Princo Charleso laimė slypėjo ne žmonos, o meilužės glėbyje

Skandalais apipinti Jungtinės Karalystės princo Charleso (66 m.) ir tragiško likimo Širdžių Karalienės – Dianos Spencer santykiai buvo kupini tulžies. Juodu taip stipriai negalėjo pakęsti vienas kito draugijos, jog didžiąją laiko dalį praleisdavo atskirai. Tarytum atskirus gyvenimus Charlesas gyvena ir su dabartine žmona Camilla Parker-Bowles (67 m.).

Tarytum atskirus gyvenimus Charlesas gyvena ir su dabartine žmona Camilla Parker-Bowles.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Tarytum atskirus gyvenimus Charlesas gyvena ir su dabartine žmona Camilla Parker-Bowles.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:20 AM

Taip tikina artimas karališkųjų rūmų draugas Richardas Kay. Britas parašė skandalą sukėlusį straipsnį, kuriame teigia, kad iš šono pažvelgus atrodo, jog netrukus dešimtąsias vestuvių metines švęsianti karališkoji pora vis dar negali pamiršti ilgą laiką puoselėto meilužių vaidmens. Neva artimiausi bičiuliai juokauja, kad dabar jie kartu būna kur kas rečiau nei tais laikais, kai princas dar buvo vedęs Dianą.

„Nepamirškite, kad juodu didžiąją savo gyvenimo dalį praleido atskirai. Karališkoji pora nejaučia poreikio būti kartu dvidešimt keturias valandas per parą, septynias dienas per savaitę. Camilla dievina, kai jos rezidencijoje Viltšyre nerūpestingai dūksta net penki anūkai. Charlesui vis dėlto labiau patinka vienatvė prabangiuose savo rūmuose, kuriuose jis gali ramiai įnikti į knygas arba tvarkytis sode.

Camilla nėra iš tų moterų, kurios gviešiasi viso mylimojo dėmesio. Ji žino, kada tinkamiausia būti šalia, kada palikti princą ramybėje, kada jį guosti, o kada įpūsti pasitikėjimo savimi.

O štai Diana niekuomet nesugebėjo tokia tapti... Pastangos pakreipti jųdviejų santykius tinkama linkme buvo bergždžios. Regis, likimas jų santuokai tiesiog nebuvo palankus.

Diana buvo labai jauna ir visiškai nepasiruošusi šeiminiam gyvenimui karališkuosiuose rūmuose. Ji neįsivaizdavo, kaip tapti gera žmona Velso princui. O štai Camilla turėjo daugybę metų Charlesui nuodugniai ištyrinėti. Šiandien niekas jo nepažįsta taip gerai kaip ji“, – teigė karališkajai porai artimas šaltinis.

Camillos virsmas iš karalienės pramintos „nedoros moters“ garbinga Kornvalio kunigaikštiene buvo tartum nepastebimas. Dar aštuntajame dešimtmetyje sužinojusi apie princo Charleso romaną su tuomet britų kariuomenėje tarnavusio Andrew Parkerio-Bowleso žmona, karalienė Elizabeth II Camillą pavadino svetimautoja, išvedusia jos sūnų iš kelio. Karalienė pasirūpino ir tuo, kad Camillai būtų užvertos durys į visus oficialius renginius, kuriuose dalyvaudavo ir Jos Didenybė.

Nepasitenkinimą princo pasirinkimu karalienė subtiliai išreiškė ir prieš vestuves įteikdama sūnui Velso aukso gabalėlį, iš kurio buvo pagaminti jaunųjų vestuviniai žiedai. Auksas iš Klogai Šv.Dovydo aukso kasyklos, esančios netoli Barmuto Šiaurės Velse, karališkosios šeimos narių vestuviniams žiedams gaminti naudojamas nuo praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio, tai – savotiška tradicija.

„Liko labai mažai aukso – trečioms vestuvėms jo jau nebepakaks“, – anuomet užsiminė karalienė.

Princo Charleso ir C.Parker-Bowles vestuvės įvyko 2005-ųjų balandžio 9 dieną. Prie altoriaus Camilla žengė būdama 57-erių ir turėdama nemažą kraitį – net du suaugusius vaikus ir visą būrį anūkų. Vėlyvas santykių įtvirtinimas turėjo savų privalumų: Camillai nereikėjo stengtis įtikti britams, ji neprivalėjo kovoti dėl visuomenės palankumo ir dėmesio, juk šlovės spinduliuose maudėsi jaunesnioji karališkosios šeimos karta. Kornvalio kunigaikštienė iki šiol neslepia džiaugsmo matydama, jog viso pasaulio akys krypsta ne į ją, o į antrojo vaiko besilaukiančią ir britų numylėtą Kembridžo kunigaikštienę Catherine.

Princas Charlesas, net ir peržengęs pensinio amžiaus ribą, vis dar tebejaučia kartėlį dėl blėstančio populiarumo – anksčiau jo vietą po saule pasiglemžė Diana, o dabar – ir sūnūs Williamas ir Harry.

„Niekuomet nepamiršime 1983-iųjų vizito į Kanadą, kai iš mašinos išdidžiai išlipęs ir susižavėjimo žvilgsnių tikėjęsis princas Charlesas teišgirdo prunkštimą ir per minią nuvilnijantį nusivylimą. Esą lūkuriavę gerbėjai atsidūrė netinkamoje pusėje. O štai pro kitas duris išlipusi Širdžių Karalienė buvo pasitikta ovacijomis ir džiaugsmingais šūksniais. Charlesas stengėsi nuslėpti sumišimą. Juk, nepaisant visko, tai jis – garbingas Velso princas, o Diana neturi nė lašelio mėlynojo kraujo“, – pasakojo buvęs karališkosios šeimos patarėjas.

Nors praėjo daugiau nei 30 metų, ši žaizda vis dar pūliuoja. „Charlesui, prisiminusiam tą nelemtą dieną, nuotaika subjūra. Laimė, būdamas su Camilla princas nesijaučia esąs šešėlyje, tačiau jis vis dar beviltiškai gviešiasi visuomenės dėmesio“, – teigė artimas karališkosios poros bičiulis.

„Tapti karaliumi Velso princas ruošėsi nuo to laiko, kai jam sukako penkeri. Manau, kad vieną dieną jis taps puikiu šalies valdovu ir viena pagrindinių to priežasčių – tai, jog Camilla suteikia jam taip trokštamą ramybę ir visuomet palaiko žengiant svarbiausius žingsnius. Ji – visų Charleso problemų sprendimas. Paradoksalu, juk anuomet visuomenės akyse ir pati buvo laikoma problema. Antroji santuoka Charleso gyvenimą pakeitė iš pamatų – dabar jis lyg diena ir naktis skiriasi nuo to vyro, kuriuo kadaise buvo“, – teigė porai artimas šaltinis.

„Kad ir ką meilė reikštų...“ – į klausimą, ar yra įsimylėjęs savo sužadėtinę D.Spencer, kadaise atsakė princas Charlesas.

Veikiausiai šiandien niekam nekiltų nė menkiausios abejonės, jog radęs tinkamą moterį Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis tvirtai įsitikino, kas yra toji tikra, neblėstanti meilė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.