Teisininkė Amal Alamuddin užgožė savo vyrą George’ą Clooney

Amal Alamuddin (37 m.) jokiu būdu nėra tik Holivudo žvaigždės George’o Clooney (53 m.) sutuoktinė. Tiesa, po vedybų su Auksinio gaublio ir „Oskarų“ laimėtoju žmogaus teisių advokatei skiriama dar daugiau dėmesio, tad galima sakyti, kad G.Clooney nustumtas į savo gražuolės žmonos šešėlį.

Amal Alamuddin niekada nelaikė asmeninės laimės svarbiausia: didžiausia jos aistra – teisės mokslas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Amal Alamuddin niekada nelaikė asmeninės laimės svarbiausia: didžiausia jos aistra – teisės mokslas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-26 06:28, atnaujinta 2018-01-08 06:33

Po vestuvių A.Alamuddin-Clooney pajuto, ką reiškia būti Holivudo žvaigždės žmona. Iš pradžių JAV bulvarinis žurnalas „In Touch“ pranešė apie 200 milijonų dolerių kainuosiančias skyrybas, beveik tuo pat metu leidinys „OK“ savo skiltyje „Netikros vedybos“ („Sham Marriage“) parašė apie garsiosios poros nesutarimus.

Šią informaciją paneigė patys Amal ir George’as, kuriuos paparacai nutvėrė išeinančius iš jų mėgstamo japonų restorano Los Andžele.

Mados namų „Saint Laurent“ apsiaustą (3000 eurų) vilkinti Amal ir džinsais bei sportiniais marškinėliais apsitempęs George’as laikėsi už rankų ir meiliai burkavo.

Amal teks įprasti prie įvairių istorijų, paskalų ir šurmulio. Tokie žaidimai gražuolei nėra naujiena. Negalima sakyti, kad iki santuokos praėjusį rugsėjį Venecijoje ji buvo niekam nežinoma.

Savo profesine veikla A.Alamuddin, žmogaus teisių advokatė, buvo ir yra tokio pat lygmens žvaigždė kaip G.Clooney kine. Ir jokiu būdu nėra tik garsenybės žmona.

Neseniai Amal sutuoktinis G.Clooney buvo apdovanotas Auksiniu gaubliu už gyvenimo nuopelnus. Giriamąją kalbą sakė aštrialiežuvės JAV komikės Tina Fey ir Amy Poehler.

Išvardijusios sąrašą bylų, kuriose G.Clooney sutuoktinei teko pagrindinis vaidmuo, – Sirija, karinis konfliktas Gazos Ruože, vienos didžiausių JAV energetikos bendrovių „Enron“ finansinis skandalas, – jos ironiškai paklausė: „Na, ir dabar apdovanojimą už gyvenimo nuopelnus gauna jos vyras?“

Nuvilnijo juokas, žinoma, pirmiausia George’o. Vis dėlto šis sąmojis palietė pažeidžiamiausią vyro vietą – išdidumą.

Prieš vestuves kai kurie amerikiečių žurnalistai skaudžiai įgėlė: „George’as išteka“, o garsusis interneto leidinys „Slate“ pranešė: „Žmogaus teisių advokatė iš Londono Amal Alamuddin susižadėjo.“

G.Clooney – sužadėtinis – nebuvo paminėtas. Tai daug ką reiškė ir atspindėjo jos statusą teisės pasaulyje ir politikoje.

Žvelgiant į Amal susidaro įspūdis, kad ji pernelyg graži, kad neįtartum kokių nors išvaizdos patobulinimų. Ji ir stiliaus dievaitė, tapusi moters pavyzdžiu arabiškai kalbančių šalių erdvėje.

Garsiai Londono advokatų kontorai „Doughty Street Chambers“ atstovaujanti Amal gali būti ne tik nepalenkiama ir nuoširdi, bet ir nemaloni, neparanki. Europos žmogaus teisių teisme Strasbūre kovoja už tai, kad genocidu pagaliau būtų pripažintos prieš 100 metų turkų įvykdytos masinės armėnų žudynės.

