Beckhamai: kaip lėlytė ir snobas tapo svajonių šeima

Futbolininkas Davidas Beckhamas (40 m.) ir jo žmona dizainerė Victoria Beckham (41 m.) priklauso pasaulio įžymybių ir superturtuolių klubui. Dabar jau ir keturi garsiosios poros vaikai pradeda didinti šeimos šlovę ir turtus, rašo žurnalas „Stilius plius“.

Victoria ir Davidas kartu nuo 1996-ųjų.
Victoria ir Davidas kartu nuo 1996-ųjų.
Victoria ir Davidas susitiko po vienų rungtynių 1996-ųjų pabaigoje. Jis įmušė gražų įvartį, kurio ji negalėjo pamatyti, nes... neužsidėjo akinių.
Victoria ir Davidas susitiko po vienų rungtynių 1996-ųjų pabaigoje. Jis įmušė gražų įvartį, kurio ji negalėjo pamatyti, nes... neužsidėjo akinių.
Victoria buvo Marco Jacobso rankinės reklamos veidas ir ši reklama tapo jos karjeros lūžio tašku.
Victoria buvo Marco Jacobso rankinės reklamos veidas ir ši reklama tapo jos karjeros lūžio tašku.
Victoria drąsiai pareiškė: „Jei nepavyks, dar kartą tapsiu nėščia.“ Ir taip į pasaulį atėjo trečiasis sūnus Romeo.
Victoria drąsiai pareiškė: „Jei nepavyks, dar kartą tapsiu nėščia.“ Ir taip į pasaulį atėjo trečiasis sūnus Romeo.
Davidas prie futbolo pratina ne tik sūnus, bet ir dukrą Harper.
Davidas prie futbolo pratina ne tik sūnus, bet ir dukrą Harper.
Victoria ir Davidas su savo sūnumis: vyriausiu Brooklynu, Romeo ir jaunėliu Cruzu.
Victoria ir Davidas su savo sūnumis: vyriausiu Brooklynu, Romeo ir jaunėliu Cruzu.
„Posch and Becks“ – lėlytė ir snobas – tapo svajonių pora. Šio titulo neprarado iki šiol.
„Posch and Becks“ – lėlytė ir snobas – tapo svajonių pora. Šio titulo neprarado iki šiol.
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

Apr 1, 2016, 10:30 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:11 PM

Doverio gatvė Londone žavi XVIII amžiaus pastatais, elegantiškais fasadais, o už jų – daug pinigų. Brangūs viešbučiai ir pora žymiausių miesto klubų, pavyzdžiui, „Arts Club“, kurį įkūrė rašytojas Charlesas Dickensas.

Garsiausi britų mados dizaineriai įsikūrę kvartale, kurį nuo Pikadilio aikštės skiria vos penkios minutės kelio pėsčiomis.

Jau beveik dveji metai „Gucci“, „Chanel“ ir „Armani“ turi naują kaimynę – V.Beckham, buvusią Adams, kadaise merginų muzikos grupės „Spice Girls“ narę Posh.

Anksčiau šioje parduotuvėje buvo prekiaujama žūklės reikmenimis, guminiais ilgaauliais, lietpalčiais. Šią neišvaizdžią krautuvėlę V.Beckham pavertė skoninga, elegantiška mados šventove, kur dabar siūloma rankinių, akinių, kostiumų, madingų skylėtų džinsų.

Parduotuvės, kuri labiau primena galeriją, apačioje tiems, kurių piniginės plonesnės, siūlomi 350 eurų kainuojantys džinsai, viršuje – podiumų kolekcijos, kurias renkasi naujoms mados tendencijoms neabejingos įžymybės, kaip antai buvęs topmodelis, verslininkė Elle Macpherson, Holivudo žvaigždės Julia Roberts, Kate Winslet, Cameron Diaz, ritmenbliuzo muzikos atlikėja Beyonce.

Viršuje stovi jaunas vyras, rankas sukryžiavęs už nugaros. Stebėtinai į parduotuvės savininkės V.Beckham sutuoktinį Davidą panašus vyriškis mandagiai pasiteirauja: „Ar galiu kuo nors padėti?“

V.Beckham parduotuvės atidarymas tapo pirmųjų Didžiosios Britanijos žiniasklaidos puslapių tema. Visi leidiniai gyrė jos skonį, vadino ją stiliaus ikona.

