Elvio Presley žmona – apie meilę Karaliui, likimą po jo mirties

Sausio 8-ąją rokenrolo karaliui Elviui Presley (1935–1977) būtų sukakę 81 metai. Greičiausiai šiandien jis didžiuotųsi savo buvusia žmona Priscilla Presley. Septyniasdešimtmetė moteris atrodo žavingai, iki šiol kuria projektus didžiam savo vyrui – kad ir buvusiam – atminti, rašo žurnalas „Stilius“.

Gyvenimo meilė – taip aktorė P.Presley vadina Elvį, nors jųdviejų keliai po šešerių bendro gyvenimo metų išsiskyrė.<br>ViDA Press nuotr.
Gyvenimo meilė – taip aktorė P.Presley vadina Elvį, nors jųdviejų keliai po šešerių bendro gyvenimo metų išsiskyrė.<br>ViDA Press nuotr.
1963-iaisiais Priscilla persikėlė į dainininko namus Greislande (Memfis), o po ketverių metų – 1967-ųjų gegužės 1-ąją tapo ponia Presley.<br>ViDA Press nuotr.
1963-iaisiais Priscilla persikėlė į dainininko namus Greislande (Memfis), o po ketverių metų – 1967-ųjų gegužės 1-ąją tapo ponia Presley.<br>ViDA Press nuotr.
Priscila su jųdviejų su Elviu dukra Lisa Marie.<br>ViDA Press nuotr.
Priscila su jųdviejų su Elviu dukra Lisa Marie.<br>ViDA Press nuotr.
Priscilla su sūnumi Navarone, kurio susilaukė su prodiuseriu Marco Garibaldi.<br>ViDA Press nuotr.
Priscilla su sūnumi Navarone, kurio susilaukė su prodiuseriu Marco Garibaldi.<br>ViDA Press nuotr.
Šalia buvusių Elvio Presley namų Greislande jo buvusi žmona Priscilla Presley kuria 18 apartamentų viešbučio dizainą.<br>ViDA Press nuotr.
Šalia buvusių Elvio Presley namų Greislande jo buvusi žmona Priscilla Presley kuria 18 apartamentų viešbučio dizainą.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 17, 2016, 9:37 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:56 PM

Gyvenimo meilė – taip aktorė P.Presley vadina Elvį, nors jųdviejų keliai po šešerių bendro gyvenimo metų išsiskyrė. Keista, tačiau būtent po skyrybų juodu tapo gerais draugais.

Rokenrolo karaliaus gerbėjams Priscilla pateikė staigmeną: naują muzikos albumą „If I Can Dream“, kuriame jo aranžuotas dainas atlieka Londono karališkosios filharmonijos simfoninis orkestras.

Į albumą sudėtos visų krypčių dainos, kurias atlikdavo Elvis, – bliuzas, gospelas, rokenrolas. Originalią muziką orkestras sustiprino neįprastu skambėjimu.

Priscillos tvirtinimu, jos buvęs sutuoktinis svajojo apie panašų projektą. Daugelio koncertų metu jį lydėjo 26 muzikantai su instrumentais, jo roko grupė, pritariantieji vokalistai ir gospelo atlikėjai.

Scenoje niekada nelikdavo vietos dideliam orkestrui, bet P.Presley įsitikinusi, kad Elvis kada nors būtų surengęs grandiozinį koncertą grojant simfoniniam orkestrui.

Buvusi rokenrolo karaliaus žmona užsiima ir kitais projektais: netrukus šalia Greislando, jų buvusių namų, bus atidarytas viešbutis, o ji kuria 18 apartamentų dizainą, yra dviejų filmų prodiuserė, rengėsi vaidinti teatre Kalėdų spektaklyje ir kuria Brodvėjui miuziklą, kuriame nori papasakoti apie 14-metę, patekusią į rokenrolo pasaulį.

Dar ir dabar Priscillos namuose išskirtinę vietą užima buvusio sutuoktinio E.Presly nuotraukos, kurios mena ryškiausius jųdviejų gyvenimo įvykius.

Klasikinio interjero mėgėja P.Presley savo namą Beverli Hilse pavertė svajonių būstu: geležimi kaustyti baldai, senoviniai kilimai ir prabangios išskirtinės interjero detalės, kurias šeimininkė parsivežė iš kelionių po įvairiausius pasaulio kampelius.

