Sulysęs Andrius Žiurauskas: „Atsispirti persivalgymui nesunku“

Į TV3 eterį grįžusios laidos „Virtuvės istorijos“ vedėją Andrių Žiurauską (39 m.) žiūrovai išvydo neatpažįstamai sulieknėjusį, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. 35 kilogramų atsikratęs kaunietis atviravo: norint sveiko ir dailaus kūno būtina išmokti save kontroliuoti.

A.Žiurauskas prieš ketverius metus (kairėje) ir dabar.
A.Žiurauskas prieš ketverius metus (kairėje) ir dabar.
Tokį A.Žiurauską išvydo TV3 laidos „Virtuvės paslaptys“ žiūrovai.
Tokį A.Žiurauską išvydo TV3 laidos „Virtuvės paslaptys“ žiūrovai.
A.Žiurauskas 2011-aisiais.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Žiurauskas 2011-aisiais.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Žiurauskas 2012-aisiais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Žiurauskas 2012-aisiais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kadras iš laidos „Virtuvės paslaptys“.
Kadras iš laidos „Virtuvės paslaptys“.
Kadras iš laidos „Virtuvės paslaptys“.
Kadras iš laidos „Virtuvės paslaptys“.
Kadras iš laidos „Virtuvės paslaptys“.
Kadras iš laidos „Virtuvės paslaptys“.
Daugiau nuotraukų (7)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2015-12-12 12:40, atnaujinta 2017-09-29 20:50

Atjaunėjęs, vikresnis ir žvalesnis. Tokių pagyrų iš aplinkinių ir televizijos žiūrovų dėl smarkiai pasikeitusių kūno formų vis dažniau sulaukia aktorius bei režisierius A.Žiurauskas.

Smarkiai sulysęs vyras jau spėjo pakeisti nemažą dalį garderobo. Ankstesni kostiumai ir kiti drabužiai vyrui tiesiog per laisvi.

Tikėtina, kad keisis ir A.Žiurausko vaidmenys. Kauno valstybiniame lėlių teatre dručkis A.Žiurauskas ne kartą tapo Ponu Pomidoru, o pernai pasirodžiusiame Emilio Vėlyvio filme „Redirected / Už Lietuvą!“ įkūnijo įmitusį kaimietį Staską.

Vyras atviras – kovoti su antsvoriu taip pat skatina noras būti sveikesniam ir geriau atrodyti.

Nuo mažens antsvorio turėjęs, o vienu metu per šimtą kilogramų svėręs 182 cm ūgio A.Žiurauskas neslėpė, kad yra išmėginęs daugybę internete skelbiamų dietų.

„Esu net išbandęs dietą, kurios laikantis reikia valgyti kas valandą. Esu ir dvi savaites badavęs. Kol save kankindavau, svoris krisdavo, tačiau pradėjus maitintis įprastai jis grįždavo“, – kalbėjo A.Žiurauskas.

Šįkart aktorius ryžosi esminėms permainoms. Joms įtakos turėjo padidėjęs darbo krūvis, aktyvesnis gyvenimo būdas ir pasikeitę mitybos įpročiai.

„Šie trys pagrindiniai dalykai ir padėjo tapti tokiam, kokį matote dabar“, – sakė aktorius ir pabrėžė, kad žmogus, norintis atsikratyti antsvorio, pirmiausia turi suprasti, jog tai yra blogai.

Didžiausias sveiko ir gražaus kūno priešas – besaikis valgymas.

A.Žiurauskas jau daugiau nei pusantrų metų naktimis nevarsto šaldytuvo durų, o ir dienomis nekemša kiek telpa. Anksčiau jis be to neįsivaizdavo gyvenimo.

„Besaikis ėdimas yra priklausomybė. Norint jos atsikratyti pirmiausia reikia suvokti, kad tai blogai. Antra, turi susitarti su šeimos nariais ir paprašyti jų pagalbos. Trečia, privalai atsiminti, kad grįžęs vakare po darbo į namus turi nebevalgyti“, – pasakojo kaunietis.

Vyras teigė, kad anksčiau šaldytuvas namuose būdavo pilnas maisto. Vos pagalvojęs, kad išalko, A.Žiurauskas tuoj pat į lėkštę vieną po kito kraudavo užkandžius.

Pastaruoju metu kaunietį užgriuvo darbų lavina, jis mažiau laiko praleidžia namuose, todėl dažniausiai valgo mieste.

„Čia ir yra didžioji paslaptis. Bare ar restorane įprastai užsisakau vieną patiekalą ir jį suvalgau. Namuose dažniausiai tai padaryti sunku, nes kyla įvairių pagundų. Be to, renkuosi kokybišką, nekaloringą maistą.

Saldumynų mano racione beveik neliko. Teko atsisakyti duonos ir drastiškai sumažinti miltinių bei bulvinių patiekalų. Juos pakeičiau šviežiomis arba virtomis daržovėmis“, – pasakojo aktorius.

Kaip laidoje, kurioje neišvengiamai tenka paragauti per filmavimą ruošiamų skanėstų, dirbančiam aktoriui pavyksta susilaikyti ir nepersivalgyti?

A.Žiurauskas ir čia rodo geležinę valią. Kadangi per dieną filmuojamos kelios laidos, iš kelių patiekalų jis išsirenka sveikiausią.

„Jis tampa pagrindiniu mano dienos patiekalu. Visų kitų tik paragauju. Kai saikingas valgymas tampa įpročiu, atsispirti persivalgymui nėra sudėtinga. Be to, į laidą ateinu dirbti, o ne valgyti“, – tvirtino vyras.

A.Žiurausko svoriui įtakos turėjo ir prieš metus nustatytas sutrikimas – miego apnėja. Maždaug penkerius metus vyras dažnai jausdavo mieguistumą.

„Maniau, mieguistas esu dėl to, kad trūksta energijos. Siekdamas jos gauti privalau pavalgyti“, – sakė aktorius.

Gyvenimas pasikeitė, kai kartą bendraudamas su buvusiu bendraklasiu, o dabar mediku A.Žiurauskas snūstelėjo.

Medikas pasiūlė aktoriui apsilankyti Kauno klinikų Miego laboratorijoje. Atlikus tyrimus buvo nustatytas miego sutrikimas.

Ėmęs su juo kovoti A.Žiurauskas naktimis puikiai išsimiega, todėl dieną jaučiasi žvalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.