Kvepalų kūrėja atskleidė, kaip išsirinkti sau tinkantį kvapą ir kaip teisingai kvepintis

„Kompozitorius kuria muziką, dailininkas – paveikslą, o aš sukūriau du viename. Kvapas sklinda lyg muzikos natos ir yra spalvingas lyg paveikslas“, – sako „Gamila Beauty Perfumes“ įkūrėja Živilė Burdaitė (33 m.), neseniai pristačiusi naujus kvepalus.

Živilė įsitikinusi,  kad žmonėms trūksta  žinių, edukacijos ir  uoslės lavinimo įgūdžių.<br>V.Morkvėno nuotr.
Živilė įsitikinusi, kad žmonėms trūksta žinių, edukacijos ir uoslės lavinimo įgūdžių.<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
„Meilės kvapas turėtų būti minkštas,  šiltas ir provokuojantis“, –  sakė Živilė Burdaitė .<br>V.Morkvėno nuotr.
„Meilės kvapas turėtų būti minkštas, šiltas ir provokuojantis“, – sakė Živilė Burdaitė .<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad  geriausia turėti daug kvepalų,  tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
Kvepalų kūrėja mano, kad geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais.<br>V.Morkvėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Silvija Kuprionytė

May 9, 2017, 9:54 AM

Živilės kelionė po kvapų pasaulį prasidėjo maždaug prieš trejus metus. Kadangi ji yra įkūrusi Socialiai atsakingą verslo klubą, kuris skatina žmonių aktyvumą, buvo pakviesta į Ispanijos sostinę Madridą.

Konferencijoje ji skaitė pranešimą „Socialiai atsakinga rinkodara“. Po šio renginio Živilė gavo arabiškų kvepalų buteliuką. Magiškas aromatas užbūrė. „Nieko panašaus nebuvau užuodusi, tas kvapas tiesiog apsuko man galvą“, – prisiminė Ž.Burdaitė.

Grįžusi į Lietuvą Živilė ėmė ieškoti kvepalų kūrėjo, mat buvo įsitikinusi, kad pasibaigus šiems kvepalams norės tokių pat.

„Parašiau laišką „Ajmal“ kvepalų kūrėjams. Pamaniau, kad būtų nuostabu šį prekės ženklą atvežti į Lietuvą. Iš pradžių į mano laišką jie nereagavo, tačiau nosies nenukabinau.

Parašiau žinutę jų feisbuko profilio administratoriams ir šį kartą fortūna nuo manęs nenusisuko. Jie man davė atsakingo žmogaus Shujatho kontaktinius duomenis, ko gero, nė nesuprasdami, kur, po galais, yra ta Lietuva.

Kurpdama laišką Shujathui dėsčiau savo įžvalgas, pasiūlymus, įsivaizdavimus, o paskutinis mano sakinys skambėjo taip: „Gamila Beauty Perfumes will be better Chanel“ (liet. „Gamila Beauty Perfumes“ bus geresni už „Chanel“).

Vėliau supratau, kad būtent šis sakinys juos užkabino. Gavusi trečią laišką kartu gavau ir kvietimą atvykti į Dubajų. Be abejo, sutikau, susikroviau daiktus ir išskridau.

Atskridusi į Dubajų išvydau tviskančią prabangą. Didžiausią žinių apie rytietiškus kvepalus bagažą susikroviau būtent „Ajmal“ kvepalų fabrike.

Mane sužavėjo ir tai, kad „Ajmal“ vykdo labai rimtas socialinės atsakomybės programas. Jų politikoje daug dėmesio skiriama vaikams, ugdymui, aplinkos tausojimui. Aš taip pat kuriu socialinę atsakomybę skatinančius projektus vaikams ir bendruomenėms, verslui. Aš jiems pateikiau tam tikrų pasiūlymų ir vėliau į juos buvo atsižvelgta.

Iš pradžių jie man iškėlė griežtas sąlygas. Aš tarsi kūriau savo verslą, tačiau prisidėjau prie jų tarptautinės politikos kūrimo“, – prisiminė Živilė.

– Visai neseniai buvo pristatyti jūsų kurti kvepalai. Kuo jie ypatingi?

– Po ilgos žiemos džiaugiuosi saule ir savo naujais kvepalais, kuriuose tikrai skamba pavasaris, bundanti gamta. Pirmieji pačiulių akordai įkvepia žemės kvapų simfonijai.