„Victoria suteikė elegancijai naujų spalvų. Per daugelį metų ištobulėjo jos skonis ir ji suformavo naują savo mados gerbėjų kartą“, – žėrė liaupses supermodelis Naomi Campbell.

Bet V.Beckham nebuvo matyti per jos parduotuvės atidarymą: tuo metu ji buvo Niujorke ir kalbėjo Jungtinėse Tautose apie savo, kaip šios tarptautinės organizacijos ambasadorės, vaidmenį kovojant su AIDS.

Jos sutuoktinis atvyko su keturiomis jų atžalomis: Brooklynu, regis, paveldėjusiu savo tėvo futbolininko talentą, Romeo, jau spėjusiu pabūti garsaus britų prekės ženklo „Burberry“ modeliu ir už kalėdinę reklamą gavusiu 45 tūkst. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų „kišenpinigių“, jaunėliu Cruzu ir vienintele dukterimi Harper, tėvelio numylėtine.

Buvusiai „Spice Girls“ narei jos mados linija VB pelnė geriausios Jungtinės Karalystės verslininkės vardą ir leido susižerti gražaus pinigėlio.

Šio prekės ženklo apyvarta mažiau nei prieš dvejus metus pasiekė 30 milijonų Didžiosios Britanijos svarų sterlingų, per penkerius metus išaugo 3000 proc., darbuotojų skaičius šoktelėjo iki 100.

„Anksčiau buvau tik garsi, dabar pelniau sėkmę“, – sako V.Beckham.

Buvusios dainų atlikėjos Posh turto vertė siekia 260 milijonų, jos vyro – 200 milijonų eurų. Tai 10 tūkst. kartų daugiau nei vidutinio Didžiosios Britanijos gyventojo turtas.

Baigęs futbolininko karjerą D.Beckhamas skraido po pasaulį, reklamuodamas save kaip prekės ženklą.

V.Beckham kuria madą ir savo verslo reikalais taip pat daug skraido po pasaulį. Ir abu kartu rūpinasi savo keturiais vaikais.

Pasaulyje nedaug esama porų, panašių į Beckhamus: Angelina Jolie ir Bradas Pittas, Beyonce ir Jay Z. Visi lydimi sėkmės, gražūs ir turtingi. Bet kartu Beckhamai jau 18 metų – žvaigždžių pasaulyje tai tolygu amžinybei.

Šią porelę daugelis laikė savotišku mados reiškiniu ir pranašavo greitą jos žlugimą. Bet visi jų kritikai apsiriko.

Victoria ir Davidas susitiko po „Chelsea“ ir „Manchester United“ rungtynių 1996-ųjų pabaigoje. Jis įmušė gražų įvartį, kurio ji negalėjo pamatyti, nes... neužsidėjo akinių.

Po poros dienų Victoria, anuomet panaši į lėlytę plačiai atsegiota rusvai žalsvos spalvos palaidine, įžengė į garsaus Mančesterio stadiono „Old Trafford“ VIP patalpą – jie vėl susitiko. Bet šį kartą jau apsikeitė telefonų numeriais.

Po trejų metų – 1999-aisiais – jie atšoko vestuves. „Posch and Becks“ – lėlytė ir snobas – tapo svajonių pora. Šio titulo neprarado iki šiol.

Gal nepavaldumas laikui ir laiduoja jų sėkmę, gal jų paslaptis ta, kad jie visada žengia koja kojon su laiku, prie jo derindami savo žingsnius. Ši pora gali nepatikti, bet tenka pripažinti, kad ji ne tik sugebėjo įkopti į olimpą, bet ir ten išsilaikyti.

Prieš trejus metus buvęs ilgametis „Manchester United“ treneris seras Alexas Fergusonas savo knygoje atskleidė, jog atsiradus Victoriai prasidėjo problemos.

Pasak jo, D.Beckhamas pradėjo laikyti save svarbesniu už trenerį, itin puoselėjo ir gludino savo, kaip įžymybės, statusą ir dėl to neteko galimybės tapti „Manchester United“ klubo legenda.

A.Fergusonas ir vejos žvaigždė dažnokai ginčijosi, kartą treneris kadaise buvusiam savo numylėtiniui sviedė į kaktą futbolo batelį.

Davidas paliko klubą, perėjo į Madrido „Real“.

Gal jis ir neiškopė į „Manchester United“ legendų gretas, bet tapo pirmuoju futbolo profesionalu, prekės ženklu, rašė britų leidinys „Daily Telegraph“. Šaunus ir gerai atrodantis, į jį malonu žiūrėti. Bet ir gerai žaisti dar galėjo.