Visur kabo jos vaikų ir anūkų nuotraukos. Iš vienų šypsosi duktė Lisa Marie, kurios susilaukė iš santuokos su rokenrolo karaliumi, iš kitų – sūnus Navarone, kurio tėvas – prodiuseris Marco Garibaldi.

Lisa Marie padovanojo būrį anūkų – dukras Riley, Finley ir Harper, sūnų Benjaminą.

Priscilla Beaulieu ir Elvis Presley susipažino Vokietijoje 1959-aisiais. Ji buvo tik 14-os, o jis – dešimčia metų vyresnis. Priscilla visuomet ieškojo atsakymo į klausimą: kodėl jis – toks gražus ir žinomas, visuomet apsuptas būrio merginų, pasirinko būtent ją?

Elvis labai subtiliai jai merginosi, net buvo susitikęs su jos patėviu, JAV karinių oro pajėgų karininku iš Kvebeko (Kanada) Paulu Beaulieu, kad šį įtikintų, jog jo ketinimai kuo geriausi ir rimčiausi.

Grįžęs į Holivudą garsusis atlikėjas nepamiršo savo mylimosios: dažnai skambindavo, prašydavo tėvų išleisti dukterį į svečius pas jį. Konservatyvios šeimos pažiūros neleido Priscillai gyventi vyriškio namuose iki vedybų, todėl ji apsistodavo tai pas draugę, tai pas Elvio tėvus.

1963-iaisiais Priscilla persikėlė į dainininko namus Greislande (Memfis), o po ketverių metų – 1967-ųjų gegužės 1-ąją tapo ponia Presley.

Kalbėti apie problemas, su kuriomis susidūrė E.Presley, visos planetos dievaičio, namuose, Priscilla nemėgsta. Ji tik apsiriboja pasakymu, kad rokenrolo pasaulis nėra jau toks smagus ir linksmas, kaip atrodo.

Dažnos Karaliaus, kaip dažnai buvo vadinamas garsusis atlikėjas, išvykos, triukšmingi vakarėliai, šimtai gerbėjų... Gimus dukrelei Lisai Marie padėtis tik pablogėjo.

Priscilla taip ir nesugebėjo įprasti prie triukšmingo savo vyro gyvenimo būdo. Nuolatiniai nesutarimai ir nuoskaudos baigėsi skyrybomis. Bet jų jausmai, atrodo, nebuvo išblėsę: iš teismo pastato jau tapę buvusiais sutuoktiniais išėjo laikydamiesi už rankų.

Jie palaikė draugiškus santykius iki E.Presley mirties. Dėl jo netekties Priscilla labai išgyveno, nes rokenrolo karalius, kaip ji nesiliauja tvirtinusi ir dabar, buvo jos viso gyvenimo meilė.

P.Presley namai Beverli Hilse – nedideli, bet gražūs ir itin jaukūs. Jai nepatinka didžiuliai statiniai, nes kai kurie primena gremėzdiškus monumentus.

Į šį būstą Priscilla persikėlė 1973-iaisiais – po skyrybų su Elviu, čia išaugo jos vaikai – duktė Lisa Marie ir sūnus Navarone. Šie namai, kaip sako Priscilla, jai labai brangūs, nes su jais susiję tiek daug malonių prisiminimų.

Bet ir pasukę skirtingais gyvenimo keliais Priscilla ir Elvis išsaugojo gerus santykius ir išliko labai artimi.

Greislande ji patyrė išties džiaugsmingų akimirkų: kai Elviui nereikėjo vykti į gastroles, jie beveik neperžengdavo šių namų slenksčio.

Būdama 22-ejų Priscilla tapo motina. Auginti dukrelę Lisą Marie aplinkoje, kur kone kiekvienas namų kampelis alsavo rokenrolo dvasia, jai sunkiai sekėsi. Be to, Priscilla buvo tokia jauna ir nepatyrusi.

Iš pradžių Elvis ir Priscilla pasisamdė auklę, bet ji pabėgo iš Greislando po dviejų savaičių, neapsikentusi namuose tvyrančio chaoso. Juk čia visada buvo pilna žmonių, triukšminga.

Priscilla jautėsi išsekinta, ištampytais nervais ir nežinojo, kaip visa tai ištverti. Negana to, žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie vyro meilės romanus ir tai jai tikrai nesuteikė pasitikėjimo rytdiena.

