Jurga Lago: „Tas vaikas mirė, nes mes taip norime. Mes tokie tėvai“

Jau kelintą dieną iš eilės Lietuva gyvena skausmu. Po to, kai penktadienį po žiaurių, kaip spėjama, mamos ir jos sugyventinio smūgių mirė keturmetis berniukas, sukilo ne tik kėdainiškiai, bet ir gausybė žinomų žmonių.

Jurga Lago.<br>D.Umbraso nuotr.
Jurga Lago.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 2:05 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:57 AM

Jie aktyviai skatino nebetylėti ir padėti, jei artimoje aplinkoje ar pas kaimynus už sienos kyla triukšmas. Viena pasisakiusių – juvelyrikos dizainerė Jurga Lago.

„Kiekvienas marketingistas šiandien turi laiku pasisakyti apie smurtą. Ekspertų apie smurtą savaitė... O veidai, tai gudručių... „Atsakingi verslininkai“, pseudožvaigždės, piarščikai... Patyčių viešumoje chroniški laikintojai, kumščio palaikytojai, lipantys vienas kitam ir visiems aplink galvas, kišenėje laikantys sukryžiuotus pirštus arba paslėptą špygą, šiandien ypač gailisi vaikučio...

Tas vaikas mirė, nes mes taip norime. Mes tokie tėvai, tokie kaimynai, tokie draugai. Tuštumos ir nemeilės šalis, kur dantis už dantį. Kas nepatinka? Toks esi tu ir tokia aš. Ir nereikia čia aikčioti, jautriai susiėmus už širdies: dviveidystė ir riesti į save nagai yra čia taisyklė.

Leisti tyčiotis iš pačių skurdžiausių nelaimėlių žiniasklaidoje, laikinti tokių rašytojų postus ir paskui, mirksint apvaliomis žuvies akimis, stebėtis: kokie žvėrys!“ – atvirai ir neslėpdama apmaudo pasisakė Jurga Lago.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.