Leah Remini atskleidė tiesą apie scientologus ir Tomą Cruise'ą

Amerikiečių aktorės Leah Remini (45 m.) knyga apie Scientologijos bažnyčios paslaptis sukėlė didžiulį skandalą, kurio pagrindiniu herojumi tapo Holivudo žvaigždė Tomas Cruise’as.

Aktorės Leah Remini knyga apie Scientologijos bažnyčios paslaptis sukėlė didžiulį skandalą, kurio pagrindiniu herojumi tapo Holivudo žvaigždė Tomas Cruise’as.
Aktorės Leah Remini knyga apie Scientologijos bažnyčios paslaptis sukėlė didžiulį skandalą, kurio pagrindiniu herojumi tapo Holivudo žvaigždė Tomas Cruise’as.
Leah Remini jau dvejus metus bergždžiai bando atnaujinti santykius su savo šeima ir bičiuliais, kurie liko Scientologijos bažnyčios išpažinėjais ir nutraukė visus ryšius su ja.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Leah Remini jau dvejus metus bergždžiai bando atnaujinti santykius su savo šeima ir bičiuliais, kurie liko Scientologijos bažnyčios išpažinėjais ir nutraukė visus ryšius su ja.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Išsiskirdama su Tomu Cruise’u Katie Holmes apsaugojo jų dukrą Suri nuo įtraukimo į sektą.
Išsiskirdama su Tomu Cruise’u Katie Holmes apsaugojo jų dukrą Suri nuo įtraukimo į sektą.
Nicole Kidman ir Tomo Cruise’o įsivaikinti vaikai – duktė Isabella ir sūnus Conoras – taip pat tapo Scientologijos bažnyčios sekėjais. Fotografuota 2006 metais.
Nicole Kidman ir Tomo Cruise’o įsivaikinti vaikai – duktė Isabella ir sūnus Conoras – taip pat tapo Scientologijos bažnyčios sekėjais. Fotografuota 2006 metais.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 8:25 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 2:58 AM

Populiariuose Amerikos televizijos serialuose „Draugai“ ir „Kvinso karalius“ vaidinusi ir net 30 metų Scientologijos bažnyčiai priklausiusi L.Remini iš jos viešai išstojo 2013-aisiais, rašo žurnalas „Stilius“.

„Sprendimas išeiti reiškia atsisakyti visko, kam paskyrei savo gyvenimą. Žmonės turėtų suprasti, kad tai buvo visas mano gyvenimas“, – sakė L.Remini.

Savo knygoje „Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology“ ji išdrįso papasakoti, kas slepiasi už aklinų visame pasaulyje žinomos sektos sienų.

Knyga dar nebuvo pasirodžiusi, o „New York Daily News“ išspausdintos trumpos ištraukos sukėlė tokį skandalą, koks jau seniai buvo sudrebinęs Amerikos įžymybių pasaulį.

Knygos autorės vardas ir pavardė tebekeliauja po pirmuosius pasaulio žiniasklaidos puslapius, ji duoda nesuskaičiuojamus interviu ir kiekviename jų pažeria vis naujų nemalonių smulkmenų ir šokiruojančių pranešimų.

Pagrindinė L.Remini knygos figūra tapo Holivudo žvaigždė T.Cruise’as – Scientologijos bažnyčios veidas. Aktorės teigimu, jos garsusis kolega jau seniai užėmęs sektos įkūrėjo ir vadovo Rono Hubbardo vietą, tapo didžiausią pagarbą pelniusiu jos nariu.

L.Remini tvirtina, kad plačiajai publikai pažįstamas visiškai kitoks Tomas: nuolat besišypsantis, visada paliekantis gerą įspūdį, žavus. Iš tikrųjų, kaip ji tvirtina, aktorius greitai susierzina, yra nervingas, sunkaus, nepakenčiamo charakterio žmogus, turintis polinkį į neprognozuojamus įsiūčio ir isterijos protrūkius.

