Dainininkė N. Šiaudikytė ir jos motina – panašios lyg seserys

45-erių verslininkė Valdonė Šiaudikienė nesistebi pavadinta grupės „Naujos pupytės“ narės Neringos Šiaudikytės (24 m.) seserimi. Aukštas, lieknas šviesiaplaukes motiną ir dukterį sieja itin stiprus ryšys. Jos bendrauja lyg geriausios draugės, kartu sukasi versle ir viena kitą palaiko sunkiausiose gyvenimo situacijose, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Žurnalo „Stilius“ viršelis.<br>G.Žilinsko nuotr., M.Stanevičiaus stilius, N.Šiaudikytės makiažas.
Žurnalo „Stilius“ viršelis.<br>G.Žilinsko nuotr., M.Stanevičiaus stilius, N.Šiaudikytės makiažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

May 5, 2015, 10:51 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:07 PM

Erdviuose, jaukiuose ir stilinguose Šiaudikių namuose Kaune pasitinka linksmai bėgiojantys, amsintys ir ant rankų besiprašantys du čihuahua veislės šunys Coco ir Latika.

Laikrodis muša vidurdienį. Virtuvėje N.Šiaudikytė ruošia pietus. Keli indai su švariai nuplautomis šviežiomis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis bei keli lašišos gabalėliai pakiša mintį, jog sveiką gyvenseną propaguojanti ir kūno linijoms išskirtinę reikšmę teikianti dainininkė tikrai pietaus skaniai, bet nepersivalgys.

Vos per keliolika minučių mergina paruošia salotas, ant jų uždeda kelis gabalėlius lašišos, viską pagardina ką tik išspaustomis citrinos sultimis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

„Tuoj grįš mama. Tuomet sėsime valgyti. Mums abiem labai svarbu, kad maistas būtų sveikas, ką tik pagamintas, gražiai patiektas. Labai mėgstame salotas, todėl jas valgome kasdien. Kartais pietums, kartais vakarienei“, – serviruodama stalą kalbėjo N.Šiaudikytė.

Ant stalo mergina deda ir lėkštelę su saldumynais. Ji sako, kad šiais skanėstais jų šeimoje dailiosios lyties atstovės nepiktnaudžiauja, tačiau mažyčio gabalėlio juodojo šokolado po pietų neatsisako nė viena.

Netrukus namų slenkstį peržengia puikiai nusiteikusi V.Šiaudikienė. Moteris tokia pat aukšta, liekna, kaip ir vyresnioji jos duktė. Atrodo ne mažiau stilinga ir madinga, subtiliai pasidažiusi – juk iš darbo, o ne iš kokios šventės ar vakarėlio grįžo.

– Neringa, kaip pasveikinote mamą Motinos dienos proga?

Neringa: Išskirtinių staigmenų nei aš, nei jaunesnė sesė Gintarė tądien niekada neruošiame. Tačiau mamą praėjusį sekmadienį lepinome kaip įmanydamos. Paruošėme pusryčius, padovanojome gėlių, stengėmės, kad tą dieną ant jos pečių negultų jokie buities darbai.

– Valdone, ištekėjote labai anksti, būdama 20 metų susilaukėte Neringos. Iš savo gyvenimiškos patirties dukteriai patariate neskubėti vilktis nuotakos suknelės, o gal priešingai – raginate kuo greičiau sukurti šeimą?

Valdonė: Niekada nesigailėjau anksti ištekėjusi. Esu labai laiminga, kad spėjau baigti mokslus, užauginti vaikus, įsukti verslą ir savęs neapleidau. Esu pakankamai jauna mama, turinti dvi dideles dukras. Jaunesniajai Gintarei – 16 metų.

Neringos tekėti ir gimdyti nespaudžiu, tačiau linkiu savo laiko bei laimės nepražiopsoti.

Neringa: Mamai svarbu, kad rasčiau žmogų, kuris mane mylėtų, gerbtų, rūpintųsi, būtų išsilavinęs. Man rūpi ir tai, kad vaikinas būtų panašus į mano tėtį, kuris yra labai vyriškas, rūpestingas, nuoširdus. Mano draugas Tomas (šokėjas Tomas Uroška. – Red.) turi šias savybes. Kartais net neįtikėtina, kad vienokiomis ar kitokiomis aplinkybėmis jie pasielgia arba pasako beveik tą patį.

Valdonė: Ne kartą dukterį esu mokiusi: reikia atkreipti dėmesį, kaip vaikinas bendrauja su savo motina. Jeigu myli ir pagarbiai bendrauja su mama, taip elgsis su žmona.

– Stebint judvi juntamas labai stiprus ryšys. Kuo jis paremtas?

Neringa: Visa mūsų šeima – lyg vienas kumštis. Dažnai mieliau laiką leidžiu su tėvais ir sese nei su draugais.

Mama ligi šiol yra didžiausia mano mokytoja, draugė, guodėja ir patarėja. Ji labai greitai sugeba atskirti, kas gerai, o kas blogai.

