Kellyanne Conway – Donaldo Trumpo supermoteris

Kellyanne Conway (50 m.) – viena įtakingiausių pasaulio moterų. Ji – 45-ojo Amerikos prezidento Donaldo Trumpo ausys ir turi savitą požiūrį į teisybę, rašo žurnalas „Stilius“.

Ji – 45-ojo Amerikos prezidento Donaldo Trumpo ausys ir turi savitą požiūrį į teisybę.<br>ViDA Press nuotr.
Ji – 45-ojo Amerikos prezidento Donaldo Trumpo ausys ir turi savitą požiūrį į teisybę.<br>ViDA Press nuotr.
Per inauguraciją Kellyanne stilius traukė akį.<br>ViDA Press nuotr.
Per inauguraciją Kellyanne stilius traukė akį.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2017, 6:02 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 8:53 PM

Prabangūs „Gucci“ apdarai, kuriuos Kellyanne vilkėjo per prezidento D.Trumpo inauguraciją, kainavo 3600 JAV dolerių. Bet net puošnus drabužis nesukliudė jai įsikišti į muštynes.

Kai prabangaus „Liberty“ pokylio metu susiginčijo du smokingais vilkintys vyriškiai, jų puolė skirti šviesiaplaukė 50-metė K.Conway. Šią sceną stebėjo „Fox News“ korespondentas.

Akivaizdu, kad karingas šios moters būdas patinka naujajam Amerikos prezidentui. Praėjusią vasarą D.Trumpas pakvie-tė ją į savo rinkimų komandą.

Netrukus K.Conway įsitraukė į rinkimų kampaniją – darė tvarką, sėkmingai siekė moteriškosios auditorijos rinkėjų palankumo ir padėjo D.Trumpui pasiekti pergalę.

Dabar Amerikos prezidentas pasikvietė K.Conway savo patarėja: ji yra svarbiausia Baltųjų rūmų darbuotoja ir šiuo metu viena įtakingiausių pasaulio moterų.

Pradėjusi eiti šias pareigas K.Conway greitai pareiškė, kad D.Trumpas neketina paviešinti savo mokesčių deklaracijos. O kai Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Seanas Spiceris pažėrė klaidinančių ir netikslių teiginių apie D.Trumpo inauguraciją, K.Conway pavartojo atmintiną sąvoką „alternatyvūs faktai“.

Sakydama šiuos žodžius tik sumirksėjo ir koketišku rankos judesiu permetė šviesintus plaukus per petį. Teisybė, kaip leido suprasti ši negražių ar netinkamų frazių pavertimo švelniomis meistrė, tėra požiūrio reikalas.

Bet K.Conway rėžia tiesiai, kai pasisako prieš teisę į abortus. Ji – pirmoji JAV vyriausybės atstovė, kalbėjusi per demonstraciją, kurią surengė judėjimas „Pro Life“.

Katalikybę išpažįstanti D.Trumpo patarėja yra keturių vaikų motina. Būdama 37 metų ji susilaukė dvynių, o 40-ies – dar du kartus netikėtai, kaip pati sako, tapo nėščia.

Ji vadinama šalta kaip ledas, kieta kaip plienas moterimi.

„Dirbu vyrų pasaulyje. Bet neapsigaukite – dieną ir aš pavirstu vyru“, – sakė K.Conway interviu „New Yorker“.

Nuo to laiko, kai sulaukė grasinimų nužudyti ir gavo laiškų su baltais milteliais, slaptoji tarnyba saugo ją ir jos šeimą.

K.Conway sutuoktinis George’as – advokatas. Būtent jis devintajame dešimtmetyje dirigavo JAV prezidento Billo Clintono nušalinimo nuo pareigų procesui.

K.Conway politika susižavėjo klausydamasi Amerikos prezidento Ronaldo Reagano kalbų.

„Klausydamasi jo žinojau, kad esu respublikonė. Norėčiau turėti jo bruožų: sugebėjimą įkvėpti, suteikti vilties ir kartu būti kietu vaikinu“, – pasakoja K.Conway.

Su D.Trumpu ji susipažino 2001-aisiais, kai su sutuoktiniu iš jo pirko apartamentus jam priklausančiame „Trump World Tower“.

K.Conway priklausė namo valdymo tarybai, ir nekilnojamojo turto magnatas asmeniškai atvykdavo į susirinkimus, kad išklausytų būstų gyventojų pageidavimus.

Anuomet K.Conway vadovavo savo konsultacijų bendrovei „Polling Company“. Jos darbas buvo susijęs su moterų – vartotojų ir rinkėjų – reikalais.

Jos klientai buvo tuometis Atstovų Rūmų pirmininkas Newtas Gingrichas, dabartinis viceprezidentas Mike’as Pence’as ir „Nationale Rifle Association“ – įtakinga Amerikos ginklų lobistų organizacija.

K.Conway artimai bendrauja su Rebekah Mercer, milijardieriaus ir Rizikos draudimo fondo vadybininko Roberto Mercerio dukterimi. Jis prisidėjo prie D.Trumpo rinkimų kampanijos finansavimo ir D.Trumpui pasiūlė K.Conway.

Bendraujant su skandalingais pareiškimais garsėjančiu prezidentu D.Trumpu jo patarėjai veikiausiai padeda keturių vaikų motinos patirtis.

Su savo viršininku K.Conway elgiasi kaip su neįžvalgiu keturmečiu, niekada neprieštarauja, kad išvengtų jo susierzinimo ar įsiūčio.

Jei K.Conway užkliūva koks nors vienas iš daugelio agresyvių pareiškimų socialiniame tinkle „Twitter“, pašnibžda prezidentui į ausį, ar jis nenorėtų įkelti teigiamos žinutės.

„Patarėja žino, kad 70-mečio milijardieriaus charakterio ir elgesio nebepakeisi. K.Conway ne tik intuityviai atpažįsta jo privalumus ir trūkumus, bet ir žino, kaip juos nuslopinti arba jais pasinaudoti“, – sako N.Gingrichas.

Akivaizdu, kad persikėlimas iš Naujojo Džersio į Vašingtoną kovingai ir sumaniai D.Trumpo bičiulei susijęs su didesnėmis problemomis nei jos viršininko charakteris.

Teigiama, kad privačiose mokyklose nebuvo vietų jos keturiems vaikams.

„Mokyklos moko atvirumo ir įvairovės, bet kai kurios užsisklendė savoje kultūroje“, – sako K.Conway.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę