EUROLYGA 2023

Beprotišku tempu augantys Vimbldono pinigai – kiek kišenes pasipildys geriausieji?

Prestižiniam Vimbldono turnyrui artėjant į pabaigą, tenisininkų mintys sukasi tik apie trofėjų, tačiau kartu su juo nugalėtojams atiteks ir įspūdingos premijos. 

 Praėjusiais metais Vimbldono trofėjų kėlė Andy Murray.<br> AFP/Scanpix
 Praėjusiais metais Vimbldono trofėjų kėlė Andy Murray.<br> AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 4:39 PM, atnaujinta Jul 15, 2017, 4:41 PM

Vimbldonas ne veltui tituluojamas vienu brangiausiu sporto renginių pasaulyje – bendras prizinis fondas šįmet siekia net 36 milijonus eurų. 

Vyrų bei moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks beveik pustrečio milijono eurų – tai yra 220 tūkst. daugiau nei praėjusiais metais. 

Lyginant su 2011-aisiais, ši suma išaugo dvigubai. Tuomet trofėjus iškovoję Novakas Džokovičius ir Petra Kvitova gavo po šiek tiek daugiau nei milijoną eurų. 

Dabar tokia premija atiteks finale pralaimėjusiam sportininkui, o pusfinalyje ir ketvirtfinalyje kritę tenisininkai pasidalins atitinkamai perpus mažėjančius čekius. 

Sekmadienį vyksiančioje kovoje dėl vyrų vienetų varžybų nugalėtojo titulo favoritu laikomas šveicaras Roger Federeris.

„Didžiuojamės tuo, kokį svarbų vaidmenį Vimbldonas turi tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygiu.

Investuojame tam, kad užtikrintume turnyro ir viso teniso ateitį“, – prieš artėjančius finalus sakė Vimbldoną organizuojančios sąjungos prezidentas Philipas Brookas.

Dėl nuolat augančio prizų fondo solidžiais pinigais džiaugėsi ir turnyro autsaideriai, kurie net iškritę pirmame etape, kišenę papildė beveik 40 tūkst. eurų. 

Labiau nuskriausti gali jaustis dvejetų bei mišrių porų varžybose dalyvaujantys tenisininkai, kuriems skirtas tik ketvirtadalis viso Vimbldono prizinio fondo. 

Nugalėtojai bendrai gaus 450 tūkst. eurų, antroji vieta – perpus mažiau. Tuo tarpu pirmo barjero neperžengusioms mišrioms poroms atiteks vos pusantro tūkstančio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.