– Smagu, kad neretai esate pavadinamos seserimis?

Neringa: Abu mano tėvai jauni ir labai šiuolaikiški. O mama dar ir labai gražiai atrodo. Kai ją pavadina mano seserimi, būna tiesiog smagu.

Valdonė: Komplimentai, kad atrodau jaunatviškai, man labai malonūs. Tačiau esu Neringos motina, seserimi niekada neprisistatau. Jeigu kas ir tokia palaiko, visada pasakau, kad aš – jos mama.

– Neringa, o būdama paauglė paslaptis mieliau atskleisdavote mamai ar vis dėlto draugėms?

Neringa: Niekada neslėpiau, kad tokios paauglystės kaip mano nelinkiu niekam. Mokykloje praleisti metai buvo tiesiog žiaurūs. Man dažnai norėjosi sulįsti į žemę, kad bendramoksliai iš manęs nebesityčiotų.

Atrodo, nebuvau kuo nors labai išskirtinė, tačiau kažkodėl visiems kliuvo mano ūgis, nepatiko veidas. Dabartiniai puikūs mano ir mamos santykiai pradėjo kurtis būtent paauglystėje.

Mamai pasakodavau viską, kas gulėdavo ant širdies, o ji išklausydavo, patardavo, padėdavo. Jos palaikymas suteikdavo man pasitikėjimo, noro eiti pirmyn.

Valdonė: Neringos paauglystė buvo tikrai labai sudėtinga. Jai dažnai reikėjo mano peties. Gintarė yra visai kitokia, jai tokių problemų nekyla. Neslėpsiu, man buvo labai sunku matyti dukters ašaras. Tačiau džiaugiuosi, jog ji su manimi visada buvo labai atvira, manimi pasitikėjo. Mokiau ją eiti savo keliu, siekti užsibrėžtų tikslų, nesižavėti netikrais draugais.

Kaip ir bet kuriai mergaitei, kad įgautų daugiau pasitikėjimo, stengdavausi nupirkti kokį geresnį, gražesnį drabužį ar batus, leisdavau kartais pasidažyti blakstienas.

– Mama jums nuo mažens rodė pavyzdį, kaip puoselėti grožį, mokė jo gudrybių?

Neringa: Iš mamos sužinojau daugybę grožio paslapčių. Dabar kartu domimės įvairiomis naujovėmis, jas išbandome. Sulaukusi mamos amžiaus norėčiau atrodyti kaip ji.

Valdonė: Manau, pavyzdys geriau už šimtus pamokymų. Todėl dukterys augdamos visą laiką matė, kad būtina sveikai maitintis, daug judėti, prižiūrėti kūną ir veidą, nerūkyti, nepiktnaudžiauti alkoholiu.

Neringa: Man nuo vaikystės labai įstrigo tai, kad mama visada laikosi taisyklės: deginti veidą saulėje – tabu. To išmokė ir mus su sese. Paplūdimyje saulės voniomis mėgaujamės tik pasitepusios apsauginiu kremu, dėvėdamos skrybėles ir tamsius akinius.

Be to, mama visada sakydavo, kad ko jau ko, o pinigų geram kremui gailėti negalima. Geriau jau pataupyti drabužių sąskaita, bet turėti indelį brangaus ir kokybiško kremo.

Valdonė: Būdama 25 metų pradėjau įdėmiai žiūrėti į veido ir kūno kremo bei kitokių priežiūros priemonių sudėtį, rinktis tai, kas tinka mano amžiui, odos tipui.

Labai svarbu ir sezoniškumas. Žiemą naudoju maitinamąjį kremą. Vasarą – drėkinamąjį kremą su apsauga nuo ultravioletinių spindulių.

– Turėti lygią ir spindinčią odą, ypač kai esi brandaus amžiaus, tepant ją vien brangiais kremais sunkiai pavyktų. Ar lepinatės dar kokiomis nors grožio procedūromis?

Valdonė: Išlaikyti gražią odą padeda ir veido masažas. Nuo jaunystės kasmet mėgaujuosi mažiausiai dviem profesionalaus grožio specialisto atliekamais masažo kursais. Pastaruoju metu bent kartą per mėnesį apsilankau ir grožio klinikoje, kur odą palepinu giliuoju drėkinimu ar mezoterapija. Man patinka ir kitokios odą puoselėjančios procedūros, jos moterims neleidžia anksti pasenti.

Neringa: Pas grožio specialistus neretai su mama einame kartu. Man kol kas pakanka paprastesnių procedūrų, kurios padeda atgaivinti odą. Juk eidama į sceną naudoju daug makiažo priemonių. Dėl koncertinės veiklos kenčia ir nuolat sukami, karštu džiovintuvu džiovinami ir šukuoseną formuojančiomis priemonėmis purškiami mano plaukai. Ne kartą esu išbandžiusi plaukų mezoterapiją, kuri skatina plaukų augimą, juos maitina.

Daugiau – antradienio žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.