Maroko turtuoliui ranką pažadėjusi M.Baliūnaitė tekėti nesiryžta

Lietuvoje, Azijoje ir Amerikoje modeliu dirbusi ilgaplaukė gražuolė Monika Baliūnaitė (24 m.) šiuo metu ypač mėgaujasi ne tik Kasablankoje gyvenančio statybų ir viešbučių verslą valdančio marokiečio milijonieriaus Hamzos Bennani (30 m.) sužadėtinės statusu. Lietuvė tapo ir geidžiamu garsių Maroko dizainerių modeliu.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 26, 2015, 9:07 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:19 AM

Trečius metus Kasablankoje gyvenanti lietuvė nuo pat atvykimo į Maroką ant podiumo kartkartėmis demonstravo prabangius kailinius, progines ir nuotakų sukneles.

Neseniai Monika ant podiumo pasirodė nauju amplua – mergina tapo garsiausių Maroko dizainerių kurtų auksu, platina, deimantais ir kitais brangiaisiais akmenimis siuvinėtų šilko, aksomo, milo bei kitų audinių durtinių modeliu.

Šiais arabų šalyse itin mėgstamais ir vertinamais rankų darbo drabužiais su vienaeiliu ar dvieiliu užsegimu pasipuošusios lietuvės nuotraukas vis dažniau spausdina marokietiški mados žurnalai „Lele Fatima“, „Nejma“, „Sitadin“, „L’Officiel Maroc“.

„Vilkėdama sunkiai nusakomo grožio durtinius ir galvą pasipuošusi karūna jaučiuosi kur kas labiau pakylėta nei pristatydama kone visų modelių itin mėgstamas naujausias nuotakų sukneles.

Kai durtinių pristatymo fotosesijos vyksta kuriuose nors iš daugybės Maroke esančių didžiulių rūmų, atrodo, kad esu princesė iš kokios nors arabiškos pasakos“, – pasakojo M.Baliūnaitė.

Brangakmeniais puošti ir aukso siūlais siuvinėti durtiniai kainuoja nuo kelių iki kelių dešimčių tūkstančių eurų. Kuklesni gerokai pigesni.

Mergina pasakojo, kad šiuos drabužius net itin šiuolaikiškos marokietės velkasi eidamos į svarbius renginius ir vakarėlius. Itin prabangiais durtiniais merginoms ir moterims įprasta puoštis einant į vestuves.

Pirmąsyk prieš dvejus metus Maroke turtuolių vestuvėse, kuriose dalyvavo kone tūkstantis žmonių, dalyvavusiai Monikai nuo spalvingų viešnių durtinių grožio raibo akys.

Dvejose marokietiškose vestuvėse M.Baliūnaitė pati vilkėjo auksu tviskančius durtinius, kuriuos jai padovanojo mylimasis.

„Tuomet buvo tiesiog smagu patirti naujų įspūdžių, įsijausti į sužadėtinio tautos tradicijas. Dabar, kai vis dažniau demonstruoju naujas durtinių kolekcijas, vilkėdama šį apdarą tiesiog mėgaujuosi“, – atviravo mergina.

Iš Kauno kilusi įvairių grožio konkursų dalyvė ir cirko artistė M.Baliūnaitė labiausiai sužibėjo 2007 metais. Būdama septyniolikos mergina Filipinuose dalyvavo konkurse „Mis Žemė“ ir vienu metu sukdama per trisdešimt lankų nugalėjo „Mis talento“ rungtyje.

Tuomet lietuvę pastebėjo įvairių žemynų modelių agentūrų vadovai, reklamos ir filmų kūrėjai. Pasiūlymai filmuotis, demonstruoti žinomų pasaulio dizainerių kūrinius Monikai pasipylė lyg iš gausybės rato.

Prieš ketverius metus Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenusi lietuvė laisvu nuo modelio darbo metu lankė Bikramo jogos, dar vadinamos karštąja, kursus.

Kad taptų diplomuota jogos trenere, M.Baliūnaitė turėjo atlikti pusės metų praktiką pasirinktoje šalyje. Iš pradžių ji neabejojo, kad tai bus gimtoji Lietuva, kur ji ir šiuo metu Lietuvos sporto universitete studijuoja treniravimo sistemas.

Tačiau vos grįžusi į Kauną artistė sulaukė pasiūlymo dirbti Kasablankos cirke Maroke.

„Kilo mintis pasidomėti, galbūt tame mieste galėčiau tobulinti ir jogos įgūdžius. Paaiškėjo, kad Kasablankoje yra puiki Bikramo jogos studija, į kurią galėčiau būti priimta atlikti praktikos“, – pasakojo M.Baliūnaitė.

