Robino Williamso žmona atskleidė, kodėl aktorius pasirinko mirtį

Savižudybė – sudėtingas ir daugybės veiksnių sąlygotas reiškinys, todėl niekada nederėtų ieškoti kaltų. Vis dėlto komedijos karaliaus, Holivudo aktoriaus Robino Williamso žmona Susan Schneider pateikė savo versiją, kodėl jos gyvenimo meilė pats pasirinko mirtį. Ji paneigė viešą versiją, kad R.Williamsas sirgo depresija.

Robinas Williamsas su savo žmona Susan Schneider 2009-aisiais.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Robinas Williamsas su savo žmona Susan Schneider 2009-aisiais.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2015, 8:13 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 11:46 PM

Pirmą kartą apie R.Williamso savižudybę prabilusi Susan patvirtino faktą, kad prieš pat mirtį aktoriui buvo diagnozuota Parkinsono liga. Konkreti ligos forma buvo nustatyta tik po skrodimo, tačiau, anot R.Williamso žmonos, aktorius ligos simptomus jautė kelerius metus.

„Ligos simptomai vijo vienas kitą, bet pasireikšdavo jie skirtingu metu. Tai buvo lyg šiurpus žaidimas – koks simptomas pasireikš šį mėnesį? Ieškojome išsigelbėjimo, bet atsakymo kaip neradome, taip neradome. Mes išbandėme viską“, – atviravo Susan.

Pasak Susan, nerimo priepuoliai ir depresijos požymiai tebuvo didesnės ligos požymiai. Ir šiandien ji jau žino, kokia liga sirgo filmų „Labas rytas, Vietname“ ir „Gerasis Vilas Hantingas“ žvaigždė.

„Robiną pribaige Lewy kūnelių demencija“, – rėžė S.Schneider. Dėl mylimojo savižudybės Susan tikino nejaučianti pykčio – ji supranta, kad šis žingsnis tebuvo bandymas bent kaip nors kontroliuoti situaciją.

Lewy kūnelių demencijos kilmė nežinoma. Ši liga stipriai susijusi su Parkinsono liga, vis dėlto Lewy kūneliai dažniausiai atrandami tik atliekant pomirtinius sirgusiųjų pacientų tyrimus tam tikrose galvos smegenų srityse. Progresuojanti liga pasireiškia depresija, motorikos sutrikimais, regos haliucinacijomis ir sulėtėjusios reakcijos epizodais. Šia liga dažniausiai serga vyresnio amžiaus asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.