T. Michalkova: „Talentingų vyrų žmonoms nereikia rašyti atsiminimų“

Garsus Rusijos kino režisierius, scenaristas, prodiuseris ir aktorius Nikita Michalkovas (71 m.) niekada nebuvo abejingas gražiajai lyčiai. Tad nieko keista, kad jo pirmoji santuoka su kolege Anastasija Vertinskaja truko tik trejus metus.

Su antrąja žmona, praeityje žinoma Sovietų Sąjungos manekene Tatjana Šigajeva-Michalkova N.Michalkovas – jau 44 metai.<br>ViDA Press nuotr.
Su antrąja žmona, praeityje žinoma Sovietų Sąjungos manekene Tatjana Šigajeva-Michalkova N.Michalkovas – jau 44 metai.<br>ViDA Press nuotr.
Praeityje Tatjana buvo viena garsiausių Sovietų Sąjungos manekenių.
Praeityje Tatjana buvo viena garsiausių Sovietų Sąjungos manekenių.
Praeityje Tatjana buvo viena garsiausių Sovietų Sąjungos manekenių.
Praeityje Tatjana buvo viena garsiausių Sovietų Sąjungos manekenių.
Tatjana su vyru Nikita ir dukterimis Ana ir Nadežda (kairėje).<br>ViDA Press nuotr.
Tatjana su vyru Nikita ir dukterimis Ana ir Nadežda (kairėje).<br>ViDA Press nuotr.
Tatjana Michalkova jau daugiau nei 20 metų vadovauja labdaros fondui „Ruskij siluet“, kuris padeda ugdyti jaunų dizainerių profesionalumą.<br>ViDA Press nuotr.
Tatjana Michalkova jau daugiau nei 20 metų vadovauja labdaros fondui „Ruskij siluet“, kuris padeda ugdyti jaunų dizainerių profesionalumą.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 3:58 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:13 AM

Tiesa, su antrąja žmona, praeityje žinoma Sovietų Sąjungos manekene Tatjana Šigajeva-Michalkova (69 m.), dėl šeimos atsisakiusia profesinės karjeros, N.Michalkovas – jau 44 metai, rašo žurnalas „Stilius“.

Bet daugiau nei prieš trejus metus dviejų dukterų ir dviejų sūnų (iš abiejų santuokų) tėvas buvo pasirengęs palikti šeimą dėl jaunos kino aktorės Alisos Prizniakovos.

Ši gražuolė kartu su N.Michalkovo dukterimi Ana mokėsi viename valstybinio Rusijos S.Gerasimovo kinematografijos instituto (VGIK) kurse. Su Alisa režisierius susipažino per savo dukters gimtadienį.

Įsiplieskė meilės romanas. Režisierius su pradedančiąja kino aktore pradėjo kartu rodytis viešumoje. Stengdamasis nukreipti ugnį nuo savęs, N.Michalkovas į visus renginius ne tik pasiimdavo savo asistentą Aleksejų, bet dar ir sakė, jog jis ir Alisa – pora.

Meilės romaną su gražuole jaunute aktore garsiajam režisieriui pavyko nuslėpti beveik metus. Tačiau apie sutuoktinio aistrą sužinojusi jo žmona Tatjana ne tik sukėlė didžiulį skandalą, bet dar ir pagrasino savižudybe.

Tokią audringą režisieriaus sutuoktinės reakciją galima suprasti ir pateisinti: skyrybų atveju ji ir trys jų vaikai būtų likę be nieko. Visas N.Michalkovo sukauptas turtas priklauso jam vienam.

Vis dėlto režisierius nesiryžo palikti šeimos ir susieti savo gyvenimo su jauna mylimąją. Tokį jo apsisprendimą, kaip teigia Rusijos žiniasklaida, lėmė ne meilė Tatjanai, o noras išsaugoti pavyzdingo šeimos vyro įvaizdį.