Saulė šildo ne tik kūnus, bet ir sielas. Muskusas – tarsi vidinė šiluma, kuri šildo visa, prie ko prisilieti, ir juodieji pipirai, nes mes visos turime charakterį. Šie aliejiniai kvepalai yra sukurti moteriškai damai.

– Dažnai aliejiniais kvepalais gali kvepintis abiejų lyčių atstovai. Ar jūsų kurtais kvepalais gali kvepintis ir vyras?

– Šiuo aromatu kvepiančią įsivaizduoju moterį. Tačiau per vieną kvepalų pristatymą daviau jų pauostyti vyrams ir jiems šis aromatas pasirodė tinkamas.

Kiekvienas mūsų turi moteriškąjį ir vyriškąjį pradus. Šie kvepalai labai skirtingai kvepia ant vyrų odos. Jie žemiškesni ir ramesni. Moteris šiais kvepalais kvepia kitaip.

Kartais sakoma, kad rytietiški kvepalai sunkiai randa savo vietą: vasarą jie netinka, o žiema jų kvapas neatsiskleidžia. O aš manau priešingai. Šalyse, kur trūksta saulės spindulių, prieskonių, ypač vasarą, aliejiniai kvepalai puikiai atsiskleidžia. Žiemą, kai šalta ir niūru, rytietiški kvepalai tarsi nukelia mus į šiltuosius kraštus, kur šildo saulė, ir pakelia nuotaiką.

– Sukurti aromato formulę iš pažiūros atrodo velniškai sunku. Smalsu sužinoti, kaip atrodė jūs kvepalų kūrimo procesas.

– Man labai patiko vieni kvepalai, kuriuos gavau dovanų, tačiau po kiek laiko jie buvo pašalinti iš rinkos. Tai buvo absoliučiai man tinkantis aromatas. Kadangi turėjau savo mėgstamų kvepalų sertifikatą, nusprendžiau pažiūrėti, iš ko jie pagaminti. Tuomet bandžiau pagrindinius komponentus, kurie mane sužavėjo, perteikti savo kuriamų kvepalų kvapu. Bandžiau įsivaizduoti moterį, atitinkančią tuos kvepalus: seksualią, dvasingą, gražią.

– Kaip manote, kodėl garsių mados namų kvepalai populiaresni nei nišiniai kvepalai?

– Taip ir turi būti – juk jų kūrėjai investuoja į rinkodarą, pakuotę ir daug kitų niuansų, kurie norint parduoti labai svarbūs. Tai yra puiku: žmogus turi pasirinkimo laisvę ir asortimentą. Sakoma: kai daug žinai, turi galimybę rinktis. Kalbant apie kvepalus, žmonėms trūksta žinių ir uoslės lavinimo įgūdžių. Šiais laikais labiausiai neišlavintas žmogus pojūtis – uoslė.

– Kiek kainuoja susikurti asmeninį aromatą?

– Įprastai to nedarau. Tam padaryti prireiktų mėnesio. Internete galima rasti pasiūlymą susikurti aromatą per vieną dieną – neįsivaizduoju, kaip galima tai padaryti. Manau, kad kvepalai yra dalis mūsų, tai mus atskleidžia labiau nei apranga.

– Kiek aromatų turi turėti šiuolaikinis žmogus?

– Sunku pasakyti tikslų skaičių. Kvepalus reikėtų rinktis pagal nuotaiką. Sakoma, kad dovanoti kvepalus nėra etiška, tačiau aš taip nemanau.

Galbūt dovanodama rytietiškus kvepalus palinkėčiau žmogui saulės, jūros, o kai trūktų šių dalykų, žmogus kvepintųsi dovanotais kvepalais ir gera nuotaika būtų garantuota. Kvepalų dovanojimas – emocijos dovanojimas.

– Sakoma, kad kiekvieni namai turi savo kvapą. Kaip kvepia jūsiškiai?

– Į svečius atėję bičiuliai sako, kad mano namuose labai kvepia. Mano namuose jauku, šilta ir gera. Jei namus reikia kvepinti specialiai, dažniausiai renkuosi levandas. Geriausias namų kvapas – švaros kvapas.

– Kaip jūs apibūdintumėte meilės kvapą?

– Kiekviena meilė turi skirtingą kvapą. Man meilė asocijuojasi su aitriosiomis paprikomis, šokoladu, raudonomis rožėmis, muskusu, trupučiu raudonojo vyno. Kvapas turėtų būti minkštas, šiltas ir provokuojantis.

