kas daugiau nei bet kada ankščiau. Sportininkai žino, kaip tinkamai paruošti savo kūną“,  – teigė specialistas.

Iš tikrųjų, panašu, kad B.Norrisas neklysta. Pažvelgus į elitinius pasaulio žaidėjus, kurie vis dar laimi titulus, daugeliui jų yra jau virš trisdešimties metų.

Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Didžiojoje Britanijoje vykstančio Vimbldono turnyro antroje savaitėje vis dar varžėsi septyni žaidėjai, kuriems jau virš trisdešimties metų. Tai buvo pasauliniai lyderiai – Rogeris Federreris, Rafaelis Nadalis, Novakas Djokovičius, Andy Murray'us. Taip pat ir kiti žinomi tenisininkai, tokie kaip Kevinas Andersonas, Gillesas Mulleris ir Tomasas Berdychas.

Beveik visi iš šių atletų per savo karjeras turėjo bent po vieną rimtesnę traumą. Tačiau sugrįžę į kovas sugebėjo laimėti dar ne vieną titulą.

Specialistų manymu, būtent tai ir yra puikiausias įrodymas, kad greitu metu galima tikėtis naujojo, vyriausio pasaulyje žaidėjo triumfo viename „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?