EUROLYGA 2023

Ramūnas Grušas perrinktas Lietuvos teniso sąjungos prezidentu

Penktadienį Vilniuje vykusioje Lietuvos teniso sąjungos (LTS) konferencijoje organizacijos prezidentu dar vienai ketverių metų kadencijai išrinktas 37 metų Ramūnas Grušas. LTS prezidento pareigas šiaulietis eina nuo 2009 metų.

 Ramūnas Grušas<br> S.Čirbos nuotr.
 Ramūnas Grušas<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2018, 2:54 PM

„Artimiausiu metu didžiausią dėmesį planuoju skirti projektams, kurie padėtų gabiausiems jauniesiems Lietuvos tenisininkams siekti profesionalų karjeros. Nesuklysiu sakydamas, kad kritinis amžius mūsų sporte yra 14-20 metų. Esame turėję nemažai pavyzdžių, kuomet mūsų dvylikamečiai ar keturiolikmečiai kaip lygūs su lygiais kovodavo su stipriausiais Europos bendraamžiais, tačiau po kelerių metų kažkur išnykdavo ar, geriausiu atveju, pasirinkdavo studijas ir tenisą JAV universitetuose. Turime išspręsti šią problemą, ir tik tada turėsime pajėgias ir stiprias vyrų ir moterų teniso rinktines, jaunius, užimančius aukštas Tarptautinės teniso federacijos reitingo vietas, galiausiai ATP turnyruose žaidžiančius tenisininkus. Puikiai suprantu, kad tai yra sudėtinga problema, kurios sprendimas susideda iš įvairių dedamųjų. Kalbu apie trenerių kvalifikacijos kėlimą ir licencijų sistemos sukūrimą, tolimesnę infrastruktūros plėtrą, didesnę finansinę paramą geriausiems jauniesiems šalies tenisininkams“, – sakė R. Grušas.

Kalbėdamas apie svarbiausius LTS projektus jis mini Nacionalinės treniruočių stovyklos ir Lietuvos jaunių teniso rinktinės programas.

LTS vienija daugiau nei 40 teniso klubų visoje Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.