Sūnaus gimtadienį švenčianti Rūta Mikelkevičiūtė: „Pavydžiu moterims euforijos“

„Net pavydžiu ką tik pagimdžiusioms moterims to svaigaus euforijos pojūčio“, – sakė prodiuserė, pokalbių šou „Valanda su Rūta“ vedėja ir fondo „Mamų unija“ viena steigėjų Rūta Mikelkevičiūtė.

Rūta Mikelkevičiūtė.<br>M.Penkutės nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>M.Penkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2016, 2:13 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:59 AM

Gruodžio 3-iąją ji su šeima, artimaisiais ir bičiuliais švenčia sūnaus Jono Antano vienerių metų gimtadienį. Namai pilni balionų, meduolių kvapo, kepti gardumynai keliauja ne tik į burną, bet ir kaip puošmena – ant kalėdinės eglutės.

Šventė Rūtą paakino peržvelgti praėjusius metus. Rytas buvo toks pat, kaip šis – šaltas, snyguriuojantis, keliaujant į ligoninę dar buvo tamsu.

Iš šalies atrodo, kad žinoma moteris su kūdikio atėjimu ir jo auginimu tvarkosi lengvai, tarsi pasišokinėdama.

„Oi, tikrai taip nėra... – šyptelėjo atsidususi Rūta. – Jaučiuosi labai laiminga, bet niekas nemato pajuodusių paakių, įdubusių iš nuovargio skruostų, kai kada net grimas nepaslepia kai kurių dalykų. Pagimdžiusi sūnų turėjau du mėnesius atostogų, ką gi – prabanga nedirbti naudotis negaliu“.

R.Mikelkevičiūtė atkreipė dėmesį į muzikų Katažinos ir Deivydo Zvonkų šeimos džiaugsmą – gruodžio 1-ąją pora susilaukė dvynukų.

„Žiūriu į Katažiną ir tarsi pati išgyvenu jos džiaugsmą. Kai kas priekaištauja, kodėl žinia pasidalinta viešai, bet aš suprantu tą džiaugsmą. Geras žmogus taip sukurtas, kad savo džiaugsmu jis nori pasidalinti ir su kitais. Labai suprantu Katažiną, pati pamenu tą svaigų jausmą pagimdžius – kurį laiką jautiesi taip, tarsi tau į veną leistų šampaną“.

Štai kodėl jai suprantamas ir kulinarinių laidų bei knygų autorės Beatos Nicholson džiaugsmas laukiantis trečio vaikelio, moteris išgyvenimais dalijasi socialiniame tinkle.

Visoms motinoms Rūta linki kantrybės ir jėgų. Tačiau tuoj pat pamena, kad ir gamta mamai padeda – Rūta pirmąsias keturias paras po gimdymo iš viso buvo be miego ir gerai jautėsi.

Kita vertus, R.Mikelkevičiūtė nenori griežtai teigti, kad moters laimė – tik vaikai.

„Laimė – tai gyventi harmonijoje, taip, kaip nori tu. Yra moterų, kurios net nenori gimdyti vaikų, ką gi – svarbu, kad joms taip gerai, kad jaučiasi laimingos. Mano laimė – nuostabi šeima, sveiki vaikai, darbas, kuriame galiu save išreikšti“, – kalbėjo žinoma moteris.

Sūnaus gimimo diena paakino peržvelgti nuotraukas, kuriose Rūta – dar besilaukianti.

„Akivaizdu, kad niekada nebuvau tokia graži, – juokėsi Rūta. – Girdėjau padejavimus, kaip ne į gerą pusę nėštumas keičia moters grožį, tačiau aš sau, savo vyrui buvau graži, o kitų nuomonė man nerūpi“.

Taigi, jau antros Kalėdos R.Mikelkevičiūtės namuose prasideda anksti ir įžengia su labai stipria emocija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.