Gražuolės pergalę „Mis Visatoje“ užtemdė tarptautinis skandalas

Konkursas „Mis visata“ šiais metais pateikė puokštę nemalonių staigmenų – pradedant grožio karaliene tituluotos kolumbietės Paulinos Vegos (22m .) nušvilpimu, baigiant tarptautiniu skandalu dėl Libano ir Izraelio gražuolių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 6:48 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:47 AM

Vos tik „Mis visata 2013“ Gabriela Isler perdavė karūną Paulinai, salėje kilo triukšmas. Grožio konkurso entuziastai iš nepasitenkinimo pradėjo švilpti ir baubti. Juos supykdė, kad nugalėtoja tapo ta, kuri, kaip buvo šnabždama užkulisiuose, ir turėjo laimėti.

P.Vega grožio karalienės standartus atitiko 100 procentų – patraukli, mokanti prisistatyti, sumani ir į vertinimo komisijos klausimus atsakanti teisingai, lyg būtų išmokusi iš vadovėlio.

Užtat žiūrovams labiau patiko nesutramdyta užsispyrėlė – jamaikietė Kaci Fennell. Aukšta, trumpais lyg aktorės Halle Berry plaukais Kaci iš karto išsiskyrė iš kitų gražuolių.

Jos atsakymai komisijai taip pat nebuvo tradiciniai. K.Fennell, nedaugžodžiaudama apie savo gimtinės nuopelnus mokslui ar taikai, patikino, kad geriausia, ką Jamaika davė pasauliui, – bėgikas Usainas Boltas ir dainininkas Bobas Marley.

„Aš neturiu ilgų kasų kaip visos kitos dalyvės, aš tiesiog noriu prisistatyti. Juk tam ir skirti grožio konkursai. Moteris neprivalo atitikti standartų. Tikiu, kad būtent šią žinią aš ir nešu“, – vėliau pridūrė jamaikietė.

Po tokių gražuolės žodžių socialinius tinklus užplūdo ją palaikančios žinutės su žyme „#MisJamaikaTuriLaimėti“.

„Tai buvo labai netikėta. Aš didžiuojuosi, kad patekau į geriausiųjų penketuką. Tai buvo nuostabu.

Konkursas baigėsi taip, kaip ir turėjo baigtis. Esu labai laiminga, kad turėjau galimybę jame dalyvauti“, – vėliau kalbėjo K.Fennell.

Tačiau Kaci gerbėjai ir artimieji įsitikinę, kad jamaikietė nelaimėjo tik todėl, jog neatitiko nerašytos konkurso taisyklės turėti ilgus plaukus. Net jei tai ir tiesa, Kaci patikino, kad nieko nekeistų. Trumpus plaukus ji nešioja nuo vaikystės: „Esu tėvelio mergaitė. Kai buvau trejų, nuėjau į vonią ir nusirėžiau kasas, kad atrodyčiau kaip jis.“

Konfliktas tarp Izraelio ir Libano nesiliauja jau 66 metus, tad bombų sprogimai šiose šalyse nėra naujiena. Tačiau niekas nesitikėjo, kad tikrą audrą gali sukelti nuotrauka.

Libaniečiai pasipiktino, kai socialiniuose tinkluose pradėjo plisti asmenukė iš „Mis visatos“ užkulisių. Nuotraukoje užfiksuotos šalia sėdinčios ir besišypsančios Mis Libanas Saly Greige ir Mis Izraelis Dorona Matalon. Tiesa, fotografijoje taip pat šypsosi gražuolės iš Japonijos ir Slovėnijos.

Iš pirmo žvilgsnio nekalta nuotrauka D.Matalon pasidalijo savo „Instagram“ paskyroje. Tokio poelgio rezultatas – tarptautinis skandalas ir oficialus libaniečių tyrimas.

Libano turizmo ministras Michelis Pharonas naujienų agentūrai AP sakė, kad jei jų šaliai atstovavusi Saly turėjo „blogų tikslų“, jai gali būti pateikti kaltinimai. Tačiau Mis Libanas teisinosi nenorėjusi būti šioje nuotraukoje apskritai.

„Visa tiesa apie šią nuotrauką: nuo pat pirmosios dienos, kai atvykau į „Mis visatą“, stengiausi nepatekti į bendrą nuotrauką su Mis Izraeliu, vengiau bet kokio bendravimo su ja. O ji kelis kartus bandė su manimi nusifotografuoti.

Per konkurso finalą Mis Izraelis staiga prišoko prie manęs, padarė asmenukę ir įkėlė ją į socialinius tinklus“, – visą kaltę dėl nuotraukos libanietė suvertė D.Matalon.

Tačiau Dorona patikino, kad nuotrauka buvo padaryta visiškai įprastai ir jai labai liūdna, jog Saly savo gimtinėje buvo sutikta su pasipriešinimo banga.

Mums dera prisiminti, kad grožio konkursuose mes pristatome savo šalį, savo tautą, o ne valdžią ar politines problemas“, – „NBC News“ kalbėjo D.Matalon.

Parengė Dovilė LEBRIKAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.