Globotas berniukas nori būti tokiu tėčiu kaip Orijus Gasanovas

Žinoma prasmingų didelio masto akcijų, iniciatyvos „Ne apie mane“ sumanytoja Ieva Krivickaitė (18 m.) įgyvendina dar vieną kilnią idėją. Nuo Tėvo dienos pirmąjį birželio sekmadienį prasideda jos akcija „Tėtis vienai dienai“. Žinomi vyrai jau pradėjo bendrauti su vaikais, kurie tėčio globos nepatyrė, negali su juo matytis arba turi kitokių specialių poreikių ir priversti gyventi ne namuose.

Orijus Gasanovas ir jo globotas Deividas. Berniukas sakė, kad tai geriausia jo gyvenimo diena.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Orijus Gasanovas ir jo globotas Deividas. Berniukas sakė, kad tai geriausia jo gyvenimo diena.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ievos Krivickaitės tėčiu vienai vienai tapo fotografas Algis Kriščiūnas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Ievos Krivickaitės tėčiu vienai vienai tapo fotografas Algis Kriščiūnas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Į akciją „Tėtis vienai dienai“ įsitraukė ir žurnalistas Edmundas Jakilaitis – Viktorija jo dėka buvo laiminga pajodinėjusi žirgu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Į akciją „Tėtis vienai dienai“ įsitraukė ir žurnalistas Edmundas Jakilaitis – Viktorija jo dėka buvo laiminga pajodinėjusi žirgu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (3)

Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas“)

Jun 5, 2016, 2:04 PM, atnaujinta May 22, 2017, 11:00 PM

Vieni pirmųjų su vaikais bendravo žurnalistai Edmundas Jakilaitis, Orijus Gasanovas, fotografas Algis Kriščiūnas. Netrukus prie sumanymo prisidės ir kiti žinomi žmonės – televizijos, radijo laidų vedėjai Mantas Stonkus, Rolandas Mackevičius, Žygis Stakėnas, Jonas Nainys, dainininkas Vaidas Baumila, fotografas Tomas Tumalovičius, humoristas Olegas Surajevas.

Žurnalisto, radijo laidų vedėjas O.Gasanovo įspūdžiai:

„Vos susipažinęs su 11-mečiu Deividu pasistengiau perprasti jo pomėgius ir suprasti, ko jis tikisi iš manęs. Ir labai greit supratau, kad jis nieko nesitiki. Jam ar kitiems tokio likimo vaikams tiesiog norisi pakeisti aplinką, susipažinti su naujais žmonėmis. O tai juk nieko nekainuoja. Manau, būtų užtekę, jeigu tiesiog būtume nuėję į kokį parką ir valgydami sumuštinius kalbėję.

Bet nusprendžiau, kad reikia ko nors daugiau. Mes lankėmės mano darbe – „Radiocentro“ radijo stočių grupėje: „Zip FM“ studijoje, iš kurios kiekvieną rytą vedu savo rytinį šou, „Radiocentre“ ir jo mamos mėgstamiausioje „Ruskoje radio Baltija“. Supažindinau su didžėjais ir laidų kūrėjais, visi jie Deividui įteikė įvairiausių dovanų.

Deividas negalėjo patikėti, kad viskas taip paprasta, – jis kalbėjosi su mumis ir išpūtęs akis vis perklausdavo: ar tikrai mes tie patys, kurių jis klausosi per radiją?

Parodžiau, kaip lengvai valdomas radijo pultas, – reikėjo matyti jo reakciją, tai buvo didžiausias nustebimas, kokį tik teko matyti.

Po to užsukome į Baltijos cirką, kur mus pasitiko direktoriaus pavaduotoja Ieva. Ji aprodė Deividui užkulisius, nuvedė prie gyvūnų, o didžiausią įspūdį jam paliko pažintis su bendraamžiu žonglieriumi iš Ukrainos.

Berniukui buvo keista, kad vaikai jau dirba. Kaip supratau, jo aplinkoje daugiausia tokių, kurie beveik nedirba, gyvena iš pašalpų. Tad išėjo savotiška pamoka, kad norint įgyvendinti svajones ar gauti trokštamą darbą nėra jokių ribų.

Deividas čia gavo dovanų kvietimus į cirko šou, kuriame, kiek žinau, lankėsi kitą dieną su mama.

Dar mes valgėme mėgstamiausią jo patiekalą – picą. Deividas visą laiką kartojo: „Tai geriausia diena mano gyvenime.“

Pagalvojau, kad ta viena diena yra per trumpai... Ir taip liūdna pasidarė. Tada paklausiau, apie ką jis svajoja, ir išgirdau, kad niekada nėra buvęs kine. Tą akimirką ir nusprendžiau, kad kinas privalo atsirasti jo gyvenime, ir nusivedžiau berniuką į filmuką „Piktieji paukščiai“ („Angry Birds“).

Deividas nepažįsta savo tėčio, gyvena aklųjų ir silpnaregių internate, o savaitgalius leidžia su mama labai mažame bute Naujininkų rajone. Klausiau, kodėl ne visą laiką būna su mama, paaiškino, kad ji daug dirba: pradeda 4 valandą ryto, o baigia 20 valandą. Dar berniukas skundėsi, kad mama dirbo pas nesąžiningus darbdavius, kurie jai nesumokėjo algos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.