– Jūs vedate seminarus apie kvapus. Įsivaizduokite, kad iš auditorijos sulaukiate klausimo: kaip kvapai gali paveikti žmonių santykius?

– Tiesą sakant, per seminarą panašų klausimą man buvo uždavęs vienas vyras. Jis sakė, kad savo žmonai perka kvepalus, kurie jam patinka, o žmona įsigyja labiau jai patinkančius kvepalus, kurie jam nepatinka. Kvepalai gali būti dovanojami žmonoms, draugėms, mamoms, bet niekuomet nereikėtų pykti, kad jos kvepinasi savo nusipirktais kvepalais. Galbūt vyro dovanoti kvepalai visiškai netinka damai. Jei kelis kartus nepataiko padovanoti, galbūt reikėtų liautis savarankiškai pirkti ar bent atkreipti dėmesį į kvepalų natas, kurios patinka moteriai. Jeigu partneriui nepatinka moters kvepalai, galima spėti, kad jam tas kvapas kelia neigiamas emocijas, patirtas praeityje, – tai gali būti viena iš priežasčių.

Nors, kita vertus, juk santykius veikia cheminės reakcijos, kurios vyksta per mūsų natūralius kvapus. Kvapai žmonių santykiams yra labai svarbūs. Senovėje žmonės prieš susipažindami apsiuostydavo.

– Galbūt kvepalus reikėtų pirkti drauge?

– Jokiu būdu, kvepalus įsigyti derėtų vienam, be jokių aplinkinių patarimų.

– Kaip išsirinkti sau tinkamą aromatą? Juk dažnai nutinka taip, kad įsigyjame kvepalus, o po savaitės suprantame, kad tai visiškai ne mūsų kvapas.

– Kvepalus reikia įsigyti atsakingai: pailsėjus, pavalgius, būnant ramybės ir laimės būsenos, neskubant. O pasikvepinus kvepalais reikia palaukti 20 minučių, kad suprastume, ar kvapas tinkamas.

Geriausia turėti daug kvepalų, tačiau nedideliais kiekiais. Aliejiniai kvepalai yra puikus pasirinkimas, mat jie gali prisitaikyti prie nuotaikos, oro temperatūros ir asmenybės.

– Nemažai kalbėjome apie Dubajų. Jeigu turėtumėte galimybę išvykti ten gyventi, padarytumėte tai ir apskritai ar turite minčių palikti gimtinę?

– Be abejonės, bet ne todėl, kad norėčiau emigruoti iš Lietuvos. Juk čia gyventi gera – jeigu saulės būtų daugiau, viskas būtų puiku. Išvykti norėčiau, kad pasisemčiau profesinės patirties, patobulinčiau savo anglų kalbos įgūdžius, man patinka iššūkiai, nauji projektai, galimybės. Dievinu pažinimo procesą.

Be to, norėčiau, kad mano sūnus turėtų galimybę tapti pasaulio piliečiu, gebančiu suprasti ir būti tolerantišku žmogumi: kultūroms, religijoms, rasėms ir t.t. Labai džiaugiuosi, jog mano tėvai siekė, kad tokius dalykus suprasčiau ir aš. Dabar galiu pasidžiaugti turėdama globalų suvokimą apie gyvenimą ir pasaulį.

– Kuriate socialiniai atsakingą verslą, daug dėmesio skiriate šeimai, kuriate kvepalus. Kaip viską spėjate?

– Be abejonės, kartais labai pavargstu, tačiau randu būdų atsipalaiduoti ir pailsėti.

Tačiau juk visa tai – natūralu: visi einame į darbą, mokomės ir pavargstame. Be to, turiu galimybę derinti darbo grafiką. Jeigu pažvelgtume į garsiausius pasaulio verslininkus, politikus, pamatytume, kad visi jie yra labai kūrybingi, nes jie – laisvi. Nuosavo verslo privalumas suteikia laisvę ir galimybę pačiam priimti sprendimą, kada dirbsi, kada kursi, o kada leisi laiką su šeima.

– Galbūt galėtumėte įvardinti knygą, filmą, kuris padarė didelę įtaką jums?

– Danielio Golemano „Emocinis intelektas“, Šventasis Raštas. Šias knygas galėčiau pavadinti savo gyvenimo vadovėliais. O filmas – „Dramblio daina“.

– Apie ką dabar svajojate?

– Norėčiau turėti galimybę 5 metams išvykti į egzotiškus kraštus, keliauti, dirbti, pažinti, kurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.