Ji pataria Graikijos vyriausybei byloje prieš Didžiąją Britaniją ir reikalauja grąžinti vadinamąjį „Elgino marmurą“ – Atėnų Partenono klasikines graikų marmuro skulptūras ir kolonų fragmentus, kuriuos 1803 metais nugvelbė lordas Elginas ir nuo to laiko jos saugomos Britų muziejuje.

Taip, ne visos bylos, kurių imasi A.Alamuddin, bus laimėtos. Bet tai suprantama: jai tik 37-eri. Bet laisvai arabų, anglų, prancūzų kalbomis kalbanti teisininkė jau yra sukaupusi gyvenimiškos patirties.

A.Alamuddin kilusi iš garsios ir pasiturinčios drūzų (monoteistinė religinė bendruomenė) šeimos Libane, kurios aristokratinės šaknys siekia XII amžių.

Amal gimė Beirute (Libanas) 1978-aisiais žymaus ekonomikos profesoriaus Ramzi ir garsios žurnalistės Barios šeimoje. Užsienio politikos temomis rašanti Amal motina – labai įspūdinga moteris, jaunystėje buvo lyginama su Holivudo žvaigžde Elizabeth Taylor.

Libane ji buvo itin populiari aukštuomenės dama ir net įkvėpė žinomą poetą Saidą Aklį paskirti jai eilėraštį.

Devintajame dešimtmetyje Alamuddinų šeima, Libane įsižiebus pilietiniam karui, apsigyveno Anglijoje. Amal, trys jos broliai ir seserys augo Bakingamšyro grafystėje.

Amal studijavo geriausiuose Oksfordo ir Niujorko teisės universitetuose ir baigė juos geriausiais pažymiais. Priešingai nei daugelis draugių, nuolat vaikščiojusių į pasimatymus, Amal visada pirmiausia buvo mokslas, o paskui pramogos.

Laikinai buvo įsidarbinusi garsioje tarptautinėje Niujorko teisės bendrovėje „Sullivan and Cromwell“ ir jau tuo metu padėjo tolesnės savo sėkmingos teisininkės karjeros pagrindus.

A.Alamuddin priklauso, vaizdžiai sakant, tarptautinės teisės sunkiasvoriams. Jos klientai buvo „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange’as, buvusi Ukrainos ministrė pirmininkė Julija Tymošenko. A.Alamuddin dirbo Bahreino karaliaus patarėja, specialiąja Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus Kofi Annano pasiuntine Sirijoje.

Įdomiausia, kad A.Alamuddin nesulaukia savo adresu nė vieno neigiamo žodžio, o tai itin retas atvejis teisininkų pasaulyje. Kolegės Philippos Webbe teigimu, Amal būtų pirmoji, į kurią ji kreiptųsi, jei ją ištiktų asmeninė ar profesinė krizė. Taip ar panašiai apie A.Alamuddin atsiliepia visi ją pažįstantys ir su ja reikalų turėję teisininkai.

A.Alamuddin kolega Markas Stephensas iš Londono advokatų kontoros „Doughty Street Chambers“ apibūdina ją kaip itin intelektualią, nepriklausomą ir protingą moterį. Ji neduoda jokių interviu ir, jei kalba, tai tik teisės klausimais.

Nieko stebėtina, kad geidžiamiausias heteroseksualus planetos vyras atkreipė dėmesį į A.Alamuddin. Teigiama, kad savimi pasitikinti advokatė iš pradžių net nenorėjo užsirašyti G.Clooney telefono numerio.

Tuomet Holivudo žvaigždė parašė jai tokio turinio elektroninį laišką: „Tariamai geidžiamiausias pasaulio vyras nori susitikti su geidžiamiausia žmogaus teisių advokate.“

Visa kita – jau istorija. Amal atsakė, užsimezgė flirtas, jie susitiko ir susituokė Venecijoje. O to galėjo niekada neįvykti, nes dar prieš pora metų taip manė ir pats G.Clooney.