Aktorė aprašo keletą nemalonių situacijų, kurių liudininke tapo ir ji, kai T.Cruise’as įniršdavo dėl nereikšmingos smulkmenos, šaukė ir žemino savo pagalbininkus.

Bet pagrindinėmis nukentėjusiomis L.Remini laiko buvusias Holivudo žvaigždės žmonas – Nicole Kidman ir Katie Holmes. Būtent scientologijos sektą skandalingosios knygos autorė įvardija kaip pagrindinę priežastį, dėl kurios subyrėjo abi santuokos.

Jei tikėtume L.Remini, priešingai nei K.Holmes, pirmoji T.Cruise’o sutuoktinė N.Kidman neįvertino pavojaus: jų įsivaikinti vaikai – duktė Isabella ir sūnus Conoras taip pat tapo Scientologijos bažnyčios sekėjais.

Abu nepanoro bendrauti su N.Kidman dar iki to laiko, kai T.Cruise’as vedė K.Holmes. Šio konflikto priežastis: ji, atsisakiusi scientologijos mokymo, Isabellos ir Conoro akyse tapo išdavike.

Su T.Cruise’o ir K.Holmes vestuvėmis susijęs ir kitas į aktorės L.Remini atmintį įsirėžęs įvykis. Ji pasakojo, kad per vestuvių išvakarėse surengtą vakarėlį raudanti visai maža Suri Cruise buvo palikta viena vonios kambaryje, ant grindų.

Anksčiau ji buvo tėvo numylėtinė, o dabar jis nustojo bendrauti su dukra, kurią jos mama K.Holmes išgelbėjo nuo sektos įtakos.

L.Remini knygoje rašoma, kad prieš sutuoktuves T.Cruise’as laukė savo išrinktosios net 20 minučių. Ceremonijos viešnia Jennifer Lopez paklausė L.Remini: „Kaip manai, ar Katie ateis?“

Knygos autorė rašo, kad scientologai bandė į savo gretas prisivilioti ir jos ilgametę draugę J.Lopez.

Savo knygoje L.Remini, pateikdama daug nesmagių smulkmenų, siekė parodyti, kokią didžiulę įtaką scientologijos išpažinėjai daro tam asmeniui, kuris įsilieja į sektos gretas.

L.Remini žodžiais, Scientologijos bažnyčia kišasi į intymias sritis, visiškai kontroliuoja savo narių gyvenimą, versdama juos atsisakyti bendravimo su draugais ir artimaisiais, kurie laikosi kitų pažiūrų.

Knygos „Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology“ autorė jau dvejus metus bergždžiai bando atnaujinti santykius su savo šeima ir bičiuliais, kurie liko Scientologijos bažnyčios išpažinėjais ir nutraukė visus ryšius su ja.

Holivudo žvaigždė T.Cruise’as kol kas niekaip nereagavo į savo kolegės atvirumą, nors, kaip sako L.Remini: „Kritikuoti T.Cruise’ą – tai tas pat, kaip kritikuoti Scientologijos bažnyčią. Bet kuris, kas tai padarys, bus pripažintas didžiausiu blogiu.“

Buvusi antroji Holivudo žvaigždės žmona K.Holmes, kažkada sektos vadovybei įskundusi L.Remini, atsiprašė: „Apgailestauju, kad kažkada suteikiau Leah skausmo. Linkiu jai ateityje viso ko geriausia.“

Jokių komentarų apie L.Remini knygą kol kas nepateikė nei J.Lopez, nei N.Kidman.

Scientologijos bažnyčia reagavo tokiu pranešimu: „Bažnyčia atsisako komentuoti vaikiškas L.Rimini paskalas.“

Savo tinklalapyje Scientologijos bažnyčia neigė viską, ką knygos autorė papasakojo apie T.Cruise’o ir K.Holmes vestuves.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.