EUROLYGA 2023

„Australian Open“ virto tikru pragaru: karštis kaip reikiant smogė žaidėjams

„Australian Open“ žaidėjams, tarp jų ir šešis kartus šį turnyrą laimėjusiam Novakui Džokovičiui, ketvirtadienį teko patirti tikrą pragarą, kai antroje dienos pusėje oro temperatūra teniso aikštynuose pasiekė 39 laipsnius. 

 G.Monfils dėl nusilpimo kreipėsi į daktarus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Monfils dėl nusilpimo kreipėsi į daktarus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Monfils dėl nusilpimo kreipėsi į daktarus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Monfils dėl nusilpimo kreipėsi į daktarus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Monfils dėl nusilpimo kreipėsi į daktarus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Monfils dėl nusilpimo kreipėsi į daktarus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 1:32 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:36 PM

Per akistatą su buvusia pirmąja pasaulio rakete prancūzas Gaelis Monfilsas dėl karščio buvo palikęs aikštę kartu su gydytoju, o grįžęs atgal patyrė pralaimėjimą, nors buvo laimėjęs pirmą setą. 

Antrojo rato rungtynėse N.Džokovičius palaužė G.Monfilsą 4:6, 6:3, 6:1, 6:3. 

„Buvo akivaizdu, kad abu kentėjome aikštyne šiandien, – sakė N.Džokovičius. – Sąlygos buvo tikrai žiaurios.“ 

Oro temperatūra vis kilo Melburne ketvirtadienį – ryte 11 valandą dar buvo 32,5 C, 14 val. – pakilo iki 37 C, o 18 val. iki 39 C karščio. 

N.Džokovičiaus ir G.Monfilso akistata vyko vakare Australijos laiku. 

Ypač sunku buvo prancūzui, kuris paprašė mačo teisėjo ir turnyro rengėjų, kad jie pratęstų poilsio pertraukas tarp taškų, pareiškęs, kad jis „nualps“, jei negaus daugiau laiko atsigauti. 

Žaidėjams leidžiama atsikvėpti tik 25 sekundes tarp taškų.

„Jei negalėsiu gauti daugiau nei 25 sekundžių tarp taškų, aš nualpsiu“, – keičiant aikštės puses skundėsi G.Monfilsas. 

Net ir ledo rankšluostis, vanduo nepadėjo. 

Jis išsikvietė turnyro gydytoją po antrojo seto, o po mačo teigė, kad žaisti tokiomis sąlygomis yra rizikinga. Tiesa, jis pridūrė, kad nesvarstė galimybės pasitraukti iš aikštyno nebaigęs mačo. 

„Buvo sunku kvėpuoti, – sakė Prancūzijos tenisininkas. – Turbūt sunkiausia nei bet kada anksčiau. Buvo sunku abiem. Žaidėme tokiomis pat sąlygomis. Bet buvo karšta, galbūt truputį per karšta. 

Manau, kad buvau patyręs šilumos smūgį kokias 40 minučių. Nesijaučiau gyvas ir bandžiau atvėsti. Tačiau net ir ledo rankšluostis, vanduo nepadėjo, nes kūnas buvo itin šiltas. Negalėjau atsigauti tarp taškų, tad buvo sunku.“ 

„Australia Open“ rengėjai jau išreiškė susirūpinimą žaidėjų sveikata. 

Jie gavo daug nusiskundimų ne tik iš žaidėjų, bet ir sirgalių. „Sprendimo formulė paremta mūsų medicinos atstovų ir žaidėjų savijautos, svarbiausia, kad jiems būtų saugu žaisti“, – teigė „Australia Open“ atstovas Tomas Larneris. 

Moterų varžybų trečioji raketė ispanė Garbine Muguruza, patyrusi netikėtą pralaimėjimą prieš N.Džokovičiaus ir G.Monfilso rungtynes, teigė, kad sąlygos nebuvo pačios prasčiausios. 

„Esu sužaidusi mačų ir sunkesnėmis sąlygomis pastaraisiais metais Australijoje. Šiandien buvo karšta diena, bet ne pati karščiausia“, – sakė G.Muguruza. 

2016 metų „Australian Open“ čempionė Angelique Kerber rungtyniavo tuo pačiu metu, kaip N.Džokovičius ir G.Monfilsas, tik kitame aikštyne. „Nežinau, ar galima tam pasiruošti, – apie oro sąlygas sakė vokietė, dviem setais įveikusi Donną Vekič. – Buvo tikrai sunku, tikrai karšta. 

Aš stengiausi pradėti dieną, gerdama daug vandens ir dengiausi ledo rankšluosčiais per pertraukėles. Stengiausi žaisti taškas po taško ir negalvoti apie oro sąlygas.“ 

Nebuvo lengva ir žiūrovams. Vietos tribūnose po saule buvo tuščios, vienai moteriai prireikė greitosios pagalbos paslaugų, kai ji nualpo prie pagrindinio įėjimo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.