Holivudo žvaigždė kartą net susilažino iš 100 tūkstančių dolerių su Michelle Pfeiffer, kad niekada neves. Bet G.Clooney teko gerokai paploninti piniginę – iš pradžių vestuvėms su Amal, o paskui sumokėti kolegei tai, ką pralošė. Bet ar galima gailėti pinigų, kai kalbama apie meilę!

Beje, ir A.Alamuddin niekada nelaikė asmeninės laimės svarbiausia: didžiausia jos aistra – teisės mokslas.

Holivudo žvaigždės ir garsios advokatės santykiai rutuliojosi labai greitai. G.Clooney pakvietė Amal į savo režisuotos dramos „Brangenybių medžiotojai“ uždarą peržiūrą Baltuosiuose rūmuose. Ten buvo ir G.Clooney tėvai. Matyt, tada Holivudo žvaigždė susipažino ir su būsimosios nuotakos motina, kuri socialiniame tinkle „Facebook“ pasidžiaugė dukters romanu, nuspaudusi „patinka“.

Apie būsimas George’o ir Amal vestuves viena pirmųjų žiniasklaidai papasakojo kino žvaigždės motina: „Esu nepaprastai laiminga. Amal – nuostabi mergina, ji man labai patinka. Mes visai nenustebome, kai jie pranešė apie sužadėtuves, ir labai džiaugiamės jų sprendimu. Jie nenusileidžia vienas kitam intelektu, o tai George’ui labai svarbu. Amal įpročiai skiriasi nuo tvyrančių Holivude.“

Taip, užkietėjusiam vienišiui visuomet patiko protingos ir statusą turinčios moterys. Visa tai įkūnija A.Alamuddin.

Jungtinėse Valstijose vis garsiau šnabždamasi, kad G.Clooney kino karjerą nori iškeisti į didžiąją politiką. Aktorius rimtai ketina 2018-aisiais kovoti dėl Kalifornijos gubernatoriaus, o 2020 metais – dėl JAV prezidento posto.

G.Clooney draugai – Robertas F.Kennedy jaunesnysis ir Alas Gore’as, senatoriai Alas Frankenas ir Barbara Boxer, taip pat JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ir buvęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius K.Annanas.

Per privačias audiencijas Baltuosiuose rūmuose G.Clooney B.Obamos šeimai rengia savo sukurtų filmų peržiūras, prezidentą vadina savo draugu.

Žiniasklaidos ekspertą, Sirakjuso universiteto televizijos ir populiariosios kultūros profesoriaus Roberto Thompsono nė kiek nenustebino G.Clooney noras keisti veiklos sritį.

„Politiko ir aktoriaus darbo apibūdinimas labai panašus. Mokėti bendrauti, pasirodyti viešumoje, kalbėti ir patikti žmonėms – štai kas būtina politikui. Tad aktoriui nebereikia daug ko mokytis“, – sako R.Thompsonas.

Profesorius net mano, kad jei tik norėtų, G.Clooney galėtų tapti Baltųjų rūmų šeimininku: „Kameros būtų nukreiptos į jį. Šiuo požiūriu jis pranoktų visus varžovus.“

Bet kol kas Holivudo žvaigždė lieka ištikimas savo pagrindinei veiklai: filmuojasi, nuolat keliauja tarp Los Andželo ir savo vilos prie Komo ežero. Svarbiausia – savo gražuolei žmonai A.Alamuddin yra geras vyras.

Ir šiuo požiūriu Holivudo žvaigždė yra pavyzdys vyrams. Tai byloja Amerikoje surengtos apklausos, kurioje dalyvavo 6 tūkstančiai vyrų, rezultatai. Daugumos jų negąsdina tai, kad jų žmonos yra įžymesnės, gražesnės, sumanesnės ir gudresnės nei jie.

Toks stipriosios lyties požiūrio į silpnąją pokytis jau turi net savo apibūdinimą: G.Clooney efektas.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.