Vienu metu sklido kalbos, kad N.Michalkovas siekęs romantiškų santykių su aktore Ingeborga Dapkūnaite, vaidinusia jo režisuotame filme „Saulės išvarginti“. Bet lietuvė atsilaikė. Šios kino juostos tęsinyje I.Dapkūnaitę pakeitė kita aktorė.

Kai T.Michalkovos sutuoktinis parašė knygą „Mano meilės teritorija“, žurnalistai bandė sužinoti Tatjanos nuomonę apie tai.

„Žinote, kartais bijau skaityti tai, kas pasirodo. Nikita dažnai bendrauja su žurnalistais, o jie neretai ką nors prideda, prigalvoja. Perskaitai ir susierzini. Tai jau geriau visai neskaityti“, – sakė N.Michalkovo žmona, duodama suprasti, jog savo vyro knygos neskaitė.

O tikrai vertėjo! Knygoje sutuoktinis labai šiltai prisimena jų susirašinėjimą jam tarnaujant sovietų armijoje, švelniai vadino ją „paukšteliu“.

Buvusi dizainerio Viačeslavo Zaicevo manekenė įsitikinusi, kad talentingų vyrų žmonoms neverta rašyti memuarų:

„Perskaičiusi rusų rašytojo, Nobelio literatūros premijos laureato Ivano Bunino „Autobiografiją“, buvau priblokšta: Dieve mano, koks žmogus, kokia didi asmenybė! Po to apie tuos pačius įvykius skaičiau jo žmonos atsiminimuose. Koks didžiulis skirtumas! Kaip proziška! Net keista, kad šie du žmonės daug metų buvo kartu.“

N.Michalkovo sutuoktinė jau daugiau nei 20 metų vadovauja labdaros fondui „Ruskij siluet“, kuris padeda ugdyti jaunų dizainerių profesionalumą.

Buvusi sovietinių laikų podiumų karalienė pastebėjo, kad pasikeitė ne tik Rusijos mados kūrėjų paveikslas. Anksčiau jauniesiems dizaineriams pateikus, anot jos, bent penkias įvairių spalvų suknelaites, buvo sakoma: kolekcija.

Dabar viskas kur kas rimčiau – reikalinga idėja, prasmė, dailininkai privalo žinoti ir perteikti nacionalines tradicijas. Vertinamas kolekcijos kūrybiškumas, ji privalo turėti savo adresatą. Tai turi būti ne apskritai drabužių rinkinys, o skirtas atitinkamo amžiaus, socialinio sluoksnio žmonėms.

Buvusi viena geriausių manekenių nurodė ir savo buvusios profesijos pokyčius.

„Aš buvau netipiškos tais laikais išvaizdos: pernelyg liesa – svėriau 47 kg būdama 172 cm ūgio. Žinoma, mažoka. Juk ant sovietinių laikų podiumo visada karaliavo rusų gražuolės paveikslas – tvirtos, brandžios, dirbančios. Gerai, kad tuo laiku Londone atsirado garsioji Twiggy (Lesley Hornby), svėrusi mažiau už mane. Šitai mane ir gelbėjo.“

Tad nieko nuostabaus, kad sovietinių laikų 17-metė manekenė visada vaizdavo perkopusią per 30 metų. Dabar visame pasaulyje modelio paveikslas ne tik labiau atjaunėjo, bet itin dažnai keičiasi. Į modelio populiarinimą agentūros nebeinvestuoja didelių pinigų, todėl nebeliko sąvokos „supermodelis“.

Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, kurios spindėjo ant podiumų kone 30 metų, epocha praėjo, nes pasaulis atsisakė žvaigždžių principo. Supermodelių honorarai viršijo Holivudo žvaigždžių. Dabartinių modelių veidų ir pavardžių neretai net nespėjama įsiminti.

Santuokinio gyvenimo pradžioje N.Michalkovas savo žmoną pristatydavo kaip anglų kalbos mokytoją. Tai iš dalies neprasilenkė tiesa: ji buvo baigusi užsienio kalbų institutą. Nejau sutuoktinis gėdijosi, kad ji – manekenė?