Jis tapo tuo Davidu Beckhamu, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ dabar sulaukia 50 milijonų sekėjų. Jau nebedažo plaukų šviesiomis sruogelėmis, o jo rankos išmargintos tatuiruotėmis – tai ištisas meno muziejus.

Naujausia tatuiruotė ant rankos – skaičiai 723. Tai jo, kaip žaidėjo, numerių, kurie buvo užrašyti ant marškinėlių, skaičiai: 7 – „Manchester United“, 23 – Madrido „Real“ ir Los Andželo „Galaxy“ klubų.

Victorios karjera rutuliojosi lygiagrečiai. Ji – vienintelė „Spice Girl“, turinti stabilų šeimos gyvenimą. Kitos keturios grupės narės, baigusios muzikinę karjerą, įstrigo kažkur tarp solinių pasirodymų ir talentų atrankos žiuri narių pareigų.

„Niekas dar ilgai netikėjo, kad Victoria taps rimtai vertinama dizainere“, – rašė britų „Vogue“.

Anuomet ji sukūrė džinsus „Rock and Republic“, nubarstytus spalvotais akmenukais ir rožinėmis širdelėmis, – geriausiu atveju įtinkančius rusių skoniui.

Po to Victoria patraukė Marco Jacobso dėmesį ir jis pakvietė ją reklamuoti savo kolekciją. Ji tapo jo topmodeliu – fotografas Jurgenas Telleris įkišo ją į didžiulį M.Jacobso krepšį, iš kurio buvo matyti tik jos galva.

Tai buvo V.Beckham karjeros lūžio taškas. 2011-aisiais Anglijoje išrinkus ją metų dizainere, Victoria pradėjo keliauti per žurnalų viršelius.

„Žaviuosi ja, nes siekiant kurti gerą madą būtinas pasirinkimas. O Victoria sugeba pasirinkti geriausiai iš visų. Ji priima aukso vertės teisingus sprendimus“, – sako įtakingoji mados guru Anna Wintour.

Tiesa, Beckhamų gyvenimo linija ne visada vingiavo tik tiesiai, buvo ir nesėkmių.

Kai solinė Victorios karjera nesusiklostė, ji pareiškė: „Manau, man būtų sunku tęsti popmuzikos dainininkės karjerą. Muzikos industrija nebėra tokia, kokia buvo anksčiau.“

Bet ji neprarado savikritiškumo: „Žinau, kad niekada negalėčiau tapti garsiausia pasaulio atlikėja.“

Tiesa, dar iki mėginimo pradėti solinę karjerą ji drąsiai pareiškė: „Jei nepavyks, dar kartą tapsiu nėščia.“ Ir taip į pasaulį atėjo trečiasis poros vaikas, sūnus Romeo.

Davidas turėjo meilės romaną su Rebecca Loos, o ši apie lovos reikalus už šlamančiuosius išplepėjo „News of the World“. Maxas Cliffordas, kuris 2004-aisiais šią istoriją pardavė, dabar sėdi kalėjime dėl mažamečių seksualinio prievartavimo.

Iškilmingai veiklą pradėjusi D.Beckhamo futbolo akademija prie Temzės, į kurios atidarymo ceremoniją buvo atvykęs tuometis Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas, dabar buldozerių sulyginta su žeme ir vietoj jos atsiras būstai. Veikiausiai ir iš profesionalaus futbolo klubo Floridoje idėjos nieko nebeišeis.

Bet per metus Beckhamai turi ką veikti – jie lėktuvu nuskrenda 100 tūkstančių mylių. Šiandien Singapūras, rytoj – Šanchajus, Niujorkas ir Los Andželas.

Davidas reklamuoja laikrodžius, odines striukes, automobilius ir, žinoma, „H & M“ trumpikes. Kai jį pakvietė viskio bendrovė „Haig Club“, buvęs futbolininkas pirmiausia pareikalavo ekspertų vertinimų.

Ir kai tik jie patvirtino, kad kokybė – aukščiausios rūšies, D.Beckhamas sutiko dalyvauti reklamoje.

Būtent toks požiūris būdingas akcinei bendrovei „Beckham“. Jokių atsitiktinumų, viskas turi būti apskaičiuota ir patikrinta vadybininkų. Kokybės ir, žinoma, įvaizdžio atitikimo požiūriu. Tad nieko nuostabaus, kad akcinės bendrovės „Beckham“ reikalai klostosi kuo puikiausiai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.