Priscilla prisipažįsta, kad bijojo jį prarasti. Stengėsi neišvykti iš Greislando, nelankė savo tėvų: taip nenorėjo suteikti Elviui galimybės atsivesti į jos vietą kitą moterį.

Rokenrolo karaliaus dažnai nebūdavo namie, bet grįžęs kiekvieną laisvą minutę skirdavo Lisai Marie. Jis dievino dukterį, bet nebuvo iš tų tėvų, kurie keičia sauskelnes.

Savo charakteriu Lisa Marie labai panaši į tėvą: tokia pat ryžtinga ir mėgsta muziką. Ji daug laiko skiria savo vaikams – šį bruožą perėmė iš motinos.

Nors vyresnieji Lisos Marie vaikai jau suaugę, Priscilla norėtų, kad jos anūkai pirmiausia sukauptų patirties, o paskui kurtų šeimas. Dabar ji įsitikinusi, kad nereikia stačia galva nerti į vedybas.

Tiesa, neseniai ištekėjo jos anūkė 26 metų Riley. Tai gal Priscilla greitai taps prosenele?

„Riley nenori artimiausiu laiku tapti motina. Jai svarbi karjera, o juk vaikas reiškia didelę atsakomybę. Riley visa tai puikiai supranta. Net vestuves surengė pati: nenorėjo didelių iškilmių. Nieko nuostabaus: nė vienam mūsų nepatinka didžiuliai renginiai. Vestuvėse dalyvavo tik šeima ir artimi draugai“, – sakė P.Presley.

Praėjusių metų gegužę Priscilla atšventė jubiliejinį – 70-ąjį gimtadienį. Bet metų naštos nejaučia, viduje ji vis dar liko vaikas. Pasak buvusios rokenrolo karaliaus žmonos, ji gerbia savo amžių, bet nenori, kad tai būtų primenama.

P.Presley šmaikštauja kenčianti nuo gyvenimo troškulio ir dėl to net mažai mieganti. Ji mėgaujasi ilgais vakarais, keliasi labai anksti. Gyvenimas, kaip sako Priscilla, lekia dideliais šuoliais, o ji norinti visur suspėti.

Atrodo, kad ji dar ilgai galės mėgautis gyvenimu: apie tai bent jau byloja geri jos šeimos genai, jų giminėje yra daug ilgaamžių. Nors jos tėvui – 90, o motinai – 89-eri, jų gyvenimo būdas vis dar išliko aktyvus.

„Noriu mėgautis, džiaugtis gyvenimu, o ne amžiumi. Man atrodo, kad teikiame pernelyg daug reikšmės skaičiams. Ir dėl to įsispraudžiame į rėmus – reikia atrodyti ir elgtis būtent taip ir ne kitaip. Ši tendencija itin pastebima JAV. Los Andžele net senti nelengva – viskas orientuota į jaunimą“, – pasakojo P.Presley.

Los Andžele, kaip ji teigė, sunku surasti ir sau skirtąjį, nors tiek daug gražių moterų ir vyrų. Gal dėl to žmonės niekuomet nebūna patenkinti savo pasirinkimu? Juk moteris, matydama priešais save nuostabų vyrą, pagalvoja, o jei netikėtai sutiks dar geresnį?

Ar Priscilla norėtų dar kartą ištekėti?

„Man vis dar atrodo, kad daugelis mano gerbėjų neprilygsta Elviui. Mylėjau jį visa širdimi. Nesakau, kad mūsų santykių netemdė tamsūs debesys, – juk nėra porų be problemų, o ypač tų, kurių gyvenimas susijęs su rokenrolu. Bet mano ryšys su Elviu buvo išskirtinis: jis – vienintelis, nepakartojamas“, – sakė P.Presley.

Kasmet į Greislandą vis dar plūsta tūkstančiai žmonių pagerbti jo atminimo. Per rokenrolo karaliaus mirties metines gerbėjai visą naktį su žvakėmis rankose stovi po jo namo langais.

Priscilla įsitikinusi, kad Elvis būdamas gyvas tuo nebūtų patikėjęs.

„O man taip norėtųsi, kad jis žinotų: jo gerbėjai visada jį prisimins“, – sakė buvusi rokenrolo karaliaus žmona.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.