Netrukus daili lietuvė sulaukė modelių agentūros kvietimo fotografuotis reklamoms ir demonstruoti prabangius kailinius, „Fendi“, „Prada“ ir Maroko dizainerių kolekcijas.

Per vieną vakarėlį, kuriame kartu su kitais modeliais dalyvavo ir M.Baliūnaitė, ji išvydo H.Bennani. Juodaplaukis vyras, vos pamatęs lietuvę, pradėjo jai rodyti dėmesį.

M.Baliūnaitei jis irgi patiko, tačiau mažai pažįstamam vyrui ant kaklo mergina nepuolė, nes niekada nemanė, kad gyvenimą susies su užsieniečiu, ypač iš Afrikos.

Tačiau prestižiniame Le Rošė universitete Ispanijoje studijavęs marokietiškų ir prancūziškų šaknų turintis vyras buvo itin atkaklus, dėmesingas ir rūpestingas.

Vėliau lietuvė sužinojo, kad H.Bennani laikomas vienu geidžiamiausių Kasablankos jaunikių. Apie jį sukosi ir jo meilę pelnyti siekė nemažai ir vietos, ir į Maroką atvykusių merginų.

„Susipažinusi su Hamza net nenutuokiau, kad jis labai turtingas. Tuomet dar neskaičiau vietos žiniasklaidos, o ir pažįstami neskubėjo pranešti šios žinios“, – prisimena M.Baliūnaitė.

Kurį laiką slėpęs, kad yra turtingas, ir tikrinęs Moniką, ar jai jis įdomus dėl turtų, Hamza kartą lietuvę pakvietė į savo namus.

Juose, kaip būdinga daugeliui arabų, vyras gyvena su tėvais ir seserimi. Tuomet M.Baliūnaitė pamatė, koks jis turtingas.

Hamza įsikūręs prestižiniame Kasablankos rajone, netoli Maroko karaliaus Mohammedo VI namų, keturių aukštų marokietiško stiliaus rūmuose su baseinu, apsauga, tarnais. Be to, jis turi daugybę prabangių automobilių: „Bentley“, „Maserati“, „Land Rover“ ir kitų.

Tačiau nei automobiliai, nei vyro turtai Monikai nėra patys svarbiausi.

„Nuo paauglystės tvirtai stoviu ant kojų, visada norėjau būti nepriklausoma. Todėl ir dabar dirbu modeliu, akrobate cirke, vedu privačias jogos, meditacijos, pilateso treniruotes jogos studijoje, nors galėčiau nė piršto nepakrutinti.

Jeigu vyras tave išlaikys, imsi iš jo pinigus, tuomet būsi nuo jo priklausoma, negerbsi savęs“, – įsitikinusi M.Baliūnaitė, kuri Kasablankoje už pačios uždirbtus pinigus nuomojasi dviejų kambarių butą.

Hamzos šeima puikiai priėmė lietuvę, o milijonierius jai pasipiršo jau keletą kartų, tačiau įsimylėjusi, bet sveiko proto nepraradusi Monika širdyje sprendžia sunkią dilemą ir vis laukia.

Ji neslepia, kad Hamzą myli, juo pasitiki, o draugaudama jaučiasi lyg pasakoje, tačiau baiminasi sužadėtinio arabiškų šaknų, vietos tradicijų ir šimtmečiais nusistovėjusio požiūrio į moterį.

„Mūsų santykiai artimi ir brandūs, tačiau bijau priimti lemtingą sprendimą. Juk ištekėjusi greičiausiai turėčiau tapti musulmone. Jeigu turėtume vaikų, jie – taip pat. Nors Hamza tikina, kad jie galės pasirinkti religiją, tuo abejoju.

Vis galvoju, kas nutiktų, jeigu mūsų santuoka sugriūtų. Tuomet vaikų tikriausiai negalėčiau matyti, nes, pagal musulmonų tradicijas, jie liktų vyrui, jo šeimai.

Kita vertus, man dar tik 24-eri.

Norėčiau dar padirbti modeliu kokioje nors kitoje šalyje. Be to, labai myliu Lietuvą, ją visam laikui būtų sunku palikti“, – abejonėmis dalijosi lietuvė.

Monika įsitikinusi, kad mylimasis jos lauks tiek, kiek reikės. Mat radę tą vienintelę marokiečiai įprastai laukia visą gyvenimą.

Šįmet merginos laukia bakalauro darbo gynimas Lietuvos sporto universitete. Gavusi diplomą Monika planuoja tęsti magistrantūros studijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.