Valdžia Angelos Merkel meilei pakirpo sparnus

Įtakingiausia pasaulio moteris Vokietijos kanclerė Angela Merkel (61 m.) laikoma kuklumo, geležinės ramybės įsikūnijimu ir uždaro būdo žmogumi.

Pora atostogauja Pietų Tirolyje, kur Vokietijos kanclerė leidžiasi į išvykas pėsčiomis.
Pora atostogauja Pietų Tirolyje, kur Vokietijos kanclerė leidžiasi į išvykas pėsčiomis.
Angela ir Joachimas retai pasirodo kartu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Angela ir Joachimas retai pasirodo kartu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Neseniai vienas vokiečių lesbiečių žurnalas paviešino savo reklamą, kurioje lesbietę vaidina kaip du vandens lašai į Angelą Merkel panaši moteris. Tokia žurnalo reklama sukėlė diskusijų audrą visame pasaulyje.
Neseniai vienas vokiečių lesbiečių žurnalas paviešino savo reklamą, kurioje lesbietę vaidina kaip du vandens lašai į Angelą Merkel panaši moteris. Tokia žurnalo reklama sukėlė diskusijų audrą visame pasaulyje.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Aug 21, 2015, 9:12 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:46 PM

Tad nieko nuostabaus, kad žinios apie jos asmeninį gyvenimą itin šykščios. Su savo sutuoktiniu ji retai pasirodo viešumoje, taip veikiausiai ir liks.

Susimąstęs, į tolį nukreiptas žvilgsnis, veido bruožai neišduoda jokių emocijų. Daugelis Vokietijos kanclerės A.Merkel aplinkos žmonių sako, kad ji viską slepia – bet kokį jausmų proveržį, kiekvieną, kad ir mažiausią, silpnumo pasireiškimą.

Ji retai pasirodo viešumoje ir su savo sutuoktiniu chemijos profesoriumi Joachimu Saueriu. Berlyne kartkartėmis pasklinda kalbų, kad jaučiama net santuokos krizė.

Faktas tas, kad pora skiria mažai laiko vienas kitam. Kyla klausimas: ar vadovauti ir tuo pat metu mylėti apskritai galima? Ar santuokinis gyvenimas gali būti normalus, jei 100 procentų laiko pasiglemžia sunkios, atsakingos pareigos?

Vokietijos laikraštis „Die Welt“ kanclerės vyrą pavadino šmėkla šalia A.Merkel. Nematomasis. Į užsienio keliones sutuoktinis J.Saueris niekuomet nevyksta ir Berlyno restorane „Borchardt“, kur renkasi įžymybės, jo nepamatysi.

A.Merkel kas vakarą grįžta į Berlyno centre su sutuoktiniu nuomojamą 140 kvadratinių metrų butą. Jos nė kiek neerzina dieną naktį pro būsto langus vaikščiojantys turistai. Bet kuris Vokietijos moksleivis gali pasakyti savo šalies kanclerės adresą, parodyti jos buto langus.

178 kvadratinių metrų apartamentais, esančiais šalia jos darbo kabineto, įtakingiausia pasaulio moteris, priešingai nei jos pirmtakas Gerhardas Schröderis, niekuomet nesinaudoja. Nebent kaip patalpa makiažui pasidaryti prieš oficialius renginius.

Jos darbo kalendoriuje – bent kol kas – nuo šeštadienio popietės iki sekmadienio popietės oficialių susitikimų nenumatyta.

24 valandos per savaitę santuokai – ar to turėtų pakakti? Bet abejotina, ar Vokietijos kanclerė, sugebėjusi pasiekti politikos viršūnę, gali laikytis šio potvarkio dėl daugybės svarbių kelionių, susitikimų, ypač pastaruoju metu.

O atostogos?

Populiarumu pranokdama bet kurį Vokietijos politiką galios moterimi dažnai tituluojama A.Merkel nepriklauso prie tų žmonių, kurių atostogas galima pavadinti trokštamomis.

Atostogos jai reiškia kelionę šarvuotu limuzinu su penkiais asmens sargybiniais į kasmetį Bairoito festivalį, kuriame atliekamos vokiečių kompozitoriaus Richardo Wagnerio operos. Jos sutuoktinis J.Saueris privalo atvykti atskirai.

Paskui pora atostogauja Pietų Tirolyje, kur Vokietijos kanclerė leidžiasi į išvykas pėsčiomis. Privatumas, intymumas? Neįmanoma! Vis dėlto A.Merkel nustatė asmens apsaugai mažiausiai 200 metrų atstumą.

Taigi Vokietijos kanclerei lieka pasitraukti iš aktyvaus politinio gyvenimo, kad galėtų mėgautis santuokine laime?

Gandai apie šį A.Merkel žingsnį klaidžiojo dažnai, bet galiausiai jie buvo paneigti.

J.Saueris turi visiškai kitokių ateities planų. 66-erių chemijos profesorius nelauktai pratęsė savo darbo sutartį. Berlyno Humboldtų universitetas, kur jis skaito paskaitas, pranešė: „Profesoriaus J.Sauerio darbo sutartis buvo nuolat pratęsiama metams. Po to jis dvejus metus dirbs Humboldtų universiteto tiriamųjų darbų profesoriumi.“

Ar tai reiškia, jog vėliausiai 2017 metais J.Saueris išeis į pensiją? Idilė dviese? Veikiausiai ne!

Meilė šiomis aplinkybėmis – sunki užduotis. Bet A.Merkel niekuomet nebuvo būdingas saldus sentimentalumas, taip pat ir įteisinus pirmąją santuoką.

Išskirtiniais gabumais tiek mokykloje, tiek studijų metais pasižymėjusi fizikė A.Merkel pirmąsias vestuves atšoko 1977 metų rugsėjį, būdama 23 metų. Jos išrinktuoju tapo taip pat fizikos studentas Ulrichas Merkelis.

„Angela patraukė mano dėmesį, nes buvo labai draugiška, atvira ir natūrali mergina“, – prisimena pirmasis A.Merkel sutuoktinis.

Bet po ketverių metų jie išsiskyrė.

„Mes susituokėme, nes anuomet visi tuokėsi. Dabar tai skamba kvailai, bet santuokos nevertinau rimtai“, – vėliau pasakojo A.Merkel.

Ji pasiliko pirmojo vyro pavardę ir 1998 metų gruodžio 30-ąją ištekėjusi už chemiko, iš ankstesnės santuokos du sūnus turinčio J.Sauerio. Bendrų vaikų pora neturi.

„Aš nepriklausau prie feminisčių, bet esu įdomus atvejis, kai kalbama apie galimus moters vaidmenis“, – prisipažino A.Merkel.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.