„Ne, tikrai nesigėdijo. Bet dabar suprantu, kodėl Nikita taip elgėsi. Juk kai į jo žmoną visi žiūri, atsisuka – kokiam vyrui tai patiktų? Žinoma, jis būtų padaręs viską, kad jo antroji pusė nesukeltų išskirtinio dėmesio!“

Bet ir dabar viešumoje T.Michalkova dėmesį traukia ne tik kaip garsaus režisieriaus žmona. Žurnalistams ramybės neduoda jos ilgus metus nekintanti šukuosena: kodėl savo šviesius, pečius siekiančius plaukus ji visada perriša juoda juostele su kaspinėliu.

„Tai – mano talismanas, apsaugantis mane nuo blogio. Kai kas mano, jog juodas kaspinėlis – mano vizitinė kortelė, kiti vadina neskoninga detale. Savo kritikams dažnai cituoju dizainerio V.Zaicevo žodžius: „Tania tiek daug padarė savo šalies mados, rusų dizainerių labui, kad gali sau leisti nešioti keletą kaspinėlių vienu metu“, – sako T.Michalkova.

Buvusi Sovietų Sąjungos podiumų žvaigždė prisipažįsta, kad visada mėgusi rengtis ekstravagantiškai. Ir tai labai nepatiko jos sutuoktiniui, tad jis sakydavo: „Čia – uždengti, šį praskiepą užsiūti!“

Ekstravagantiškiausi buvo odiniai šortai, kuriuos Tatjana užsimovė eidama į svečius į Nikitos tėvų vilą. Tais laikais Sovietų Sąjungoje apskritai niekas nežinojo, kas tie šortai ir kur jie mūvimi. Negana to, jais buvusi manekenė apsitempė rudenį.

Tatjana, tuo metu dar Šigajeva, net neįtarė, kad jos laukia susitikimas su Nikitos motina, jo broliu Andronu Končialovskiu (garsus režisierius. – Red.). Ir juos visus, žinoma, šokiravo trumpučiai odiniai šortai. Apsiramino tik tuomet, kai išsiaiškino, kad ji išsilavinusi, rimta mergina.

Juk tik dabar žinoma, kad Michalkovai – viena žinomiausių, dvarininkų kraujo turinti šeima, o Nikita save net kildina iš garsiosios Gediminaičių dinastijos. Apie tai anksčiau niekas nekalbėjo.

Ir tik vėliau Tatjana suprato, kad mūvėti šortus vykstant į Michalkovų vilą buvo nevykęs sumanymas.

Ar trijų vaikų mama ir šešių anūkų senelė rūpinasi savo garderobu? Juk tai moterį daro moterimi.

„Manau, ko jau mažiausiai gali norėti moteris – tai drabužių. Tai juk Sovietų Sąjungoje, kur visi visko turėjo po lygiai ir išsiskirti buvo galima tik drabužiais, graži suknelė galėjo moterį padaryti laimingą.

Dabar, siekiant nustebinti kitus, reikia visiškai ko kita. Pavyzdžiui, kad ir perplaukti šiaurines jūras. Ko aš noriu? Dideliu greičiu nusileisti nuo kalno slidėmis, į veidą pučiant vėjui!

Noriu dar paskrieti ir vandens slidėmis. Bet nešioju akinius, dioptrijos... Bijau. Tačiau šios minties vis dar neatsisakiau. Ak, jei visi šie džiaugsmai būtų atsiradę mano gyvenime anksčiau!“ – sako T.Michalkova.

Ar apie tokius rizikingus savo troškimus kada nors prasitarė savo vyrui, vaikams?

„O, būtų puiku, jei su artimasiais galėčiau pasidalyti visais savo troškimais! Apie juos manęs klausė tik žurnalistai. Niekas iš maniškių neturi laiko domėtis mano norais, troškimais. Jei perskaitys, ką dabar pasakiau, – tuomet sužinos“, – sako T.Michalkova.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.